Jak się zabezpieczyć przed takimi obtarciami ?

Ten Harpagan będzie moim trzecim. Z dwóćh pierwszych musiałem rezygnować po pierwszej pętli. Powodem były obtarcia pachwiny i tyłka ;-)
Za drugim razem korzystałem już ze sportowych bokserek. Jako spodnie był zwykłe jeansy.

Czy znacie sposób jak temu przeciwdziałać ? Jakieś sportowe oddychające obcisłe spodnie sportowe, czy może jakieś maści albo jeszcze jakąś inną bieliznę ?

Chciałbym teraz wyjść na drugą pętlę ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Jak się zabezpieczyć przed takimi obtarciami ?

Sudocrem - do nabycia w aptece. Stosować przed w trakcie i po :-)

talk albo zasypka dla dzieci. Rękę w spodnie sypniesz raz i spokój. czynność można powtarzać co PK. Ja tak robię też z nogami, i ze 2 pary skarpetek zatalkowanych noszę na zmianę.

Sudokrem starczy:)

Sudocrem , bokserki i żadnych jeansów .

popieram. dla mnie jedno posmarowanie sudocremem załatwia sprawę na 60 km.

też miałem taki problem - sudocrem jest najlepszy

Dziękuję wszystkim za pomoc.
Sudocrem i talk czekają już kupione.

Pozostaje jeszcze kwestia spodni. Kupić jakieś obcisłe czy coś luźnego, choć jak wtedy wygląda z wychłodzeniem nóg ?

Jeśli biegasz to legginsy powinny wystarczyc (ale niech się wypowiedzą biegacze), jesli natomiast chodzisz to sugeruję 2 warstwy -> legginsy + jakieś spodnie niezbyt grube. Jak jeszcze chodziłem to tak się własnie ubierałem i było zacnie.

PS Talk + wilgoć = kisiel ;-)

kiedy się odbędzie harpagan?

w pociągu słyszałem rozmowe dwóch kolesi o harpaganie, mówili cos że odbędzie się w Bytonii, ale nie znam daty, może ktoś mógłby mi udzielić szybkiej informacji ??? ;) ;)
temat harpaganu jest mi obcy, ale nie oznacza to że zabieram się z motyką na słońce - jestem zapalonym rowerzystą i chciałbym wziąć udziiał w tej imprezie ;)
bardzo podobają mi się ogłoszenie solistó, którzy poszukują osób do towarzystwa a raczej do tego żeby wspierać się wzajemnie - bo psychika odgrywa w czymś takim kluczową role, dlatego jakby ktoś poszukiwał takiej osoby to ja jestem chętny i otwarty - bo "razem łatwiej "
pozdawiam
Rafał , gg. 2838911 tele : 517145597

Re: kiedy się odbędzie harpagan?

Harpagan odbędzie się w dniach 17-19.04.2009 w Bytoni (niedaleko Starogardu Gdańskiego).
Wszelkie informacje znajdziesz na stronie http://www.harpagan.pl/rajd/aktualnosci.php
Harpagan jest generalnie imprezą indywidualną co nie znaczy, że należy koniecznie pokonywać go samotnie.
Pozdrawiam

jak zabezpieczyć się przed obtarciami

proponuje spodnie ala bojówki czy coś w tym stylu.

Re: jak zabezpieczyć się przed obtarciami

Kupiłem sobie dzisiaj ten (s/c)udokrem małe opakowanie 11,60 zł zobaczę jutro na WT czy się opłacało :D

W przypadku bojówek nie ma mowy o wychłodzeniu nóg . Napierasz to jest ciepło :).

Ok, C/Sudokrem sprawdzony, sprawdza się znakomicie, jestem w euforii i kupuję większe pudełko, jak to mi się wymaści xD

A, spr na trasie 50-60km, 0 obtarć..

Sudocrem jest też świetny na smarowanie pęcherzy na stopach po rajdzie - ładnie wyciąga wilgoć z bąbli, a jednocześnie nie pozwala skórze na pęcherzu wyschnąć i kaleczyć ranki pod spodem:)