Jak "wypisać się" z Kościoła katolickiego? Internauci szukają informacji o apostazji

Opinie do artykułu: Jak "wypisać się" z Kościoła katolickiego? Internauci szukają informacji o apostazji.

"Jak dokonać apostazji?" oraz "apostazja" - to hasła wyszukiwane w "polskim" Internecie w ostatnich tygodniach dużo częściej niż kiedykolwiek wcześniej. Przybliżamy temat, który w polskim Kościele znany jest od lat, ale ostatnio zyskał większe zainteresowanie.

Apostazja nazywana jest rozwodem z Kościołem, a według prawa kanonicznego - całkowitym porzuceniem wiary chrześcijańskiej.

Liczba wyszukiwań informacji o tym, jak jej dokonać w ostatnich tygodniach bije rekordy w ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bo można jaja komuś pomalować.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

nsdap też popierali

a w Norymberdze nawet nie byli
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pomieszanie pojec

24 grudnia to poganskie swieto Yule od tysiacleci, dary skladano pod choinkami w lesie. Kiedy chrzescijanie zabronili, scinano choinki i przynoszono do domu. I robimy to do dzisiaj.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Niestety w tej tradycji jest też sporo przemocy, korupcji, kolesiostwa, chciwości i hipokryzji. Wielu księży mam wrażenie, że nie jest w ogóle osobami wierzącymi tylko zdecydowała się na stan kapłański jak na ścieżkę kariery. Kościół nie powinien mieszać się do polityki państwa bo to nie jest ich sprawa ale mam wrażenie, że lgnie do władzy. Jest to bardzo przykre.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

przepraszam wszystkich, ale dopiero trzeźwieję po wódce

też znam pastora, z tym, że to kobieta

w KK niepojęte

Proponuje

Poczytaj o mezopotamii zainteresuj sie historią szary czlowieku. Potem mow ktora religia byla pierwsza bo biblie znasz z nazwy pseudo katolu. Wierzysz w to co wpajano od młodzieńczych lat, nie bo tak chcesz. Ale Indoktrynowano Ci to. Jakbyś urodzil sie w Tybecie to bankowo byś wierzył w Chrystusa .... Na bank. Tylko ze 90 procent katolików jest nieświadoma i chca by tak zostało bo tak im wygodnie. Nie zadają pytań. Pomijając fakt ze opiera sie to wszystko na dogmatach

nie zapisywalem sie to i nie wypisuję , nie podpisywałem umowy ani nie wyraziłem woli
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

ale w jakim celu ?

wódka szkodzi. ale jest fajnie. więc po co trzeźwieć skoro w koło takie czasy, że na trzeźwo nie daję rady. i to jest argument ??!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

A Ty kolego do kościoła, potem do domu plodzic 13 dziecko:)
A tak swoją drogą to jak to jest, że zakaz antykoncepcji w prawach kościoła i posłuszeństwo żony w łóżku a prawie każdy chrześcijanin tylko dwójkę dzieci ma? Co? Bo ta Wasza wiara o posłuszeństwo Bogu to pic na wode.

Wizyta księdza? Nigdy dziada nie wpuszczę. W Boga wierzę, ale nie w instytucję kościoła, księży, ich uczciwość i powołanie, celibat. Apostazji nie zrobię bo nie wyrzeknę się wiary, ale do kościoła chodzić nie będę
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

200% platne dla katoIi powinny byc bilety do kina, gry komputerowe, erotyka, alkohol, papierosy, komiksy czy uslugi medyczne.

bo wiekszosc z tego jest niezgodne z chrzescijanstwem.

wielcy katolicy, a na swieta kupuja dzieciom krwawe gry na konsole w ktorych glownym zadaniem jest zabijanie innych, albo zestaw okultystycznych ksiazek o harry poterze czy wladcy pierscieni.

to wy jestescie dzbanami i hipokrytami do potegi.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0