Jacy są kierowcy komunikacji miejskiej?

Opinie do artykułu: Jacy są kierowcy komunikacji miejskiej?.

Ponad 200 skarg na kierowców i motorniczych wpłynęło od początku roku do trójmiejskich Zakładów Komunikacji Miejskiej. Pasażerowie najczęściej skarżą się na nieuprzejmość, brak kultury, niepunktualność, ale zdarzają się też pochwały.Do naszej redakcji tygodniowo dociera co najmniej kilka maili od czytelników, którzy opisują sytuacje z trójmiejskiego transportu zbiorowego. Najczęściej dotyczą relacji pasażer - kierowca/motorniczy. Najczęściej zastrzeżenia dotyczą tego, że kierowcy nie ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

normalny? Nie! Popie. . . Y :)
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2

A pasażerowie jak smierdzą , może o tym artykulik.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dokladnie, na głównym to odjechać nie mogą bo cały czas ktoś

dobiega. Tam to nic dziwnego że tramwaj odjeżdza przed nosem.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

winą obarczajcie tych na górze

Witam dużo osób wsiada na kierowców że tacy owacy. Ludzie bądźmy ludźmi i pomyślmy trochę oni tez mają szefów którzy opylaja im kasę za każdą bzdure a jak jest u was? Sa korki nie są na czas bo muszą wydac resztę bo czekaja na kolejnych maruderow ale kogo to interesuje juz zabierają mu z wypłaty. Pasażer ma zły dzień na kim wyladuje złość na kierowcy, on również jest człowiekiem. Ma przerwę jedna z niewielu bo zazwyczaj rezygnuje z niej żeby nadrobic spóźnienia z różnych przyczyn żebyście nie tkwili na przystankach dodatkowo 29min.ale co tam po co ma zjeść zapalić nie on musi otworzyć wam drzwi żebyście mogli siedzieć sobie wygodniutko kiedy ten ze sktêpowaniem będzie się zastanawisl zejść kanapkę czy puścić baka.On tez ma rodzinę którą musi wyzywic a wy piszecie te skargi od tak bu se ulżyć a mu zabieraja kasę, gdzie jego szefom to na rękę bo wiecej zostanie dla nich gdy zabiorą szaraczkowi.Pozdrawiam i życzę wiecej wyrozumiałości i życzliwości
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 2

Niedawno byłem świadkiem w PES-ie jak drzwi przykleszczyły

starszego pana. Zachowanie kierowcy wzorowe, wysiadł, podszedł zapytał czy wszystko w porządku i wytłumaczył że nie zauwazył że ten pan wolno chodzi.
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pojedzcie o Warszawy i tam poproście o bilet, lub zapytajcie kierowcy o cokolwiek (czas dojazdu, jakis przystanek na trasie). Będziecie trójmiejskich kierowców po rękach całować :).
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zły podpis pod drugim zdjęciem

"Ponad połowa skarg, które wpłynęły w kwietniu do gdańskiego ZKM okazała się bezzasadna." Powinno być "gdyńskiego".
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

gwizda?

Chyba gwiżdże;-)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

mam zły dzień więc wszystkich mam w ... Jak można tak usprawiedliwiać zachowanie? Bardzo nieprofesjonalne. Nie dotyczy to oczywiście tylko kierowców- dotyczy to wszystkich, którzy w pracy mają bezpośredni kontakt z klientem. Nie wyobrażam sobie żebym mogła się wyżywać na kliencie tylko dlatego, że wstałam dziś lewą nogą, lub ktoś był dl mnie nieuprzejmy. Pracuję na infolinii, co chwila ktoś dzwoni z pretensjami, niektórzy są agresywni i ubliżają. Mimo to każdą następną rozmowę zaczynam uprzejmie i nie daje poznać po sobie, że jestem zdenerwowana.
Nie, takie zachowanie nie powinno mieć miejsca.
Rozumiem oczywiście, że bywają chamscy pasażerowie i, że mogą wyprowadzić kierowcę z równowagi, jednak nie powinno to się odbijać na jego stosunku do innych, bogu ducha winnych pasażerów.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 11

Właściwy przebieg rozmowy:

P: Dzień dobry. Poproszę jeden bilet normalny.
K: Proszę o ...zł
P: Proszę tu jest ... zł
K: Dziękuję bardzo, oto Pański bilet. Życzę miłego dnia (szeroki uśmiech)
P: Dziękuję bardzo (uśmiech mile wskazany)
popieram tę opinię 30 nie zgadzam się z tą opinią 6

uważam, że...

kierowcy powinni być TYLKO od prowadzenia pojazdu. Wkurza mnie jak niektórzy stoją 15 minut na przystanku i zamiast czas ten wykorzystać na kupno biletu w kiosku, kupują go w autobusie, przez co on się spóźnia (niektórzy kierowcy jadą i sprzedają bilety, ale pasażerowie też potrafią na to się skarżyć), bo Pan/Pani "Ę Ą" nie mogli ruszyć du*pska te parę metrów...
popieram tę opinię 47 nie zgadzam się z tą opinią 5

Na zachodzie cała firma komunikacyjna jest zorientowana z myślą o pasażerach, a nie udawaniu, jak w gdańsku, że jest super, a jeśli coś jest nie w porządku, to wina kogo? kierowcy? Czyżby?

Firmy komunikacyjne w Gd. poprawiają się powoli, ale generalnie nie są dobrze zarządzane.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

ELO ELO

POWINNI SIE WZOROWAC NA INNYCH MIASTACH GDZIE JAK SIE WCHODZI DO SRODKA KOMUNIKACJI - JEST TAM AUTOMAT BILETOWY PRZYKŁADOWO JAK W KRAKOWIE CZY WROCŁAWIU ;)
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 0

nie wszystko takie logiczne

Jesteś pewnie jednym z tych, którzy zapytani "Przepraszam, ale nie wie Pan która jest godzina?" odpowiada: "Tak wiem." Życzę sukcesów.
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 2

aaa

Wyżywacie się na motorniczych i kierowcach a ktoś pomyślał o nich ?
Każdy na prawo do złego dnia, KAŻDY ! a od razu jak motorniczy źle się odezwie wielka afera. Za biletu płaci się odliczoną kwotą a jak nie pasuje to szukaj kiosków albo biletomatów.
A jeśli chodzi o kwestię "odjeżdżania spod nosa", nie raz byłam świadkiem takiej sytuacji ale co ? kierowca ma czekać 5 minut aż każdy kto chce sobie wsiądzie powolutku i przyjemnie żeby nie było skargi? potem się mówi o opóźnionym kursie. Jak np. motorniczy widzi, że ktoś biegnie to jeszcze zaczeka ale jak jakaś babunia sobie elegancko idzie i myśli, że zdąży a tu niespodzianka i od razu donos bo nie chciało jej się podbiec to kogo to wina.
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 3

mozesz wozic i nie trzeba kasowac biletu za rower

jak bus pusty to smialo ale jak pelny... ja bym sie nie pchal:-)
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

przystanki

wiele razy spotkalam sie z faktem zwlaszcza na przystanku swietokrzyska gdzie podjezdza autobus ludzie biegna na tramwaj a ten odjezdza
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 13