Jak "wypisać się" z Kościoła katolickiego? Internauci szukają informacji o apostazji

Opinie do artykułu: Jak "wypisać się" z Kościoła katolickiego? Internauci szukają informacji o apostazji.

"Jak dokonać apostazji?" oraz "apostazja" - to hasła wyszukiwane w "polskim" Internecie w ostatnich tygodniach dużo częściej niż kiedykolwiek wcześniej. Przybliżamy temat, który w polskim Kościele znany jest od lat, ale ostatnio zyskał większe zainteresowanie.

Apostazja nazywana jest rozwodem z Kościołem, a według prawa kanonicznego - całkowitym porzuceniem wiary chrześcijańskiej.

Liczba wyszukiwań informacji o tym, jak jej dokonać w ostatnich tygodniach bije rekordy w ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kościół niech się sam oczyści z plew! A wtedy będzie bardziej przyciągał wiernych.

Bo niby jak to ma być? Od Boga chcecie się wypisywać?

Jak trwoga to do Boga, i to się sprawdza w wielu przypadkach celebrytów i innych niedowiarków. Po wypadkach chorobach nagle się nawracają.
popieram tę opinię 314 nie zgadzam się z tą opinią 211

Już po wypisie

Wypisałem się formalnie z tej ideologii już 10 lat temu i było łatwo i przyjemnie
popieram tę opinię 331 nie zgadzam się z tą opinią 194

I bardzo dobrze. Wypisywać się pseudo katolicy
popieram tę opinię 420 nie zgadzam się z tą opinią 192

Co za sztuczny problem!

Wystarczy przestać chodzić tam i koniec. Ja od 20 lat nie chodzę do kościoła i nic się nie stało. Wiara to nie obywatelstwo. Ksiądz proboszcz nic nie może zrobić że go olewasz, mam nadzieję że tak też zostanie i PiS nie wprowadzi za to kary więzienia, bo z tymi oszołomami to nic nie wiadomo...
popieram tę opinię 669 nie zgadzam się z tą opinią 270

To nie takie proste,proboszczowie robią duże problemy...niestety kościół nie chce rozliczyć się że swoich grzechów i myślę że za 20 lat Kościoły będą zupełnie puste...mimo mojej sympatii do Franciszka nasi biskupi niestety dają antyprzykład.Ja.praktykuję bez pośredników,Bóg jest wszędzie.Pozdro!
popieram tę opinię 681 nie zgadzam się z tą opinią 251