Jaki mechanik/warszatat na Osowej lub w okolicy ?

Temat dostępny też na forum: Motoryzacja
Niedługo wprowadzam się na Osową :)

Chciałbym Was zapytać gdzie na Osowej jest jakiś dobry i niedrogi mechanik/warsztat samochodowy ? Ewentualnie Chwaszczyno/Nowy Świat... jakoś niedaleko żeby przejść się spacerkiem do domu po zostawieniu samochodu ....

Jeżdżę Toyotą.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Jaki mechanik/warszatat na Osowej lub w okolicy ?

niema !!!!
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ponawiam pytanie.....
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 8

Nowy Świat są dwa.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 12

Na Nowym Świecie przy kapliczce fatalny,dobry tylko do wymiany oleju .nie polecam
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 5

przy biedronce koło ronda cfg rewelacja w kazdym calu
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 41

CNF to jeden wielki szajs, psują tylko auto i podmieniają cześci
popieram tę opinię 30 nie zgadzam się z tą opinią 6

Witam

W tym miejscu chciałbym zaprezentować firmę Reetz Serwis, zajmującą się kompleksowo samochodami osobowymi i dostawczymi. W zakres usług wchodzi likwidacja szkód, mechanika, wynajem pojazdów oraz kosmetyka samochodowa. Wykwalifikowana kadra - pracownicy autoryzowanych serwisów w pełni zadba o państwa samochody. Każdorazowa wizyta w Naszej firmie jest archiwizowana w programie z zapisem dokładnego przebiegu, celu i zakresu wizyty oraz uwag na przyszłość.

Warsztat znajduje się w Gdańsku Osowej na ul. Międzygwiezdnej 9
(wjazd od Homera) tel. kontaktowy 516-340-001

Zapraszamy, Sprawdź Nas :)
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 20

Witam. 2 tygodnie temu korzystałam z usług Reetz-Service
i jestem bardzo zadowolona z tego serwisu
fachowo znajdują błędy która zaistniały
nie naciągają klienta na tzn. niezznane przyczyny
polecam i napewno wróce gdy znów coś będzie dolegało mojej BMW
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 20

Ja polecam z całą stanowczością:

http://www.trojmiasto.pl/A-Z-Moto-Lordzik-o40282.html

Mam dosyć "chachmętów" w warsztatach i warsztacikach okolicznych ktorzy nie potrafią odczytać nawet danych z VAGA (które posiadają).
Jedź do Pana Marcina - polecam w ciemo! Sam dojazd niezbyt przyjemny ul. Wenus ;) ale wizyta w tym warsztacie to przyjemność!
Samochód zosytanie wyleczony w 100% i co najważniejsze nie spowoduje to dziury w portfelu!!
Pan Marcin prowadzi ten biznes z pasją i wiedzą o jakiej pomarzyć mogą okoliczni warsztatowcy którzy patrzą na Nas jako Klientów przez pryzmat naszego portfela.

Jedź, zobacz i sprawdz.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 9

Dołączam się do opinii Pani wyżej jeśli chodzi o Reetz Service.
Miałam problem z którym wielu "fachowców" nie mogło sobie poradzić.
Wzmiankę o firmie znalazłam na portalu trójmiasto.pl
Usterka została szybko naprawiona, bez zbędnych kosztów i przede wszystkim fachowo!
Byłam zaskoczona miłą obsługą, dbałością o klienta jak i o jego samochód.
Widać pracownicy tego serwisu postępują według zasady "Klient nasz pan".
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 17

Potwierdzam pozytywne odczucia odnośnie Reetz na ul. Homera. Bardzo dobry kontakt, naprawa wykonana nawet lepiej (większy zakres) niż zostało to uzgodnione, za te same pieniądze.
Zaskakująco dobry warsztat, jak na polskie standardy.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 7

Bylem w kilku warsztatach i na miedzygwiezdnej niedaleko selgrosa (Reetz service) i tam dostalem to czego chcialem ,sprawdzenie oraz stwierdzenie co sie dzieje z moim autem , naprawa bez naciagania i paplania o dodatkowych kosztach
z czystem sumieniem polecam panow z serwisu
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 11

Hahahaha nagle wszyscy polecają reetz service, same pozytywy. Aż dziw, że zebrali się tutaj ludzie którzy korzystali praktycznie z tego jednego warsztatu. Przypadek? Autopromocja? Piszcie chociaż naturalnie, wtedy może ktoś uwierzy.

