Jaki prezent na Świeta kupujecie dla swojego faceta ? :D

Temat dostępny też na forum: Kobieta
jak co roku nie mam pomysłu co kupić swojemu Misiowi pod choinkę , może podsuniecie mi jakiś pomysł :D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Jaki prezent na Świeta kupujecie dla swojego faceta ? :D

pewnie bedzie to coś związanego z zainteresowaniami...
ambient jazz, fotografia, Pilch...
własciwie to jeszcze się nie rozglądałam.

obraczke dostanie ;)

ja robie tak, ze jak nie mam pomyslu to gdy zlibza sie czas jakis okazji...to wylapuje bardziej pewne szczegoly z rozmowy...np idz z nim na zakupy sie przejsc czyc cos w tym stylu i zobacz co zwroci jego uwage albo moze sam powie, ze cos mu sie podoba :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

a ja piżamę i jego ulubione filmy na dvd na nowe kino domowe :)

gosc... tia... ja byłam z moim na takich zakupach i pokazywał mi zegarek który by chciał mieć.. kosztował 1000 zł :D

moj dostanie podnosnik hydrauliczny i takie ramki na rejstracja do samochodow z logo jego ulubionej druzyny pilkarskiej

a ja bylam i wybral cos innego...tanszego...a poza tym to byla propozycje...nie kazdy wybierze ze nieosiadalna...wiec moze to byc dobry pomysl...a swoja droga zegarek za tysiac...gdyby mu strasznie zalezalo..to bym kupila jakos np:prezent urodzinowy i gwiazdkowy...na prezentach dla faceta nie oszczedzam...co nie znaczy, ze kupilabym cos za np 5tysiecy :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

to wyzej to do gosiek oczywiscie...

Ja proponuję poszperać tutaj - http://www.amazonka.pl/promotion.bhtml?variant=2&promotionid=131318245 np. Jazz Lounge Cinema może być dobrym pomysłem - jeśli fanem jazzu myślę, że mu się spodoba.

Witam,
ja lubie dostawac albumy fotograficzne
mistrzow fotografii.A jak nie dostaje,
to sam sobie kupuje.
pozdrwiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

A ja kupilam bilety na show TopGear Live. Maz byl WNIEBOWZIETY!!!
Moze bilety na koncert, na opere, sztuke, jakis pokaz... Zalezy od tego co lubi... na takie rzeczy samemu sie zawsze "zyluje", wiec jest to fajna okazja rzeby cos ciekawego zobaczyc.

mój też obrączke ;)

Obraczke???? Ten watek jest o prezentach swiatecznych!

to jest wlasnie prezent.. co w tym takiego dziwnego?
Ja tez dostane obrączke :D

Ale obraczki sie kupuje na slub... To tak jak z Komunia - rodzice kupuja stroje, gromnice i inne "rekwizyty", a oprocz tego prezent.
Poza tym tradycja mowi, ze obraczki kupuje pan mlody...

No nie wiem, mi sie to wydaje malo swiateczny prezent i bylabym na mojego meza zla ze sie w taki sposob probuje wymigac od wydatku (na obraczki) oraz od zrobienia mi prezentu gwiazdkowego...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

my kupujemy wspolnie obraczki :) i tak trzeba to kupić, i tak... a czemu nie wykorzystać tego jako prezent swiateczny,który bedzie z nami do końca życia??

zreszta, dla mnie to nie jest wymigiwanie... według mnie swieta nie sa dla prezentów, tylko dla spedzenia wspolnie czasu... prezent to dodatek i ja nie stawiam tego na pierwszym miejscu.

nulka ja też do tego podchodzę - najważniejsze aby wspólnie spedzić czas :))

prawda, obrączka to coś więcej niż tylko prezent, symbol można powiedzieć i wszystkie inne prezenty się chowają. ale jak niektórzy są na innym etapie związku to warto zaobserwować swojego ukochanego i prezent sam się nasunie :)

a ja sadze, ze to fajny prezent...nietypowy, bo na pewno wiecej nikt z was obraczek na swieta nie dostanie. Poza tym ja sadze,ze bez roznicy kto kupuje obraczke czy przyszly maz czy zona wazne aby byl to "prezent" od serca.

my tez bedziemy razem kupowac obraczki,razem przymierzac...

a na święta złoty łańcuszek. niestety w tym roku nic mi do głowy innego nie przychodzi...

my sobie robimy wspólny prezent i kupujemy aparat foto, a od siebie kupiłam piżamke.

