Jaka to dzielnica?

Mam oferte kupna mieszkania w tej dzielnicy ale waham sie bo slyszalem skrajnie rozne komentarze co do bezpieczenstwa. Moze ktos mieszka od niedawna i moglby sie ze mna podzielic spostrzezeniami? Chodzi o to czy da sie tam mieszkac? Tzn. czy mozna bez problemu wyskoczyc np. o 21 do sklepu po mleko albo wrocic bez obaw z miasta na piechote wieczorem?
Slyszalem np. ze zyc da sie tylko jak w gettcie czyli praca-dom-praca... mysle ze to gruba przesada ale chcialbym cos uslszec od mieszkancow...
z gory dzieki bardzo za odpowiedzi....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Jaka to dzielnica?

Mieszkam tu półtora roku i żyję :-)
Jest spokój, wszędzie blisko, do sklepu wychodzę nawet przed 22, wracam z Głównego Miasta na piechotę, auto stoi pod domem.
Mogę śmiało polecić. Są też minusy, ale chyba nie ma dzielnicy bez minusów. Ja do nich zaliczam brud i paru meneli widocznych przed sklepem.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Jaka to dzielnica?

Aaaa ja też słyszałam różne opowieści jak tu strasznie i okropnie. Na moje pytanie kiedy ostatnio ten ktoś był na Dolnym Mieście słyszałam, że nigdy, ale dużo słyszał ;-)
Są kamery, widać policję, mamy fantastyczną i piękną dzielnicową.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Bastion Lew (4 odpowiedzi)

Długie Ogrody, gdzie powstaje Bastion Lew, to zlokalizowany nieopodal ścisłego, historycznego...

Meble biurowe na zamówienie - najlepsza firma? (23 odpowiedzi)

Hej, szukam firmy z Trójmiasta, która zajmuje się produkcją mebli na zamówienie - chodzi o meble...

Najlepsze i najgorsze osiedla mieszkaniowe w Gdańsku (20 odpowiedzi)

Proszę o podanie mi jakie osiedla mieszkaniowe w Gdańsku są najlepsze a jakiś najgorsze ? I od...