Jaki płacicie czynsz??

Temat dostępny też na forum: Dom i mieszkanie
Jak wysoki płacicie czynsz do wspólnot na stogach?? Przyszła wczoraj podwyżka, z 430 zł podnieśli do 570 zł, mieszkanie 43m2, dwie osoby. Lekki przegięcie!!! Zimą pewnie będzie minimum 700 zł, jakaś paranoja.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Jaki płacicie czynsz??

dowiadywałam sie w spoldzielni i teraz bedzie jeden czysz na caly rok w tej kwocie jaki masz na aneksie.. :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dzięki za odpowiedź : - )

to ja płace 550 za 37m2 w tych metrach pomieszczenie gospodarcze tez 2 os. na przerobce

1568 PLZ - ja ty;e

co prawda nie mieszkam juz na stogach tylko na drugim koncu gdanska, ale tu tez sa kosmos czynsze, w lato z woda prawie 600zl a w zime 950zl. Kupilam mieszkanie 56m na kredyt do tego dochodzi rata i ponad 2tys miesiecznie nie moje i ja sie pytam jak zyc w tej polsce?

Strasznie dużo. Teraz to i tak już "po ptokach", ale trzeba było przed zakupem sprawdzić jak wysokie będą opłaty (czynsz - co w czynszu, ile metrów wody i za ile itd.) i czy będzie Cię stać. Sama rata to jedno, reszta - drugie.

to widzę że w Sopocie jednak wcale nie jest tak drogo, tylko tyle co wszędzie...

Ostatnio dostałam zmiane wysokości czynszu. O dziwo kwota jest znacznie mniejsza. Czy to oznacza, że bedzie jednakowy czynsz przez cały rok? Zarówno latem jak i zimą? W okresie grzewczym nie bedzie wyższy?

dokładnie.. :) teraz rozliczenie za ogrzewanie bedzie tylko raz w roku,a nie jak dotychczas 2 razy

Dzięki Olcia:)