Wspólnie kupujemy obrączki - więc raczej nikt tutaj nie będzie zły. Są to wspólne pieniądze tak samo zarobione przeze mnie jak i przez Niego .
Jest to wspólna decyzja , że damy je sobie wzajemnie.. A tak jak ktoś tutaj wyżej napisał - jedyny w swoim rodzaju, dam głowę odciąć, że nikt u nas na wigilii nie dostanie takiego : )
Nulka ma rację - święta są po to by spędzić czas z rodziną - nie dla prezentów. Chore 'tradycje' 'zwyczaje' przyszły - że i Komunia i Ślub są robione z myślą ' żeby dostać jak najwięcej prezentów '

W ubiegłym roku zapytałam co by chciał dostac - powiedział Mercedesa i model .... --- kupiłam oczywiście ale --- taką zabawkę - powiem wam ze był bardzo zaskoczony i ten prezent wspomina do dziś :)

Dziewczyny a nie uważacie,że obrączka powinna miec swoje święto w dniu ślubu, ten moment w kościele,czy urzedzue jak ją nakladamy ... a nie w święta Bożego Narodzenia, czas można spędzić razem kupując bilety na jakąś chociażby współczesną sztukę komediową albo kabaret jak przyjedzie do trójmiasta , pewnie macie jakieś ulubione, nie chcecie zostawić wszystkiego co związane ze ślubem wlaśnie na ten wyjątkowy dzień

Wy za bardzo rozumiecie wszystko za doslownie : )
to, że własnie kupujemy i odbieramy obrączki przed świętami jest przypadkiem . A, że to nie jest wydatek mały jak dla mnie ( myślę , że 2 tyś. ) to nie jest mało można odrazu podciągnąc to pod święta.. ;)
Wiadomo, że obrączki nie bedą jedynym prezentem - drobiazg się jakiś dorzuci ; )

Ja swojemu kupuję otwarzacz DVD, potem jak zamieszkamy razem to będzie Nasze wspólne:P - trochę się wycwaniłam. Mój jest gadzeciażem i ma już różne nowinki komputerowo - techniczne - od ramek elektornicznych po przez fajny sprzęt grający do komputerów i akcesoriów komputerowych a kolejne perfumy czy koszula to już by go tam nie bawiły (dostaje coś w tym stylu dość często ode mnie). Co prawda On marzy o gpsie, bo ciągle gdzieś jedzie w delegację i by mu się przydał, ale to trochę drogi wydatek więc zostane przy DVD.
Zgadzam się, że wyjście do teatru czy opery też może być fajny prezentem. Na urodziny w pażdzierniku właśnie taki prezent podarowałam mojemu narzyczonemu, a sama na Mikołajki zostałam obdarowana piękną i romantyczną kolacją w eksluzywnej restauracji - wspomnienia trwalsze niż niejedna namacalna rzecz:)
Zgadzam się też, że jeśli mamy przed sobą wydatki typu obrączki (które kosztują jednak trochę pieniążków) to można się tak dogadać że to one właśnie będą stanowiły prezent. Ja np chciałabym ładną bieliznę ślubną- czyli też coś co ze ślubem ma związek.
A tak wogóle oprócz prezentów i spędzonego wspólnie czasu to chyba najbardziej chodzi o Narodziny Jezusa - przynajmniej mi się tak zawsze wydawało:)

image

omg obraczki jako prezent swiatenczny??? nie pomylily wam sie dni? obraczki kupuje sie na slub. widac jak oszczedzac to do bolu
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

surin naucz się czytać ze zrozumieniem. ;)
Pozdrawiam

roksana o fajnie, że tuż przed świętami odbieracie obrączki ;))
a prezentem to już w sumie macie siebie nawzajem w te dni :))

