Jak się mieszka na Chwarznie?

Temat dostępny też na forum: Chwarzno Polanki
Witam,

Jestem zainteresowany zakupem domu na Chwarznie. Szczególnie w okolicy ulic starożytnych bogów.
Mam dwójkę dzieci w wieku szkolnym.

Czy ktoś mógłby napisać w jednym zdaniu co lubi a czego nie lubi w tej dzielnicy.
Proszę również o podanie nazwy ulicy. Mam nadzieję, że pomoże to mi oraz innym w podjęciu decyzji.

Osobiscie lubię, ciszę i spokój.
Obawiam sie, że mieszkańcy zimą będą palić starymi oponami i mikroklimat zniknie :-).

ul. Jeszcze nie znana :-P

Pozdrawiam,
Całka
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Jak się mieszka na Chwarznie?

Bardzo spokojna i cicha okolica.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Cisza i spokój, blisko las, ale coraz więcej aut i mieszkańców - spore korki do miasta. Dalej na chwarznieńskiej powstaje nowe osiedle Chwarzno Polanki (21 bloków) - więc ruch będzie coraz większy, a przepustowość dróg niewielka. Inny minus - przepełnione szkoły. Poza tym wszystko super:)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mieszkam w okolicy szkoly i powiem Ci, ze mieszka sie tutaj swietnie. Troche zaskoczylo mnie Twoje stwierdzenie o paleniu starych opon, nie wiem, gdzie mieszkasz obecnie, ale tutaj nic takiego nie ma miejsca.
Jesli chodzi o dojazdy - pracuje w Gdansku, rano jest troche tloczno od strony Sokolki, ale wyjezdzajac z Apollina nie jest zle. Powrot duzo lepszy, zjazd z obwodnicy praktycznie bezproblemowy.
Najwieksze atuty to bliskosc lasu, bliskosc Centrum, sciezki rowerowe i przede wszystkim przesympatyczni sasiedzi, tak wiec zapraszamy :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum

Wiczlino Lyceum (3 odpowiedzi)

Wilczlino Lyceum powstaje w Chwarznie-Wiczlinie, w otoczeniu od lat rozwijającej się tkanki...

Chwarzno Polanki (42 odpowiedzi)

Inwestycja swoją nazwę zawdzięcza położeniu tuż przy ścianie lasu, co zapewnia bardzo dobry...

Dynamiq (5 odpowiedzi)

Osiedle Dynamiq powstaje blisko lasów Trójmiejskiego Parku Krajobrazowego i z dala od zgiełku...