Jacy są kierowcy komunikacji miejskiej?

Opinie do artykułu: Jacy są kierowcy komunikacji miejskiej?.

Ponad 200 skarg na kierowców i motorniczych wpłynęło od początku roku do trójmiejskich Zakładów Komunikacji Miejskiej. Pasażerowie najczęściej skarżą się na nieuprzejmość, brak kultury, niepunktualność, ale zdarzają się też pochwały.Do naszej redakcji tygodniowo dociera co najmniej kilka maili od czytelników, którzy opisują sytuacje z trójmiejskiego transportu zbiorowego. Najczęściej dotyczą relacji pasażer - kierowca/motorniczy. Najczęściej zastrzeżenia dotyczą tego, że kierowcy nie ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Żona pracująca nie ma nic.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Były motorniczy

Kiedyś byłem motorniczym , przepracowałem prawie osiem lat w tym zawodzie i proszę mi wierzyć , że lubiłem tą pracę , gdyż u mnie w rodzinie ten zawód był tradycją , ale nastąpiły pewne okoliczności i zostałem zwolniony. Wspominam czasami pracę w ZKM Gdańsk i zawsze będę mimo lepszych i gorszych dni wspominał ją dobrze , ponieważ pracę którą się wykonuje powinno się lubić. Dodam ,że tych lepszych dni było zdecydowanie więcej ale proszę mi wierzyć , że pasażerowie potrafią nie jeden raz prowadzącego pojazd wyprowadzić z równowagi .
Bywało również ,że jakiś pasażer zdenerwował mnie , a na innym się wyżyłem .
Pozdrawiam motorniczych głównie z Zajezdni we Wrzeszczu i nie tylko ,były motorniczy 3021.

P.s. Takie małe stwierdzenie na podsumowanie
" Bądźmy wszyscy w miarę możliwości dla siebie bardziej uprzejmi , to wszystkim wyjdzie na zdrowie".
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

A ty - zdrowy byku - nie możesz wyręczyć kierowcy i wywalić menela ??? Pełne gacie strachu . A jak kierowca wywali syfa to następny konfident zadzwoni ze skargą , że pasażer został wywalony .
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

aha , koszule , krawaty - to wszystko kupujemy za swoje . Firma tylko wymaga .
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Pks
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

a po co czekać na spóźnialskich matołów?Jeśli autobus linii Z z Żukowa ma na Karwinach 20 minut opóźnienia to z jakiej niby racji ma czekać na dobiegających z drugiej strony ulicy mondziołów?Niech czekają na następny skoro nie byli na czas przy wiacie
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zapraszamy na kilka dni pracy na autobusie w Gdańsku: wieczne korki , rozkłady niedopasowane , brak toalet na końcowych , wieczny mobing ze strony kierownictwa , każdy tylko patrzy jak uwalić kierowcę . Za byle co . Mam 50 lat i 27 lat pracy w ZKM . Jedyne co mnie trzyma w tej firmie to ...mój wiek . Jakbym miał 20 lat mniej to ani minuty więcej . Rzygam na widok autobusu .
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2

buc

Zapraszam do pracy w komunikaji wtedy porozmawiami.Pozdrawiam
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

albo trzymanie się rozkładu albo czekanie . Samolot też czeka ??? Godzina odjazdu i do widzenia .
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

To pokaż jak jeździć po ul.Ku Ujściu !!! Tam nie powinien w ogóle jeździć autobus .
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

nie mam zastrzeżeń...

tylko dlaczego wpuszczają kloszardów... maskara... komunikacja pomiędzy sopotem, a gdynią jest, ale niezbyt częsta... więc albo wysiadasz i czekasz kolejne 0,5 h na trajtek, albo umierasz w smrodzie... byłam świadkiem jak kobieta kierowca wywaliła jednego z 31... można?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

prywatny przewoźnik który auto serwisuje raz w miesiącu ile razy widziałem autobusy Gryf czy PKS Wejherowo z przepalonymi po kilka dni żarówkami czy innymi awariami pensje kierowców tam to jest śmiech na sali w porównaniu do firm komunalnych każdy tylko czeka kiedy będzie wolne miejsce u komunalnego tak im tam dobrze u tych prywaciarzy a z kulturą też wcale nie jest tak dobrze jak opowiadasz
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

a wiesz ile d.. pku kosztuje wyrobienie wszystkich uprawnień do tej pracy?
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 4

Linia 50 jest z Tczewa .

To firma Warbus a nie ZKM.

Przede wszystkim przepisy są do kitu. Miasto pozwala przewieść rower , ale za wszystko w pojeździe odpowiada kierowca a nie Miasto . W razie hamowania rower odbija się od pasażerów a gdy poleje się krew to kierowca będzie się tłumaczył .
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czekaj, cierpliwość jest cnotą ,Pan kierowca też poczeka jak wymusisz gdzieś pierwszeństwo.

Dlaczego nie ma takiej ankiety która dotyczyłaby lekarzy którzy potrafią spóżnić sie i czterdzieści minut ,nikomu to nie przeszkadza?
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0