Surin, myślę, że w dzisiejszych czasach kiedy obrączki to naprawdę spory wydatek, nie wszystkich stać, żeby kupować coś jeszcze dodatkowego, szczególnie jak obrączki kupuje się z własnego portfela a nie portfela "mamusi i tatusia".
Ja sama co prawda nie mam tego problemu, bo obrączki już mamy od dawna (dostaliśmy w prezencie, ale to inna historia) ale nie uważam żeby to było coś hańbiącego bądź złego, jesli się je kupuje jako "prezent na święta" liczy się sam gest podarunku a do tego można zrobić przecież paczkę z samych łakoci i już jest fajnie.
Pamiętajcie że w Świętach Bożego Narodzenia chodzi naprawdę o coś innego- jak sama nazwa wskazuje:)

ja od mamusi i tatusia na swoj slub ani grosza nie wzielam, jestem duza dziewczynka i wstyd by mi bylo brac kase na wesele od rodzicow.

wracajac do watku, mozna nawet malym kosztem zrobic komus prezent. wiem ze w swieta nie chodzi o prezenty dlatego tez obdarowywac sie obraczkami jest dla mnie glupie
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

ile Wy macie lat ze myslicie takimi kategoriami? o broaczki spory wydatek? czyli reszte wyciagacie od rodziców??
zenada

jak dorosli ludzie nie potrafia sami oplacic swojego wesela?

buahahahahhahahahha .
Eh.. Czytanie ze zrozumieniem - widać matury chyba ktoś tutaj nie ma.
Skoro jest napisane , że mamy wspólne pieniądze i wspólne wydatki , to chyba jest jasne , że i za obrączki i za całe wesele płacimy sami.
Gdyby płacili nam rodzice, to wątpie żebym się przejmowała wydatkiem 2 tysięcy za obrączki . :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

według mnie obrączki to najlepszy prezent :) bedzie ze mna do końca życia, a nie jak perfum,który sie wypsika czy film na dvd obejrzany 3 razy bedzie leżał i sie kurzył :)

i nie chodzi tu o skąpstwo czy wymigiwanie sie od prezentów...

my nie kupujemy sobie w tym roku prezentow. tydzien temu kupilismy samochod i on jest naszym wspolnym prezentem gwiazdkowym

ja kupuje "Europa na weekend" Pascala i zadedykuje "na wiele następnych wspólnych chwil (...)" - jesteśmy fanami podróżowania:)

Ja się przyznam że część kosztów weselnych pokrywają Nasi rodzice, nie jest mi wcale z tym jakoś wstyd i nie czuje się "gówniarą". Zresztą nikogo też nie prosiłam żeby mi pomagał finansować wesele, sami na ten pomysł wpadli i bardzo mi miło że mnie wspierają.Szczególnie, że my ponosimy w całości koszty kupna mieszkania i przyznam się szczerze, że normlanie bez tej częściowej pomocy rodziny nie byłoby Nas stać na wesele - choć nie jest oni jakieś "wystrzałowe".
Ja osobiście uważam że 2 tysiące złotych to nie jest mało pieniędzy i jeśli ktoś jak niektóre dziewczyny tutaj, akurat przed Świętami odbiera obrączki- bo tak mu wyszło (zamówił wcześniej) i musi teraz przed świetami za nie zapłacić to faktycznie jeśli obydwoje partnerzy tak się dogadali może być to prezent świąteczny. Nie widzę w tym nic niestosownego- prędzej niestosowność zauważyłabym w tonie wypowidzi niektórych na tym forum.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Piwonia zamiast pomysłów na prezent dostałas "ciekawą" dyskusje... całkiem fajnie sie to czyta :)

Aha a jeszcze apopo's prezentów, tak sobie pomyślałam, że jeśli któraś z was ma mężczyznę "inspektora gadżeta" tak jak ja:) i będzie chciała kiedyś (niekoniecznie na Święta Bożego Narodzenia) kupić jemu jakiś fajny gadźet to jest taki sklep Toys4Boys, który znajduje się w Medisonie w Gdańsku ( mają też swoją stronę internetową) i można tam znaleźć kilka ciekawostek - niektórych praktycznych a niektóych poprostu śmiesznych - ja na jakąs okazję swojemu sprawię napewno taką koszulkę z czujnikiem który wychwytuje strefę dostepności do internetu:)

a ja z mysla o weselu mojemu Misiowi kupuje m.in. spinki do mankietow:) a jesli chodzi o temat obraczek to tez nic nie widze w tym zlego,tak sobie mysle ze to bardzo orginalny prezent :D

