Jacy są kierowcy komunikacji miejskiej?

Opinie do artykułu: Jacy są kierowcy komunikacji miejskiej?.

Ponad 200 skarg na kierowców i motorniczych wpłynęło od początku roku do trójmiejskich Zakładów Komunikacji Miejskiej. Pasażerowie najczęściej skarżą się na nieuprzejmość, brak kultury, niepunktualność, ale zdarzają się też pochwały.Do naszej redakcji tygodniowo dociera co najmniej kilka maili od czytelników, którzy opisują sytuacje z trójmiejskiego transportu zbiorowego. Najczęściej dotyczą relacji pasażer - kierowca/motorniczy. Najczęściej zastrzeżenia dotyczą tego, że kierowcy nie ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kierowcy autobusów niech się nauczą wjeżdżać na przystanek.

Przyjeżdża autobus i staje na środku zatoki przystankowej, zamiast dojechać maksymalnie do jej końca. W tym samym czasie podjeżdża drugi autobus, nie może się zmieścić i tył wystaje mu prawie na cały pas ruchu blokując drogę samochodom.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 7

przykład pasażerki Beaty, osoby niby inteligentnej

a całą niechęć do kiepsko funkcjonującej komunikacji miejskiej przerzucającej na osoby widoczne codziennie, czyli na kierowców.

ja też zachwycam się komunikacją miejską na Zachodzie, bo kursuje często, według rozkładu, całą dobę, łatwo się przemieszczam z jednego punktu do drugiego i nie widziałam przeładowanej. w razie awarii cały system jest nastawiony na ułatwienie życia pasażerom.

nie zauważyłam, żeby kierowcy pojazdów różnili się w znaczący sposób od polskich. są ogólnie pogodniejsi i bardziej wyluzowani - tak jak i ja na Zachodzie.

widziałam na Zachodzie autobus czekający na pasażera, ale on to czekanie miał uwzględnione w rozkładzie jazdy.

w Gdańsku jechałam w godzinach szczytu opóźnionym 210 (rozkład jazdy do d* ). autobus całkowicie zaklinował się na Kościuszki. pasażerowie zmęczeni tępo patrzą w okna. dwóch rencistów-emerytów (organików stępiałych umysłowo) żąda od kierowcy, żeby otworzył drzwi między przystankami. kierowca grzecznie tłumaczy, że nie może. obrzucili go potwornym stekiem wyzwisk, które zniósł w milczeniu.

kulturalni pasażerowie nie uzewnętrznią tak swoich odczuć, ale tak samo uważają, że wszystko to wina kierowcy.
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 2

Pani Beato wsiadajac do pojazdu ms pano napisany jasny regulamin wsiada pani z przygotowamym waznym biletem lub zakupuje u kierowcy za odliczona kwotę on nie ma czasu żeby wydawac reszte pani ponieważ robi wtym momencie opóźnienie przez pani lenistwo
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2

a oyo wersja codzienna:
P: (cisza)
K:Slucham?
P:ŁUP (pasazer opuscil most zwodzony)
K:Jaki bilet (kierowca sie domyslil ze pasazer chce kupic bilet)
P:(dzwiek sypanych monet)
K: Normalny czy 2ulgowe?
P: Dwa ulgowe. Jest odliczone.
K: Prosze, bilety i Pana reszta.
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 8

biedni nie sa znam jednego osobiscie pana Rysia erotoman gawedziasz!! kase dobrze zarabia siedzi do tego w zwiazkach zawodowych nic nie robi pierdzi w stolek i dodatkowo kase pobiera ŻENADA
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

automaty

Ja bym z przyjemnością korzystała z automatu biletowego. Niestety na moim przystanku takiego nie ma i pewnie nie będzie, kiosku również nie ma. Gdzie więc mam kupić bilet? A jeśli jedyną gotówką jaką mam jest banknot to co? mam go przedrzeć na pół, żeby nie trzeba było wydawać? W regulaminie jest o tym, że POWINNAM mieć odliczoną kwotę, a nie że WYŁĄCZNIE za odliczoną kwotę dostanę bilet. Coś za coś, albo stawiamy automaty na przystankach, albo bierzemy na siebie sprzedaż biletów.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 16

Czy ktoś przyjżał się opisowi w Gdyńskim ZKM?

Ile kosztuje bilet, karnet. Stek bzdur z których nic nie wynika. Dla obcokrajowca cały bilet to 1 karnet.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

kierowcy i motorniczy są jak najbardziej ok, to ludziom się poprzewracało w d..h i myślą, że kierowca jest od usługiwania pasażerom. Tak samo jest w sklepie,urzędzie, czy na lotnisku i wszędzie tam gdzie w pracy jest bezpośredni kontakt z ludźmi. Pani z marketingu, dyrektor i lemingi nie są niestety w stanie tego pojąć, a pomysł z możliwością spisania numeru służbowego kierowcy i strzelenia z ucha to już w ogóle żenua.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 1

Pani Beata ma naprawdę jakiś problem nie może pani odpuść trzeba zabić wszustkich wkoło swoim jadem
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

UPRZEJMOŚĆ - to słowo klucz do zrozumienia poprzedniego wpisu. To co piszesz tłumaczy jedynie brak wychowania. Dlatego jedni są do końca życia robolami, a inni zaliczają się do klasy średniej.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 7

A może prowadzą pojazd i nie mogą rozmawiać podczas jazdy mają monitoring i po kasie bo rozmawial podczas jazdy
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

jest też inny problem

dotyczący kierowców autobusów, od strony innych użytkowników na drodze (nie pasażerów) - nieużywanie kierunkowskazów podczas wjazdu i wyjazdu z zatoczki oraz podczas zatrzymywania i ruszania z przystanku bez zatoczki. No chyba że jeżdżą bez sprawnych kierunkowskazów... szczególnie na liniach 117,143 na trasie oliwa-sopot
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Nadal istnieja legenda i info gdzie jaki autobus jedzie na przystankach
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

każdy ma prawo do złego dnia - bzdura

Jasne, to policjant np. w swoim złym dniu powinien biegać po mieście i lać ludzi pałą, w końcu ma prawo mieć zły dzień, czyż nie tak?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5

pamietam jak kiedys kobieta

sie zorientowala, ze wsiadla do 210 jadacego w innym kierunku. podeszla do kierowcy i zapytala czy on jedzie na dworzec pkp. on na to, ze tak bo w osowie tez jest pkp lol
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 3

Sprawdzić rozkład jazdy,być na przystanku wcześniej,proste.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0

Klijent debil.

Kierowca wywnioskował że jakiś debil nie chciał jechać,bo by podniósł rękę.Pewno tylko liczył auta.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 5

Telefony !!!!

Kierowcy namiętnie gadają w trakcie jazdy przez telefony , to właśnie należy zdecydowanie ukrócić !!!!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 14