Jak zostać królem

Temat dostępny też na forum: Jak zostać królem
Opinie do filmu: Jak zostać królem.

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jeśli spodziewacie się czegoś w stylu "Szaleństwa króla Jerzego", to powiem Wam,

że macie trochę racji. Dla mnie bomba. Polecam!

PS
No i ta wiecznie smakowita Helena Bonham Carter:-)
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Polecam....

Warto sie wybrać, świetna gra aktorów, piękne zdjecia
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

dobrze się ogląda

chociaż kilka scen razi hollywoodczyzną, np. obsługa techniczna protekcjonalnie bije brawo królowi po udanym przemówieniu
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 7

Świetna rola Colina Firth a

Dobry film, który dobrze się ogląda. Czasami śmieszny, czasami wzruszający...ale czy aż tak zachwycający, jak się go reklamuje? Chyba po prostu dobra rozrywka...
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 5

Film wart zobaczenia. C. Firth niesamowity, G.Rush jak zawsze genialny. Film ogląda się tak, że nie czuć upływu czasu, wciąga bez reszty w swoją czarująca opowieść. Nie zgadzam się z wcześniejszym komentarzem o hollywodsczyźnie, w szczególności, że film ma angielską produkcję, obsadę, rezyserie i scenariusz. Nie ma w nim nic z Hollywood. Mam nadzieję, że zgarnie najwięcej Oskarów
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ejj jeżeli mam rocznikowo 14 lat to mnie wpuszączą .?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: odpowiedz

Zależy. Czasem sprawdzają legitymacje a czasem nie. Mnie wpuszczają.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

warto

super wart zobaczenia

The King's Speech

Marvelous!!! Film świetny! Zarówno wątki historyczne zostały dość szczegółowo zachowane (na tyle ile można w 2 godzinnej projekcji), scenografia idealnie przedstawia ówczesny świat, tzn krajobraz, ubiory i wystrój wnętrz.

Postacie odegrane zostały naprawdę doskonale, tymbardziej iż jest to film historyczno - biograficzny, gdzie trudno jest idealnie zagrać króla...

Jedyny film, który warto obejrzeć zważwyszy na obecny repertuar kinowy.

Mówiąc krótko: Szczerze polecam! :)
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

POLECAM SZCZERZE !!!!!

Świetny film, wart obejrzenia , na tle zwłaszcza naszej kinowej mizerii - wręcz doskonały
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

swietny film

bardzo mi sie podobal.

cholernie dobry film

według mnie to prawdziwa rewelacja w kinie od czasu dwóch rec-ów których jestem fanem. Dawno nie było tak dobrego filmu w kinach. Film jest historyczny ale realizacja genialna, ani chwili sie nie nudziłem dałbym 10/10 poważnie, polecam
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

od ilu??

od ilu on jest lat??:)

Super

Film był genialny. Radze idź na to!!!
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

poproszę c.d.n

dla mnie był trochę za krótki ; ) tak dobrze się go oglądało i brakowało takiej sielankowej panoramy, bo wciąż coś się dziej i nie ma kiedy się nacieszyć, że się udało : )

słyszałem, że film świetny, ale to przerosło moje oczekiwania!

ci dwaj aktorzy teraz będę rozpoznawani właśnie po tym filmie! Sala pełna, co chwila śmiech! Gambon i Rush zagrali po mistrzowsku. Tylko tłumaczenie...King's speech to jakiś matołek przetłumaczył...ale to drobiazg. SPLENDID!

bez podniety - jak co niektórzy tutaj (może za kasę?)

fajny klimat jeśli ktoś lubi - sporo ciekawych dialogów - nieco humoru - ale z tymi zachwytami to przesada - dobry film do obejrzenia w domu, ale nie warto fatygować się do kina - chyba, że ktoś nie ma tv ;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 8

nie zasłużył na Oskary!

Film bardzo marny, a o Oskarach to nie ma mowy...
zdecydowanie wolę Polskie Kino...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 8

Slaby

Bardzo slaby i nudny film.Strata czasu!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 13

Polecam!!!

Bardzo dobry film o życiu - o tym jak ludzkie słabości- dzięki ciężkiej pracy, zaparciu i wytrwałym dążeniu do celu można zamienić w swoją siłę i osiągnąć sukces.To są wartości ponadczasowe- szkoda ,że dzisiaj się zacierają. Wspaniały klimat! Polecam wszystkim myślącym !!!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

Polecam!