Ostala a gdzie kupiłaś te bilety na Top Gear?? Jakby mój dostał bilet na Top Gear to chyba by ze szczęścia zemdłal hehe

mój M tak samo:)tak właśnie pomyślałam

ja rozumiem Roksanę , przecież wiadomo , ze nie dosłownie dadzą sobie te obraczki na Święta i od tej chili będą je nosić . kupno obrączek w grudniu za ok 2000 tyś to spory wydatek biorąc pod uwagę , ze idą Swięta ( trzeba pomysleć o prezentach) i sylwester.

Oj Ostola dałaś nam z kejtig teraz zagwozdkę.My tez chcemy wysłać naszych:)Daj znać jak możesz gdzie i jak mozna załatwić bilety

Hejka, ja mieszkam w Irlandii i wlasnie w zeszly weekend TopGear Live zawital z trasa do Dublina. Beda jeszcze w kilku innych miejscach, zerknijcie na: http://live.topgear.com/

my nie kupujemy sobie prezentow, tyle osob (dzieci) do obkupienia ze masakra, zreszta w styczniu kupujemy nowe mieszkanie wiec to bedzie najwiekszy prezent:)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Oh Olcia ja cos o tym wiem... moj maz ma 10-cioro bratankow i bratanic i na dodatek nie robia losowania tylko wszyscy wszystkim robia prezenty... Pelne szalenstwo! No ale ja straaaasznie lubie robic prezenty (chyba bardziej niz je dostawac), wiec calkiem mi ta "robota" odpowiada....

Ostola,już wczoraj znalażłyśmy z Kejtig 21-23 stycznia jest w amsterdamie.Który pakiet wybraliście?ten z paddock tour?

Tak, polasilismy sie na ten paddock tour ale powiem szczerze bez rewelacji... Za to dobre miejsca to podstawa. Ja specjalnie wstalam o 5 rano jak bilety pojawily sie w sprzedazy, zeby dostac miejsca w centralnym bloku w 2 rzedzie... Rewelka! Powodzenia!

oj zgadzam, miernikiem dojrzałości i dorsłości na pewno nie jest fakt czy ktoś sam sobie opłaci wesele czy nie. żyjemy w takich czasach, że nie każdego stać na to i pomoc rodziców( jak chcą i mogą) wydaje się normalna, nie sądzę aby to był powód do tłumaczenia się...
dziwne, ja mojemu bratu pomogłam jak miał problemy, rodzice kiedyś mi pomogli, zawsze możemy na siebie liczyć. dziwne, że czasem tak naturalne sprawy dla niektórych są niezrozumiałe.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Eliza. z Twoim ostatnim zdaniem zgadzam sie w 10000000% ;)

co do prezentu bo o tym jest raczej wątek :))) to ja kupuje mojemu facetowi wymarzone felgi do mesia :))) za to będzie mnie nosił na rękach przez cały rok heehe

Ja swojemu chyba wykupie karnet na siłownie, odkąd zamieszkaliśmy razem przestał ćwiczyć i źłe się z tym czuje, ciągle o tym mówi, że bardzo mu tego brakuję...więc myślę, że to najlepszy prezent, tym bardziej, że napewno sie tego po mnie nie spodziewa

a ja kupuje nawilżacz i oczyszczacz powietrza:) Już od dluższego czasu ciągle mi mówił ,że by mu się przydał (pozatym jest alergikiem, więc taki prezent mu się przyda)

Kupiłam mojemu M prezent chyba zupełnie nie w jego stylu:-)

Spinki do koszuli z myślą perspektywiczną-nasz ślub:-)

Ciekawa jestem jego reakcji:-)

Też mam taki plan żeby kupic spinki ;) Co do sklepu w madisonie toys4boys kupiłam tam kiedyś dla mojego K na imieniny portfel rodem z pulp fiction. Był zachwycony.

betinka ja tez kupilam spinki :)

My akurat mieliśmy w tym roku ślub i niestety kasy na wielkie święta w tym roku nie ma i własnie dlatego postanowiłam prezent zrobić własnoręcznie :) Wystarczy dobry pomysł, papier kolorowy i trochę chęci i będzie fantastyczny prezent! Na pewno bedzie więcej warty niż coś kupionego "na odczepnego".

