Jak się tu mieszka bardzo proszę o info??

Temat dostępny też na forum: Jasień
Rozważam tu kupno mieszkania, napiszcie obiektywnie jak się tu mieszka, dojazdy do pracy w Gdańsku ?? Korki ?? itp.
Będę wdzięczna za wszelkie informacje, jestem z Poznania więc zupełnie nic nie wiem na temat tej okolicy no i Trójmiasta zresztą też:-(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Jak się tu mieszka bardzo proszę o info??

W Straszynie mieszkałam ponad 10 lat , generalnie polecam :) Bardzo fajna okolica bliski dojazd do obwodnicy i Gdańska. Niestety korki są szczególnie 16-16:30 w ciągu tygodnia. Co do autobusu to nie pomogę wiem że jest pks i na stronie powinny być informacje o rozkładzie jazdy.

dzięki za info ale można coś więcej np. na którym z tych nowych osiedli warto zamieszkać, oglądam różne oferty na gratce ale potrzebuję jakiś wskazówkek ze względu na to że nie jestem z Trójmiasta jestem na razie kompletnie zdezorientowana

Czesc
mieszkam na Piotrkowskiej od 12 lat. Komunikacja generalnie OK. Kilka autobusów, które jada do centrum lub do Wrzeszcza, linia nocna i pętla autobusowa na osiedlu. Dzięki temu jak nie ma dramatu w miescie nie trzeba czekać na przystanku zbyt długo. Korki są średnie - rano około 8.00 dojazd do centrum to co najmniej kilkanaście minut. Natomiast do obwodnicy dojazd zajmuje ok 2-3 minut. Poprawiło się znacznie od ok. pół roku, gdy Orunia zaczęła jeżdzić inna drogą. W najbliższej przyszłości będzie rosła ilośc samochodów w tej okolicy, bo właśnie rozpoczęto budowę nowych osiedli, z drugiej strony w prasie jest informacja, iż mają powstawać nowe drogi dojazdowe bo to priorytet. Jedyny zauważalny minus to od czasu do czasu przy niesprzyjającym wietrze czuć wysypisko smieci z Szadółek. Mam nadzieję, że to pomoże :-)

Inne tematy z forum

Silva (6 odpowiedzi)

W bezpośrednim sąsiedztwie osiedla Silva, które powstaje w Straszynie u zbiegu ulic Bocznej i...