Jaka kurtka do jazdy na rowerze zimą

Mam pytanie. Czy kurtka narciarska jest dobra także do zimowej jazdy na rowerze. Mam parę zwykłych zimowych kurtek ale co każdą ubiorę i potem wsiąde w niej na rower to już po kilku kilometrach jestem starsznie spocony co mnie czasami doprowadza do szewskiej pasji. Jeżdże też czasami w jesiennej ale nie zawsze się da jak to zimą , dlatego zastanawiam się nad kupnem kurtki narciarskiej. Może w niej dało by się jeździć w końcu szusowanie na nartach też wysiłku wymaga , może ktoś z was testował to rozwiązanie i może mi udzielić kilka rad pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Jaka kurtka do jazdy na rowerze zimą

teoretycznie tak, w praktyce jesli kurtka nie ma przeduzanego tylu to nie oslania dobrze tylka/dolnej czesci plecow, co jednak szczegolnie przy niskich temperaturach jest istotne.
nie wiem jak gruba masz te kurtke, ale obawiam sie, ze jesli jest naprawde ciepla to sie w niej tez zagotujesz... bo to jednak troche inny wysilek - najlepiej sprawdzic empirycznie - wez tylko pod uwage, ze sie potrafi konkretnie upackac :-/ wiec jak bedzie potem z dopraniem ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

sprecyzuj dokładnie tę odpowiedź bo nie wiem o co tu chodzi napisz ją normalnym językiem bez skrutów
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

hehe kup jeszczw gogle i buty snowboardowe :)

gogle są bardzo dobre zimą na rowerze , a nawet latem , gdyż chronią przed owadem typu komar , mucha , itp . co do butów snowbordowych , nie próbowałem , ale wydaje się to przesadą , gdyż opady śniegu w ostatnich latach nie były tak obfite - no , chyba że ktoś wybiera się zimą w góry na rowerze - wtedy jak najbardziej ! na taką okoliczność godny polecenia jest oczywiście również kask narciarski , oczywiście z osłoną żuchwy dolnej , jak również dodatkowo kije narciarskie , które umocowane do kierownicy w sposób stercząco - boczny zapobiegają ewentualnym przewrotkom na śliskiej nawierzchni lub na przypadek utknięcia się w śniegu . Oczywiście nie należy zapomnieć się o czapce kominiarskiej , która chroni twarzoczaskę przed zimnem , szczególnie w górach podczas zamieci . bez popularnej kominiarki przejażdżka w takich warunkach może nie należeć do przyjemności . dopełnieniem stroju powinny być rękawice grubości 8 - 12 cm oraz 3 - 4 warstwy odzieży , począwszy od base layer z wełny merynosów lub karakułowej , poprzez rozmaite kompinacje gofu z suwaczkiem i kalesonów , aż po luźne odblaskowe spodnie narciarskie w kolorze seledynowym lub z*******opomarańczowym , ku poprawie widoczności i odstraszeniu zwierzyny leśnej . tak ubrany , wyruszaj bez obaw i nie sromaj się niską temperaturą poniżej - 30 celsjuszy . gazu , chłopcze , gazu !
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

tak, tak..i juz oczyma lub wlasciwie nosem ,wyobrazam sobie ten zapach.. tych marynosow, kalesonow, golfow suwakowych zapeklowanych pod kurtka narciarska..po paru jazdach taki tunel pizmowy ..no miodzio

Zamiast narciarskiej kurtki kup zimową kurtkę rowerową i po kłopocie.

zobacz jak ubieraja sie ludzie biegajacy oni tez sie poca bardzo mocno
.
Mozesz tez kupic sobie dezodorat by sie tyle niepocic :) sa tez mocniejsze srodki ale najlepiej jak masz kase to kup specjalna bielizne i kurtke sportowa oddychajacą .1 warstwa odsysajaca pot druga transportuje go dalej bys byl suchy 3 go wydala na zewnatrz lub do 4 gdy jest bardzo zimno.

to drogi interes ale tak sie ubieraja zawodowcy!

Ja polecam kurtki rowerowe Rogelli, różne rodzaje od cienkich wiatrówek po ciepłe zimowe z membraną. https://www.cycleshop.pl/kurtki-na-rower,c73.html

Do jazdy na rowerze kup przystosowaną do tego kurtkę. Jeśli będzie to kurtka dobrej firmy i z fajnymi technologiami będzie Ci ciepło ale sie nie zapocisz. Polecam Ci kurtkę Castelli Alpha Ros - wyglada niepozornie ale zima wystarczy pod nią założyć bluzę termoaktywną i nawet -15 stopni Cie nie przerazi. https://www.rowertour.com/p/167212/castelli-alpha-ros-kurtka-rowerowa-zimowa-czarna
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

na pewno jakaś w miarę krótka, jakieś kroje sportowe na pewno... no i może coś z cienkich, ale ciepłych. Takie 'termoaktywne' chyba najlepiej, wydaje mi się że tutaj coś takiego może znajdziesz - https://ubierzsie.com/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Kurtka narciarska raczej nie będzie się sprawdzać do jazdy na rowerze. Zależy też, jak gruba jest. Sprawdź ofertę sklepu https://www.morecycling.pl/. Mają świetną odzież dla kolarzy

Inne tematy z forum

trening interwałowy (24 odpowiedzi)

witam! mam pytanie co do treningu interwałowego, czy ktoś z forumowiczów jeździ może w ten...

Jaki rower dla wysokiej kobiety? (129 odpowiedzi)

Przymierzam się do zakupu roweru, ale nie mam pojęcia jaki wybrać. Czy ktoś bardziej obeznany w...

rowerek treningowy stacjonarny - gdzie kupię? (14 odpowiedzi)

Gdzie mogę kupić w Trójmieście rowerek treningowy stacjonarny w cenie ok. 200 zł? Decathlon,...