Jacy są kierowcy komunikacji miejskiej?

Opinie do artykułu: Jacy są kierowcy komunikacji miejskiej?.

Ponad 200 skarg na kierowców i motorniczych wpłynęło od początku roku do trójmiejskich Zakładów Komunikacji Miejskiej. Pasażerowie najczęściej skarżą się na nieuprzejmość, brak kultury, niepunktualność, ale zdarzają się też pochwały.Do naszej redakcji tygodniowo dociera co najmniej kilka maili od czytelników, którzy opisują sytuacje z trójmiejskiego transportu zbiorowego. Najczęściej dotyczą relacji pasażer - kierowca/motorniczy. Najczęściej zastrzeżenia dotyczą tego, że kierowcy nie ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Rozumiem że w twoim miejscu pracy jak się spóżnisz dostajesz karę chłosty.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ci niby pasażerowie to dopiero wydzielają zapaszki.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

jak wygląda rozpatrywanie zażalenia, skargi

przykład: pasażer idzie punktualnie na wyznaczoną godzinę o której ma być autobus, ten przyjeżdża i odjeżdża szybciej niż zakłada rozkład, (kolejny autobus jest np za 30 minut - mam na myśli akurat przypadek Kosakowa, więc ciężko będzie dojść gdziekolwiek pieszo) w wyniku czego pasażer nie zdąża i autobus mu ucieka. Składamy skargę do ZKM, ZKM wyjaśnia sprawę pytając kierowcy jak było, kierowca mówi, że odjechał punktualnie. Sprawy nie było, zostaje umorzona, zażalenie bezzasadne. Tak się załatwia skargi w ZKM.

Pozdrawiam ZKM.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

232

Na lini 232 jezdza same nie mile mruki moze 1 z kierowcow jest uprzejmy ale reszta to patologia
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

podziekowania

jezdze komunikacja codziennie i to tramwajem i autobusem i chcialabym serdecznie podziekowac za czekanie na mnie w zimie gdy biegne na autobus (chociaz kierowcy dostaja kary za opoznienia), za mozliwosc wejscia do autobusu z rowerem podczas ulewy (a decyzja nalezy przeciez do kierowcy) i za usmiech :)ludzie wyolbrzymiaja wiele rzeczy nie majac racji-regulamin przewozu wskazuje ze bilety kupuje sie za odliczona kwote a co do rozkladu to bez przesady mozna wyjsc na 1 autobus wczesniej a nie panikowac ze przyjechal 3 min pozniej i spoznie sie do pracy. Komunikacja jest tania i wygodna a "zapchane" autobusy zdarzaja sie naprawde rzadko. Polecam wszystkim a za oszczedzone pieniadze na benzynie mozna wybrac sie na super wakacje(i prosze nie mowcie o "wygodzie" podrozowania autem-w wiekszosci 20-letnia kaszlaca puszka).
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Oj, ludzie ludzie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jeśli kupujesz tak często bilety w takich ilościach, to idź do biletomatu

Kierowca traci czas na Jaśnie Pannę, zamiast skupić się na drzwiach i drodze. Przy Galerii Bałtyckiej też widziałem, jak cała wycieczka dzieciaków zablokowała pierwsze drzwi i ustawiła się w kolejce, żeby kupić bilet w tramwaju. Do biletomatu stojącego obok nie podszedł nikt.

Często w autobusach nocnych trzeba płacić odliczoną kwotę. Wystarczy popytać pasażerów i zawsze ktoś miał rozmienić. Korona z głowy nigdy mi nie spadła.

Może nie zawsze kierowcy i motorniczowie są święci, znam i złe przypadki, ale często to też i pasażerowie są winni. Robią się leniwi i czekają aż cały świat rzuci się im do stóp. Dlatego nie można uogólniać, tylko trzeba karać właściwe osoby.
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 0

Proponuję inną sondę,jacy są Polacy , a najlepiej jak każdy zajmie się samym sobą , eksperci od własnych niby praw i cudzych obowiązków.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja tam piszę donosy na wszystkich. Porządek musi być. Was wszystkich też powinni sprawdzić, na pewno jesteście w pracy a dyskutujecie na forum, poza tym skarbówka powinna was sprawdzić jeśli nie pracujecie, skąd macie na życie, iternet, komputer. Ktoś musi ratować przestrzegania prawa.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

Trzy przykłady z bardzo wielu ....