A ja osobiście mam doświadczenia z następującymi warsztatami:
-na końcu barniewickiej jest warsztat (róg z nowym światem). Wymieniałem tam tarcze hamulcowe. Co do jakości robót nie mam zastrzeżeń, ale sporo mnie skasowali (więcej niż w innych warsztatach).
-na Barniewickiej mniej więcej na przeciwko Malinowego ogrodu. Przy odpalaniu długo kręcił (silnik TDI). Powiedzieli, że to świece żarowe i mogą wymienić 120zł/szt + robocizna, ale jest ciężkie dojście i mogą coś popsuć , więc trzeba zdecydować czy podejmuję ryzyko. Pożegnaliśmy się z panami.
-z tym samym problemem pojechaliśmy do auto-stacha na wodnika. Podłączyli do kompa, rozebrali trochę silnika i wyszło, że to nie świece żarowe, a czujnik położenia wałka rozrządu. 2 opcje: albo wymieniamy na nówkę za dużą kasę, albo na używaną część z innego auta. Wybrałem drugą opcję, za całość zapłaciłem 200 zł i problem znikł jak ręką odjął.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jedyny dobry warsztat w Osowie to Pan Adam Sobisz specjalizacja BMW, jest naprawde dobry.Naprawialem już u niego moje 3 Bmw i nigdy nie narzekalem.Trzeba tylko podjechać i sie zapytac czy zajrzy w inny samochod.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 7

Ale tylko bmw
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Genralnie bardzo dużo osób naprawia swoje BMW w serwisie BMW Adam. Czyli można założyć, że jest to dobry serwis. Nawet przeglądając oferty na otoMoto spotkałem się parę razy z notką "serwisowany w BMW Adam". Czyli pewnie dla znawców tematu jest to dobre miejsce do napraw, a w przypadku sprzedaży działa jak notka o serwisie w ASO. Ale z kolei znajomy serwisując tam BMW 1 nie był do końca zadowolony, nie naprawili tego co trzeba, a skasowali jak za zboże. Oczywiście - o każdym warsztacie można tak powiedzieć. Dlatego dobrze sobie odpowiedzieć czy z każdą pierdołą dobrze jechać do serwisu gdzie stawki są jak w EURO, a popełniają ludzkie błędy - jak każdy :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Polecam Panów z Komandorskiej 60. Blacharz i mechanik. Nie są najtańsi, ale jestem zadowolony z jakości jakiej nie oferował poprzedni warsztat. Ładny warsztat w którym nie miałem strachu zostawić swojego samochodu.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

Interesuje mnie przede wszystkim blacharz. Polecasz?
Chodzi o eliminację rdzy (nadkola), porządne zaprawki i polakierowanie.

Zależy mi na trwałości, żeby użyto dobrych środków i wytrzymało trochę.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja polecam CNF przy Biedronce, jak na razie się nie zawiodłam, a korzystałam wiele razy...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 7

O CNFie dobrego słowa nie można powiedzieć (jeśli mówimy o naprawach). Partacze, którzy każą nam płacić za swoje błędy. Mi kiedyś zamiast zwulkanizować oponę od skutera uszkodzili felgę. I chcieli żebym za to zapłacił. I Ogólnie jeśli chodzi o naprawy - nie tam. Za "spojrzenie" w klimę chcieli 500zł i na oko wycenili mój rachunek na conajmniej 1000 zł - trzeba wymienić kompresor, skraplalcz...to będzie kosztować. Pojechałem na Orunię do serwisu, który specjalizuje się w obsłudze klimy -150 zł - załatanie nieszczelności, napełnienie, odgrzybienie itp. Całość śmiga do dzisiaj - a naprawa miała miejsce z 3-4 lata temu.

Jedyne co trzeba przyznać CNFowi - dzięki pieniądzach pozyskanych z naciągania klientów - zakupili dobry sprzęt i jeśli chodzi o diagnostykę to warto tam pojechać. Pod warunkiem, że wszystko zależy od sprzętu a nie umiejętności mechanika. Nawet osowskie warsztaty tam jeżdżą czasem na diagnostykę. Oczywiście maszyna diagnosty robi wydruk i nie da się tego spi****lić :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja polecam CNF. Finansowo - tak posrodku miedzy autoryzowanym serwisem a Panem Kazikiem. Jakosciowo jak korzystalem do zawsze dobry poziom.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6

Inne tematy z forum

Domy Sołdka 14 (12 odpowiedzi)

Domy powstają w centralnej części Osowy, a więc blisko głównej arterii prowadzącej przez tę...