Jacy są kierowcy komunikacji miejskiej?

Opinie do artykułu: Jacy są kierowcy komunikacji miejskiej?.

Ponad 200 skarg na kierowców i motorniczych wpłynęło od początku roku do trójmiejskich Zakładów Komunikacji Miejskiej. Pasażerowie najczęściej skarżą się na nieuprzejmość, brak kultury, niepunktualność, ale zdarzają się też pochwały.Do naszej redakcji tygodniowo dociera co najmniej kilka maili od czytelników, którzy opisują sytuacje z trójmiejskiego transportu zbiorowego. Najczęściej dotyczą relacji pasażer - kierowca/motorniczy. Najczęściej zastrzeżenia dotyczą tego, że kierowcy nie ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jacy są kierowcy komunikacjimiejskiej?

-chamscy,
-smierdza
-złośliwi,
-,przejeżdżają na czerwonym,
-wymuszają pierwszenstwo.
itp, itd
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 48

dopuki zkm bedzie dofinansowywane na roznych szczeblach przez miasto, beda metnalnoscia w prl

prywatny przewoznik jakos potrafi byc uprzejmy, zawsze zaczeka na dobiegajacego do autobusu pasazera, gdy ten przyjdzie na styk - dlaczego? bo ma swiadomosc - szanuje klijeta, ktory jest jego chlebodawca.

w zkm jest tak, ze miasto dofinansowauje ich firme, a za tym idzie bezkarnosc, bo czego by nie zrobil kierowaca/motorniczy, to i tak firma nie padnie, bo miasto wpompuje kase na pensje i utrzymanie taboru.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 24

Praca jak każda inna - uprzejmość wobec innych nie jest tu łaską ze strony kierującego, ale jego obowiązkiem. Podobnie jak wszędzie indziej, gdzie obsługuje się innych ludzi.
popieram tę opinię 38 nie zgadzam się z tą opinią 7

z mojego doświadczenia że w Gdańsku trafiaja sie czasem czarne owce ale na ogół jest ok (uprzejmi, ustąpią, podziękują) ale ci

... z Gdyni zachowują się jak hieny - nie wpuści, nie podziękuje i jeszcze do tego wymusi pierwszeństwo...
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 10

gdzie te zakłady

W Gdyni nie ma Zakładu Komunikacji Miejskiej. Jest Zarząd Komunikacji Miejskiej. Artykuł nierzetelny
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 5

brak kultury

no niestety ja się spotkałam z chamstwem w lini 167 lub 168 kiedy pewna pani chciała wysiąść przednimi drzwiami a kierowca nie chciał jej wypuścić twierdząc ze to wejście. Pani była starsza wiec szla w zaparte, niestety tego co się nasłuchała to szkoda gadać, już nie chciało mi się pisać skargi w jej imieniu, ale niestety to nie był pierwszy raz
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 13

Znów akcja napuszczania jednych na drugich,nieładnie.
popieram tę opinię 28 nie zgadzam się z tą opinią 10

Zatrzymując

przyspieszał?
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 17

"

Poproszę jeden cały ", a tu cisza - relacjonuje gdańszczanin. - Pomyślałem, że motorniczy mnie nie usłyszał. Zaczekałem więc do następnego przystanku, aby nie przeszkadzać, po czym powtórzyłem zdanie, a na to w odpowiedzi usłyszałem od kierowcy z wyrzutem "Słyszałem! Czekam na pieniądze!"."

No i co w tym takiego? Chyba logiczne, że czeka na pieniądze. Poza tym co to oznacza: poproszę cały? Jakie pytanie-prośba to i taka odpowiedź.
popieram tę opinię 87 nie zgadzam się z tą opinią 51

Są tacy jacy są ludzie

Ale nie zazdroszczę im tej "fuchy".
popieram tę opinię 63 nie zgadzam się z tą opinią 9

Kiedyś stałem na przystanku na żądanie na granicy Rumia - Gdynia.

Zatrzymując autobus 173 kierowca patrząc mi w oczy przejechał jeszcze przyśpieszając. Teraz tylko samochód. W tyłku mam komunikacje zbiorową. Bród i smród!
popieram tę opinię 68 nie zgadzam się z tą opinią 18

czy możecie raz w życiu napisać o czymś miłym fajnym rano?ten portal nie wiele więcej różni się od faktu czy wp. Ciągle tylko jakieś afery koperkowe lub super swieże fakty po 3 dniach od zdarzenia.A informacje nie wygodne dla was lub komentarze są usuwane.powodzenia.
popieram tę opinię 42 nie zgadzam się z tą opinią 9

kierowca/motorniczy - też człowiek..

mają lepsze i gorsze dni..
nie jeden po obsłużeniu jakiegoś chamskiego i gburowatego pasażera ma wszystkiego dość..

przykładem niech będzie moja przygoda z zeszłego weekendu..

z komunikacji miejskiej zmuszony jestem korzystać raz na kilka m-cy..

zakupiłem bilet w biletomacie i z wózkiem (jechałem z małym dzieckiem) czekałem na autobus..
podjechał otworzył drzwi, obniżył dla mnie poziom - żeby mi się łatwiej wjechało do autobusu - w podziękowaniu machnąłem ręką i w zamian zobaczyłem szczery uśmiech prowadzącego..

Wracając z miejsca w którym byłem - podjeżdża autobus..
krawężnik niski, autobus ustawiony wysoko..
Kierowca nie zainteresował się że staram się władować z wózkiem, autobusu nie obniżył, czekał tylko łaskawie aż sobie jakoś poradzę i właduję się do autobusu..

Może jeden miał dobry dzień..
może drugiemu przed chwilą pasażer powiedział coś niemiłego..

Wszyscy jesteśmy tylko ludźmi i powinniśmy wzajemnie starać się zrozumieć..
popieram tę opinię 141 nie zgadzam się z tą opinią 25

Odsetek patologii pewnie taki sam jak wszędzie

nie mniej jednak ze swojej strony pozdrawiam buca któremu ciężko było otowrzyc drzwi na przystanku w ulewie "bo miał przerwę"
popieram tę opinię 59 nie zgadzam się z tą opinią 34

Bilety

Znow kwestia pieniedzy. Nie rozumiem ludzi co placa za bilet o wartosci 7zl kwota 50zl wiadomo polozylby przyslowiowa dyche a jak nie ma to w kiosku moze kupic. Wydawanie reszty zajmuje duzo czasu nie mozna wprowadzic zasady PLAC ODLICZONA KWOTA? Zaoszczedzimy czas stania na przystanku. Co do drzwi to maja system odbicia nie raz mnie scisnely i odbily jakos zadnej awantury nie bylo tylko mi glupio bo wskakiwalem w ostatniej chwili i tak najczesciej to wyglad. Kazdy z nas moze miec gorszy dzien. Wez Ty wytrzymaj 8 godzin w korkach i jeszcze badz uprzejmy
popieram tę opinię 136 nie zgadzam się z tą opinią 48

łomiarz z 25

Teraz nie jest już tak źle jak kiedyś. Sporo osób chyba pamięta łomiarza z czerwonego trolejbusu (ikarus) który ganiał dzieciaki z łomem jak ktoś robił zdjęcia tego pojazdu :) to były czasy
popieram tę opinię 53 nie zgadzam się z tą opinią 3

Niewdzięczna praca,dowodem ten temat,zaraz zaczną się inwektywy.
popieram tę opinię 40 nie zgadzam się z tą opinią 19