1. Irytuje mnie fakt wyrzucania pasażerów przed przystankiem na trawnik, dziurawe powierzchnie, przed słupy,kosze na śmiecie tylko dlatego, iż kierowca nie ma przyjemności czekać na opuszczenie zatoki przez autobus go poprzedzający. Jest to proceder nagmninnie stosowany.
2. Bezmyślność kierowców by nie posądzić o złoścliwość w następujących sytuacjach: grupa ludzi oczekuje przed przejściem dla pieszych na zielone światło jednocześnie widząc, że ich autobus właśnie podjeżdźa lub co gorsza jest już na przystanku, który mieści się po drugiej stronie ulicy. Zapala się zielone, ludzie startują w kierunku "ukochanego" środka transportu jednocześnie obserwując, iż drzwi autobusu właśnie się zamykają a kierowca startuje metr do przodu (bo dalej nie ujedzie bo teraz on czeka na zielone). Peleton dobiega do autopusu i oglada kierowce, który: a) udeje, że nie widzi i patrzy w drugą strone, b) podryguje ramionami bo jak kiedyś usłyszałem przepisy zabraniają powtórnie otworzyć dżwi bo ruszył, c) bez wyrazu patrzy w naszą stronę.
3. Zimową aurą otwieranie drzwi autobusu tak by wysiadający pakowali się w usypaną górę odgarniętego śniegu (winę można podzielić: 50% dla kierowcy, który nie patrzy i drugie 50% dla gospodarza przystanku, który nie dba by śnieg był odgarniany prawidłowo).
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 10

uprzejmosc kierowcow

przytrzasnął drzwiami wózek dziecięcy na przystanku podczas wysiadania i odjechał wogle nie zainteresował się czy dziecku coś się stało ukarany finansowo przez zkm Gdynia
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Przede wszystkim kierowcy nie dbają o higiene osobistą ,nie myją się bo czuć od nich pot ,

nie używają antyperspirantu pod pache ,nie czyszczą uszu,ogólnie są brzydko pachnący i nawet obleśni z tymi dlugimi brudnymi pazurami i starymi skarpetami zmienianymi raz w miesiącu
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 13

masz telefon? po co zawracasz głowę kierowcy?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

kierowca nie powinien handlować!

ma bezpiecznie prowadzić, pilnować bezpieczeństwa drzwi i porządelu w autobusie, wystarczy.

handel biletami go rozprasza i naraża pasażerów na wypadek.

KUPUJCIE BILETY PRZEZ TELEFON! Nie potrzeba wydawać kroci na automaty, kioski itd, skoro niemal każdy ma telefon komórkowy, a zakup biletu przez Callpay lub Mobilet jest taki łatwy. Nawet jak nie mamy telefonu, a jedziemy z kimś, co za problem poprosić tego kogoś o skasowanie, zwrócić mu kasę?
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

jesli zarabia malo

To niech zmieni prace, bo za podobne pieniadze nie bedzie obracal sie wsrod pasazerow, jednego frajera mniej w zkm
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 12

To jego wybor gdzie pracuje i to nie usprawiedliwia go do bycia chamem.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

Odległość autobusu od przystanku.

Czasem mam wrażenie, że kierowcy autobusów albo nie mają wyobraźni, albo pozbawieni są empatii. Z braku własnego auta zmuszona jestem do podróżowania z niemowlakiem środkami komunikacji miejskiej. Chwała, że nowe tramwaje są niskopodłogowe a przystanki dopasowane tak, że można bez problemu wjechać wózkiem. Niestety nie ma się tak miło z autobusami, gdzie kierowcy bardzo często stają daleko od krawężnika i naprawdę trudno wjechać wózkiem do takiego autobusu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

A to narcyz jest ;-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

A ja czekam

A ja czekam, aż odzyskam samochód po naprawie, i na Pana kierowcę z autobusu jak przejedzie na czerwonym kiedy ja bede miał zielone. Może wkońcu czegoś sie nauczy jeden.

I tak aż do bólu
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

automaty

O ile jestem w stanie zrozumieć, że wsiadając do autobusu czy tramwaju w miejscu gdzie nie ma kiosków można nie mieć biletu, to osoby kupujące bilet, a wsiadające na przystanku, na którym znajduje się automat też mnie denerwują,tramwaj odjeżdza wtedy z opóźnieniem... Myślę, że dobrym rozwiązaniem byłoby zainstalowanie automatów z biletami w pojazdach....
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 2