Jacy są kierowcy komunikacji miejskiej?

Opinie do artykułu: Jacy są kierowcy komunikacji miejskiej?.

Ponad 200 skarg na kierowców i motorniczych wpłynęło od początku roku do trójmiejskich Zakładów Komunikacji Miejskiej. Pasażerowie najczęściej skarżą się na nieuprzejmość, brak kultury, niepunktualność, ale zdarzają się też pochwały.Do naszej redakcji tygodniowo dociera co najmniej kilka maili od czytelników, którzy opisują sytuacje z trójmiejskiego transportu zbiorowego. Najczęściej dotyczą relacji pasażer - kierowca/motorniczy. Najczęściej zastrzeżenia dotyczą tego, że kierowcy nie ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

żadne brednie

dokładnie... ALE... pracując z ludźmi trzeba się nastawić na to że...

...to my jesteśmy/byliśmy frontem dla klienta ale jednocześnie wizytówką firmy wiec... i to jest skierowane bezpośrednio do kierowców: szkodzicie firmie, pasażerom, a najbardziej sobie. czemu? ponieważ ja pamiętam osoby które mi zalazły za skóre a przypuszczam że jest wiecej takich osób jak ja i odwdzięczam się tym samym.

szczerze

to gó*no wiecie i w d*pie byliście. Dlaczego wszyscy uważają, że każdy kierowca czy motorniczy jest chamem. Tak na prawdę takich kierujących jest bardzo mało. Bardzo mi przykro, iż wszyscy akurat trafiają na tych złych a tych dobrych w ogóle nie dostrzegają. Gdy kierowca jest miły, uprzejmy i wręcz wchodzi pasażerowi w d*pę, żeby było dobrze to wszyscy są nagle ślepi i głusi.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

bardzo mały

skoro od każdego biletu mam 5%... to policz sobie ile bym musiał biletów sprzedać by dostać za nie 100 złotych...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja tez sie poskarze

Dwie sytuacje z ostatnego tygodnia.
1. Zatrzymalem sie przed swiatlami, 20m przed przystankiem. Nagle mily pan wali w szybe od kabiny i krzyczy: "No otwieraj te drzwi sk....nu!"
2. Jade sobie przez skrzyzowanie, pan otwiera "klapke", kladzie pieniazki, ja sie skupiam na tym co sie dzieje i nagle slysze "Sprzedaz mi cwoku ten bilet dzisiaj?"
No i jakis czas temu ziomki po imprezie naszczali w tramwaju, co sie nieraz zdarza.
Ale nie wrzucam wszystkich do jednego worka z bydlem.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 0

gucio

No i ilość bąków jakie kierowca puszcza w czasie jazdy.bo niemorze wyjść na przerwę bo jej niema po prostu.Monitoring nie jest dla was osłów tylko dla firmy żeby wiedzieli co kierowca ma dzisiaj na sniadanie i czy aby nie psioczy na kierownictwo bo wtedy możemy mu zabrać premie około 500
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

tak właśnie odliczone... że jest jeszcze reszta.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

A ja pozdrawiam kierowce autobusu 143 kiedy reka zatrzymuje busa na zadanie on usmiechniety zawsze mi odmachuje:)

gucio

A ja uważam ze powinien być zakaz rozmawiania przez telefon pasażerów którzy zaczynają gadać całą drogę i przeszkadzają kierującym.Oczywiscie w tramwajach i autobusach.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

do m.

A za 9 stała 11 i 12,bylem o tej godzinie na tym przystanku , jechalem do Wrzeszcza i fakt byl tam tramwaj 1116 , a za nim inne jadace w ta samą strone.Ale pewnie bylas tak zapatrzona w motorniczego ( pewnie byl jakims przystojniakiem) ze z tylu tramwajow nie widzialas!!!!! ;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

w ztmie jest bałagan... zawsze był... kierocy tez nie rozgarnięci

...obcinaja ludziom pensje (premie) najcześciej za nic, dyrektor główny ma mysleć że wszystko jest przemega, cały zarząd też, a stany techniczne taboru w tym też nowych autobusów i tramwai to tragedia, ale z drugiej strony to wina też kierowców i motorniczych - nie widać by dbali o publiczny sprzęt, rozumiem zmęczenie ilością ludzi, hałasem, samym faktem jeżdżenia - ale nie rozumiem tych perfidnych złosliwości jakie nie tylko ja usłuyszałem z ust 2 starszych pań motorniczych i kilku starszych kierowców... tramwaj ok, jedzie fajnie, w miare cicho komunikaty, kolorowe lampy-poprostu nowe - jedzie sie przyjemnie, ide po bilet sie zapytać i słysze burknięcia mające oznaczać odpowiedź...szczerze powiem - TYLKO przez osoby kierujące tymi pojazdami WOLE WŁASNE AUTO.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

kiepska ankieta

brakuje mi takiego punktu: średnio, jak wszędzie są tacy i tacy

pan...

Wyrzucony z ZKM>>>>

takich bredni już dawno nie czytałem.

a ty...

wykapany ,mily...........................................palant
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czytaj ze zrozumieniem, jak już musisz coś głupiego napisać

Ja też to nieraz widziałem- kierowca był skłonny odjechać przed czasem, byle tylko trzepnąć komuś drzwiami przed nosem. Śmiać mi sie chce jak widzę tych pseudo- obrońców kierowców, motorniczych na tym forum- kadzicie se jeden drugiemu. I choćby było tu milion postów wychwalających waszą ciężką pracę, ludzie i tak będą mieli was za chamów bez ogłady. A najgorsze jest to, że tym nielicznym kulturalnym także wystawiacie negatywną wizytówkę.

W 100% zgadzam się z z "gdańską pasażerką"
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

Najlepiej zwalić wszystko na kierowców

Sami pasażerowie też są winni. Ceny biletów itd. Cennik jest nieraz na wysokości oczu,wystarczy sie rozejrzec. Jak tu ma nie denerwowac żeby kazdemu za każdym razem tlumaczyc co i za i jakie bilety są. Za odliczoną kwote i tyle. Rozkłady są jakie sa, wiele można i nawet trzeba by zmienić ale ZTM jest mądrzejszy w tej kwestii. Dopóki sami pasazerowie się nie zmienią to kierowcy i motorniczowie też nie zmienią podejścia, żadne szkolenia itd. tez nic nie zmienią
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

"Ja w pełni rozumiem ze autobus ma pierwszeństwo"

Nie, nie rozumiesz. Nie ma pierwszeństwa.

nie pytają kierowcy tylko sprawdzają monitoring i po sprawie