A ja na prezent świąteczny mojemu mężulkowi kupiłam CB Radio :)

A ja na święta w tym roku kupuję przeżycia. Znalazłąm fajna stronkę www.wyjatkowyprezent.pl. Is tamtąd wezmę jazdę jakąś superbryka i może rodzicom zafunduję jakiś łikend w SPA. Wszyscy powinni być szczęśliwi:)

Ja zawsze czekam na kosmetyki :D
Tych nigdy za wiele - zawsze są przydatne :D
Tutaj macie propozycje zestawów - http://menspace.pl/zestawy-prezentowe-c6.html

Ja kupiłam ostatnio fajny portfelik ze skórki

A może zdjęcia własnych aktów np na ścianę w sypialni. Gdzie zrobić ? Kto chce to znajdzie ;)

Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Może relaksacyjny masaż w salonie kosmetycznym?
Ja wykupiłam coś takiego swojemu misiowi i był zadowolony.
Wykupiłam bon upominkowy na wybrany zabieg tj masaż gorącymi kamieniami na Przymorzu salon wyspa, czy coś takiego
Na następny wybieramy się razem :) misiek obiecał

Ja polecam
http://promocje.trojmiasto.pl/Pomysl-na-prezent-Swiateczne-pakiety-promocyjne-pr4327.html

My też mieliśmy ślub i wesele w tym roku- bez żadnych pomocy finansowych,później kupiliśmy samochód, właśnie kupilismy mieszkanie, zaczynamy się urządzać i nie zamierzamy skąpić na prezenty. Może nie będą to zegarki za 2 koła, ale na pewno coś fajnego(płyta, torba, kosmetyki). Ja osobiście nie zamierzam dawać mężowi kolorowej wycinanki. Takie cuda to dzieci mogą dawać :)

Obrączki na święta, ale co pod choinkę zapakowane i podpisana która dla kogo? :)

Jako, że mój od lat interesuje się fotografią, mam zamiar sprezentować mu jakiś obiektyw... marudzi, że obecny go ogranicza ;)

fajnie jak facet ma konkretne zainteresowania wtedy w to się idzie i słusznie. Ja się nie znam na motoryzacji-konik mojego, więc sobie daruję. Raczej pójdę może w spinki do koszuli (tak już z myślą też i o ślubie) plus fajną wodę, ale jeszcze się zastanawiam.

Wiem, że już po czasie ale nie wiedziałam czy mój prezent się spodoba mojemu mężowi... ale trafiłam w dziesiątkę- on lubi jeździć na nartach i nie tylko... Kupiłam taką kamerę http://mobile2.pl/pl/p/Kamera-sportowa-wyczynowa-Contour-Roam/1614 już była sprawdzona i jest super ;-)))

ja tez kupulam taka kamere ;-) fajna sprawa ;-)

A tradycja nakazuje by to mezczyzna kupuje obraczki ;-) zeby zadnego pecha w malzenstwie nie bylo...o!wiec ja sie tradycji trzymam ;-) ale osobiscie nie chciala bym takiego prezentu ;-)

kup mu karabin do paintball'a albo wkrętarko-wiertarke akumulatorową

Ja książki :) http://wkrainieksiazki.pl/

spinki do mankietów :) będą w sam raz do ślubu :)

Inne tematy z forum

Prezent dla koleżanki z pracy (234 odpowiedzi)

Co kupić koleżance krótko ze sobą pracujemy (jakieś 20 dni),a jest w firmie tak że kupuje sie...

co na prezent na imieniny dla faceta? (40 odpowiedzi)

Poradźcie co można kupić na imieniny dla faceta 40-letniego? Nie mogą to być takie śmieszne...

Co mam kupić dziewczynie?? (116 odpowiedzi)

Moja dziewczyna ma na imię Ewa i urodziła się 24go grudnia... jeszcze nie rozumiecie??? Ona ma...