Film wspaniały, polecam wszystkim niezdecydowanym!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

głupi

dla mnie głupi denny nie polecam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 8

polecam ale żeby od razu tyle oscarów??

Film mi się bardzo podobał, ale jeśli którys z aktorów z tego filmu zasługiwal na Oscara, to razej drugoplanowy Geoffrey Rush. I chociaż nie widziałam innych filmów nominowanych w kategorii "najlepszy film", to jakoś nie mam przekonania, czy nie było lepszych od "Jak zostać krolem"....
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

głupkowata historia

Film sprawnie zrobiony, początkowe pół godziny świetne, potem jednak strasznie się dłuży. Szkoda kasy na bilet, nie polecam.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 9

To w końcu

gatunek: Biograficzny,Dramat historyczny?
Czy jak jest na plakacie - komedia oparta na faktach?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Denny film

Nie polecam.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 8

bardzo spokojny

w tv reklamowali, że to niby komedia.. niesądze... film bardzo spokojny, ( glowny bohater filmu kiedyś w latach młodzieńczych równiez miał problemy z wymową, matka bohatera po spotkaniu literackim, na ktorym czytano ksiązake ww. tytułu filmu przyszła do do domu i powiedziala, że to rola dla niego i tak powstał film )

to jest to....

film godny polecenia, specyficzny humor - ale głównie spokój i skupienie to "role" tego filmu - myślę, że nie jedna kobieta się wzruszy.
Godny tylu Oskarów....

chyba nominacje do Oscarow?

Przeciez Oscerow w tym roku jeszcze nie bylo. Chodzi zapewne o nominacje albo o Grammy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Sorry, Zlote Globy oczywiscie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Bądźcie obiektywni.

Czy wszyscy ,którzy się tutaj wypowiadają obejrzeli wszystkie filmy nominowane do Oscara? Chyba nie, sądząc po zachwytach. Uważam ,iż King's Speech wypada trochę bezbarwnie przy innych świetnych produkcjach. Gra aktorska to nie wszystko,liczy się fabuła,opowiedziana historia. 12 nominacji do Oscara to jakieś nieporozumienie.Oscar dla reżysera KS to troche policzek dla tak świetnych reżyserów jak bracia Coen czy Fincher.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4

Ten sam ale inny

To lekki film w niektórych momentach zabarwiony delikatnym ale wyważonym humorem. Parta na faktach opowieść z początku 20 wieku, przedstawia dość nierzadki problem wielu z nas. Osobista walka ze stresem w ważnych momentach umiejętności publicznego odnalezienia własnej odwagi.
Polecam ten film dla par chcących spędzić swój czas na fajnym,życiowym filmie. 7/10
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

w kinie Neptun

czy ja dobrze widzę? Super!

cóż nie jest to najlepszy film i nie wiem za co dostał tyle nagród lepszy film to np.turysta
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

Siła przyjaźni...

To wartościowy film, pokazujący jak wielka może być siła przyjaźni, wsparcia, zrozumienia... Aby wyleczyć bohatera z przykrej przypadłości, jaką bez wątpienia jest jąkanie, trzeba było najpierw zajrzeć do jego duszy... A to uczynić może tylko prawdziwy przyjaciel..."Jak zostać królem" pokazuje również, że nie zawsze trzeba być wykwalifikowanym w danej dziedzinie, aby móc w niej odnosić sukcesy, jeśli tylko ma się ku temu odpowiednie predyspozycje, intuicję i życiowe doświadczenie... Zdecydowanym atutem tej produkcji jest kilka naprawdę zabawnych scen:-). Dodatkowy plus, jak dla mnie, za klimat minionej epoki, dawno już zapomniane stroje, sprzęty, modele samochodów, a w tym wszystkim Londyn... Warto się wybrać na ten film, szczególnie, że obecnie jest on wyświetlany w "Neptunie", a to kino też trochę jest, jak z innych czasów i to jest jego urok, który współgra z klimatem "Jak zostać królem"...

Inne tematy z forum

Spragnieni miłości (6 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Spragnieni miłości . Przeczytaj o filmie.

Dziki robot (12 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Dziki robot . Przeczytaj o filmie.

Kulej. Dwie strony medalu (8 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Kulej. Dwie strony medalu . Przeczytaj o filmie.