W Akademii Muzycznej jest bar koło Domu Muzyka, gdzie było tanio i smacznie, ale teraz zmienia się najemca i będzie czynne chyba po 10/10, więc nie wiadomo czy będzie tak samo jak było, zobaczymy...
A w barach mlecznych zawsze było dobre jedzenie....
Bar mleczny "Neptun" na ul. Długiej.
Bar mleczny na ul. Szerokiej.
Restauracyjka "KOS" na ul. Piwnej
Restauracyjka "pod Zielonym Smokiem" ul. Szeroka
Green Way na ul. Garncarskiej
Polecam nowo otwarty bar Sokół na Piastowskiej 97 przy Da Grasso na rogu z Chłopską, dobre jedzonko, nowoczesny wystrój, a ceny, nie widziałem tańszego jedzenia, za obiad płacisz jakieś 8 złotych, mamy obok biuro i od otwarcia tylko tam się stołujemy:)
Polecam Restauracje Żuraw. Człowiek je tam oczami! Jest bardzo sympatyczna obsługa , która proponuje to co im smakuje a nie żeby podbić utarg o kilka złotych. Przy tym zachowana jest bardzo wysoka jakość jedzenia dzięki któremu za rok tam wrócę jak będę jechać znowu na wakacje nad morze.
W Panoramie ryba obowiązkowo. Szef kuchni wie, jak łączyć smaki. Sos lekko kwaśny, rybka delikatna. Wartościowe kompozycje według mnie, menu nie jest przesadzone i z reguły wszystko dostępne.
Profesjonalnie łączą smaki w panoramarestauracja.pl i każde połączenie się sprawdza, nawet na pierwszy rzut oka nietypowe. Na talerzy wszystko ładnie wygląda, na co również zwracam uwagę. Chcę, żeby restauracja nieco się wysiliła w związku z obsługą klienta i tutaj to można właśnie spotkać. Najczęściej u nich zostawiam spore napiwki, warto spróbować.
Bardzo fajnie jest w Piwnicy Rajców Gdańskich. Karmią smacznie no i serwują świetne piwa lokalne. Dodatkowo można skorzystać ze ściany piwnej - super pomysł. Polecam
Polecam Piwnicę Rajców Gdański. Jedzenie mają pierwsza klasa. Bardzo fajna restauracja na obiad. Czasami wpadamy tam tez ze znajomymi na piwo by pogadać. A piwo mają przednie