Re: Jaki mechanik/warszatat na Osowej lub w okolicy ?
Hahahaha nagle wszyscy polecają reetz service, same pozytywy. Aż dziw, że zebrali się tutaj ludzie którzy korzystali praktycznie z tego jednego warsztatu. Przypadek? Autopromocja? Piszcie chociaż naturalnie, wtedy może ktoś uwierzy.
A ja osobiście mam doświadczenia z następującymi warsztatami:
-na końcu barniewickiej jest warsztat (róg z nowym światem). Wymieniałem tam tarcze hamulcowe. Co do jakości robót nie mam zastrzeżeń, ale sporo mnie skasowali (więcej niż w innych warsztatach).
-na Barniewickiej mniej więcej na przeciwko Malinowego ogrodu. Przy odpalaniu długo kręcił (silnik TDI). Powiedzieli, że to świece żarowe i mogą wymienić 120zł/szt + robocizna, ale jest ciężkie dojście i mogą coś popsuć , więc trzeba zdecydować czy podejmuję ryzyko. Pożegnaliśmy się z panami.
-z tym samym problemem pojechaliśmy do auto-stacha na wodnika. Podłączyli do kompa, rozebrali trochę silnika i wyszło, że to nie świece żarowe, a czujnik położenia wałka rozrządu. 2 opcje: albo wymieniamy na nówkę za dużą kasę, albo na używaną część z innego auta. Wybrałem drugą opcję, za całość zapłaciłem 200 zł i problem znikł jak ręką odjął.
7
1