Re: Jak żyć..
konto usunięte
(10 lat temu)
@jakie wykształcenie:
Żadne.
papier - jak się okazało dopiero po fakcie - jest potrzebny wyłączne do tego żeby mieć dłuższy urlop...
co np. w przypadku prowadzenia działalności gosp. wcale nie jest Ci potrzebne...
tak więc: żadne wykształcenie nie jest Ci potrzebne....
masz dobrze wykonywać usługę, za którą płaci klient - do tego nie potrzebujesz papierku z uczelni
edit: ps. uczelnie nie sprawdzają przy wejściu czy masz legitke i czy jeteś studentem... na każdy wykład możesz iść i słuchać nie będąc studentem ;)
możesz więc chodzić na to co Cię interesuje, lub na to w czym chcesz się dokształcić
@inka-inka
mi się nie 'wydaje' - ja to WIEM, że podatki które płacili moi rodzice wystarczyły by z nawiązką na opłacenie moich studiów i szkoły
wiem, że zrzucają się na to też inni - ale inni zrzucają się na swoje potomstwo...
moim zdaniem to głupota - bo jak ktoś nie ma dzieci, to też musi na to płacić ;)
@k.a.
ostatni raz Ci odpiszę, a w zasadzie nie Tobie, tylko innym, żeby uzmysłowić Twój poziom:
znów imputujesz, to chyba jakiś syndrom niektórych kobiet na tym forum...
napisałaś: "pieniądze Twoich dziadków i rodziców należą do nich, a pieniądze Twojego sąsiada to już do państwa?"
nie...
pieniądze dziadków i rodziców należą do nich
pieniądze sąsiada należą do sąsiada
podatki (mowa była WYŁĄCZNIE o VAT) zarówno rodziców jak i sąsiada należą do skarbu państwa
to Ty nie rozumiesz co czytasz... najwyraźniej nie masz pojęcia o czym rozmawiamy :D nie rozróżniasz VAT od pit/cit xD
"Twoi rodzice płacą do budżetu ( załóżmy) 7tys. rocznie, a od sąsiada oczekuje się wpłaty rzędu 70tys., bo tyle wynika z jego zarobków"
nic nie zrozumiałaś...
VAT płacisz od towarów i usług
natomiast podatek dochodowy - którego unikanie NIE MA WPŁYWU na income do budżetu - to kara za wykonaną przez Ciebie pracę
Ty piszesz o unikaniu podatku dochodowegoo, co jest dobre dla społeczeństwa, bo wtedy więcej pieniędzy przechodzi przez ręce obywateli, więc kupują więcej dórb i NIE MA wpływu na skarb państwa, bo koniec końców cała kasa tam trafi bo WSZYSCY płacą VAT
Ty piszesz o unikaniu PIT/CIT i bierzesz cyferki z kosmosu
my pisaliśmy o unikaniu VATu - a w zasadzie NIE o unikaniu, tylko o ukradzeniu VATu ze skarbu państwa - TO znaczy, że ta osoba jest złodziejem (nie to, jak sugerujesz, że unika podatku dochodowego)
jak widzisz to Ty nic nie kumasz ;) co wiem już od kilku Twoich postów wcześniej...
moja rozmowa z Tobą jest skończona
0
0