Jak "wypisać się" z Kościoła katolickiego? Internauci szukają informacji o apostazji

Opinie do artykułu: Jak "wypisać się" z Kościoła katolickiego? Internauci szukają informacji o apostazji.

"Jak dokonać apostazji?" oraz "apostazja" - to hasła wyszukiwane w "polskim" Internecie w ostatnich tygodniach dużo częściej niż kiedykolwiek wcześniej. Przybliżamy temat, który w polskim Kościele znany jest od lat, ale ostatnio zyskał większe zainteresowanie.

Apostazja nazywana jest rozwodem z Kościołem, a według prawa kanonicznego - całkowitym porzuceniem wiary chrześcijańskiej.

Liczba wyszukiwań informacji o tym, jak jej dokonać w ostatnich tygodniach bije rekordy w ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Emilia

Ja już swoją apostazję zrobiłam jeszcze przed wybuchem protestów. To bardzo uwalniające. Polecam.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Czy ktoś zna jakieś książki ...

...o błędnych dogmatach KRK?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

czy gdzieś można o tym poczytać

Czy są jakieś książki o tym?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ach tak? A nie zastanawia fakt skąd nagle tyle finansowania na ideologizujących artykuły, walczące z kościołem, tradycja Polska?

Maria Simma, Natuzza Evolo...

Prosze się zorientować najpierw jakie podatki i ile płaca proboszczowie i wtedy wygłaszać opinie. Niestety, widze w powyższej wypowiedzi brak zielonego pojęcia na ten temat. Wszystko z obowiązującym nurtem - tak najłatwiej, bez rozumu i wysiłku.

Człowieku, czym ty się karmisz? Zobacz sobie co do powiedzenia na tako temat ma Maria Simma, Natuzza Evolo i wtedy wyrażaj swoje opinie.

... no jasne, bo organy to instrument tylko kościółkowy. Oj ludzie, ludzie, więcej holistycznosci by się przydało w patrzeniu na ten swiat.

Współczuję panu w Wigilię pseudoateisto.. ciekawe jakiego kalendarza Pan używa.

Tego linearnego liczonego od hipotetycznej daty urodzin Jezusa?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Polecam zaznajomić się z postacią Marii Simmy, zanim podejmie się taka decyzje.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

trójmiasto,pl - spadasz na psy z takim artykułem. Może napiszcie jak uwolnić się od islamu?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 7

wypowiadasz sie z punktu widzenia wierzacego i czlonka kosciola wiec to co mowisz ma sens dla ciebie. dla innych prawisz bzdury. rozumiesz moj punkt widzenia?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1