Jak ratować niemowlaka - szukam chetnych na szkolenie

Dziewczyny, w innym wątku został poruszony temat ratowania niemowlaka w sytuacjach kiedy się zadławi, będzie miało bezdech itd.
Ja powiem szczerze, że nie wiem czy bym potrafiła ratować dziecko.

Ajeczka, dała namiary na przeszkolenie w PCK , może zbierzemy się w grupę osób (będzie taniej w większej ilości osób ) i pójdziemy na taki kurs ??

Kto byłby chętny ??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: link z forum na gazecie

jeśli Natalia jest moją koleżanką z Grupy Ratowniczej (bo mam Natalię w grupie, która zajmuje się dziećmi i udziela się czasem na naszym forum), to może można by jakoś wypożyczyć tego manekina z PCK...
Ale to by trzeba było z Jasiem lub Filipem albo Patrykiem zagadać.

Ja jestem chętna jakby co mail to: asia118@wp.pl

Natalia, jaki byłby koszt takiego szkolenia ?
Oczywiście dzwonię też do PCK i myślę, że do końca tygodnia podejmiemy jakąś decyzję bo chętnych jest sporo. Zastanawiam się tylko czy suche wiadomości nam wystarczą, bo chyba nie masz możliwości abyśmy ćwiczyły na fantomie ?

poproszę o info na mojego mail-a:

lulki@wp.pl

Kasia31 - ja też bym była chętna :-) mój mail w profilu

Tak, chętnie przyjadę na takie zajęcia. Proszę o mail ze szczegółami na adres julka1980@vp.pl

Mam możliwość wynajęcia sali w świetlicy na morenie, proszę o info ile osób było by chętnych i czy termin 27.02.2010 odpowiadałby wam.

Dziewczyny ja też bym chciała z mężem pójść na ten kurs, tak więc jutro atakuję PCK :) bo widzę, że spora grupa osób by uczestniczyła

ja tez chętna, może nawet udałoby się z mężem.

też jestem chętna, fajnie by bylo jakos w godzinach popoludniowych, zeby mogly uczestniczyc i mamy i tatusiowie:)

Natalia, tylko pytanie gdzie mogłabys takie szkolenie przeprowadzić ?
Ja jutro będę dzwonić do PCK z pytaniem czy organizują takie szkolenia.

ja też bym chętnie poszła na takie szkolenie, zresztą mój mąż powiedział że też chętnie by skorzystał

Witam

Jeśli jesteście jeszcze zainteresowane mogę pomóc wam i pokazać zasady prawidłowego postępowania z noworodkiem - niemowlęciem w stanach zagrożenia życia , jestem mgr położnictwa pracowałam na OIOMIE noworodka.

ja tez jestem chetma zapisuje sie na liste

Dziewczyny, jutro zadzwonię i zapytam. Moja bratowa ma też kolegę ratownika, więc i jego w razie czego podpytam gdzie możemy przejść takie szkolenie

Jak ja chodziłam do SR to babka prowadząca chciała zaprasić takiego ratownika żeby zrobił szkolenie, ale oni nie byli zbyt chętni i podobno chcieli stawki z kosmosu, ale jak nas trochę będzie to napewno nie byłoby problemu, a przecież taka wiedza jest bardzo ważna.

ja też jestem chętna.

Te warsztaty w Akademii Zabawy i Rozwoju Octopus jakoś mnie nie przekonują i też informacja aby zabrać swojego misia lub lalkę do ćwiczeń ... nie wiem wydaje mi się że bardziej chodzi tu o promocję centrum i zakup chusty, ale może to tylko moje odczucia. Kasiu napisz jak jutro zadzwonisz czy PCK by się podjęło organizacji takich zajęć.

ja również jestem chętna,
mój synek bardzo często się krztusił, doszło do tego, że NIGDY nie karmiłam go będąc np. w piżamie żeby w razie czego lecieć tak jak stoję do przychodni ( która na moje szczęście jest tuż przed moim blokiem ) a wiadomo, że w takich sytuacja lepiej liczyć na siebie

Wpisuję się na listę.

ja równiez jestem chętna abym sie czegos w kwestii ratowania maluszka nauczyć :) ale obym nigdy nie musiala tego stosować.

Inne tematy z forum

Sprawdzone sposoby na odchudzanie:) (69 odpowiedzi)

Cześć Dziewczyny! Podzielcie się swoimi sposobami na skuteczne odchudzanie:) Ja muszę zrzucić aż...

nnt. panele w całym mieszkaniu - przedpokój i kuchnia? (16 odpowiedzi)

dziewczyny - zastanawiam się nad położeniem paneli wszędzie poza łazienką. Głównie dlatego że...

Co na prezent dla babci na 80lat?? (40 odpowiedzi)

dajcie jakies pomysly na 80 ur dla babci, max do 100zl.