Jaki wynik typujecie dziś?

Temat dostępny też na forum: Banino
Ja bardzo optymistycznie 10 wpadnie :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: JAKI WYNIK TYPUJECIE DZIŚ

5:0 :)

Widzę realista :)

Po pierwszej połowie myślałem, że realizm wygra ;)

Mam nadzieję, że Polska wygra z Francją!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

No i przegrali trzema punktami :-(
Na pewno mecz ciekawszy w kosza niż ze słabym przeciwnikiem w piłkę nożną

ja nie kumam jak mozna tych patałachow ogladac, jeszcze cieszyc sie z wyniku z tak slaba druzyna jak Gibraltar, to tak jakby zawodnik MMA tlukl dziecko, taki poziom pokazuje nasza druzyna. Zamiast ladowac kase w bande niezgranych typkow ktorzy kopia gdzie popadnie lepiej zainwestowac w sporty, w ktorych mamy realne doskonale wyniki (siatkowka pilka reczna), bo pilka nozna w naszym kraju, to tylko korupcja i rozpasania baranow, ktorzy cieniuja, szczerze - nie ma co siadac przed TV bo w d*pe nie dostajemy tylko z Gibraltarem, raz nam sie trafilo ograc fartem Niemcow i juz spoczelismy na laurach.

Niezwykle tępy wpis. Piłka nożna to najbardziej popularna dyscyplina w Polsce. Najbardziej dochodowa, siatkówka i ręczna co by o nich nie mówić to przy nożnej sporty niszowe.
Uważasz,że nie inwestuje się dostatecznie w siatkówkę, to włącz kiedyś Polsat , tam ciągle promują siatkówkę na swoich kanałach. A co Ci frustracie nie pasuje teraz w pikarzach? Dwa dobre mecze z MISTRZAMI ŚWIATA,w dwumeczu bramkowo korzystniejszy wynik. Za słaby wynik z Gibraltarem? To zdejmij okulary, wyciśnij pryszcze i samemu coś zmień, zamiast tylko krytykować

Co może być powodem tak niezmiernej popularności tego sportu w Polsce? Tak cytując Czesia Miłosza noblistę naszego (tak wspomnę, bo fani kopaczy raczej do ynteligentów się nie zaliczają):
"W warunkach wolnorynkowych dyktat gustu większości prowadzi do dominacji rzeczy MIERNYCH i TANDETNYCH".
Piła raczej do sportów wymagających szczegółowej analizy tego, co "dynamicznie" dzieje się na ekranie nie należy, stąd stała się ulubionym sportem spasionych podtatusiałych przygłupich panów w średnim wieku, których nie interesuje już nawet to, że ich drużyna narodowa jest mierna i cieniuje od lat, bo ot jest i pretekst do kolejnego "bro" ze znajomkami.
Kasa ładowana w PZPN powinna pozwolić na wykształcenie genialnych piłkarzy, ale "tatusie" bojlerki tego nie widzą. Bo fantastyczny rezultat z Gibraltarem hehehehe i głowa boli z rana od nadmiaru browarów przygłupy kibicują przygłupom

Jesteś ignorantem ,na ciebie rady już nie ma. Nie masz pojęcia o czym piszesz, ale uświadamiać Cię nie zamierzam. Nie wiem jakie masz zainteresowania, możliwe, że żadne stąd wnioski, że kasa ładowana w PZPN powinna wykształcić nowych Messich czy Ronaldów (słyszałeś o takich), idąc Twoim tokiem rozumowania, Luxemburg, Emiraty powinny ich produkować na pęczki, jakoś tak się geniuszu nie dzieje.
A to czy piłka wymaga analizy czy nie podejrzewam, że nie masz zielonego pojęcia i aż śmiech mnie ogarnia jak zacofane masz informacje. Wymysliłeś sobie teorię do zabłyśnięcia tutaj,a to jest teoria na zrobienie z siebie oszołoma. Generalizujesz i obrażasz ludzi, którzy ten sport uwielbiają, w tym mnie. I to nie ma znaczenia czy jest się pisarzem, prawnikiem, lekarzem, robotnikiem, spawaczem, oni wszyscy są kibicami,a czy przy piwku w domu, czy na stadionie,to już ich wolny wybór.
Fakt faktem popularniejszego sportu na świecie nie ma i musisz z tym żyć

Twój brak znajomości tematu jest godny podziwu :)
Dodam tylko do wypowiedzi Majora, że piłka nożna w odróżnieniu od innych dyscyplin jest znacznie mniej przewidywalna, co właśnie budzi ogrom emocji.
W NBA jak jest 4-6 meczy w fazach pucharowych, ciężko żeby drużyna słabsza pokonała faworyta, nie mówiąc o możliwości wygrania turnieju. W piłce nożnej zdarzają się takie momenty jak Nasz mecz z Niemcami gdzie przy ponad 20 celnych strzałach Niemcy skończyli mecz z wynikiem 0, a Polska po 3 celnych z wynikiem 2.
Piłka budzi emocje, bo jest sportem ciekawym, niezupełnie przewidywalnym, trudnym do przerobienia przez grube pieniążki ( co w ostatnich latach pokazały Real, Chelsea, Manchester City, PSG).
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

A czy ktoś oglądał wczoraj i dzisiaj ligę mistrzów? Wczoraj widziałem, że Ronaldo zaliczył udanego Hat-tricka a w tym 2bramki z rzutów karnych. Na prawdę fajnie się to wszystko potoczyło. Przede wszystkich chciałbym zaznaczyć taką jedną rzecz i się o to właśnie was zapytać - jak to jest, że na TVP nawet w środę nie ma ligi mistrzów :( gdzie mam teraz oglądać Champions League jak ja mam tylko zwykłą kablówkę i tylko posiadam te najbardziej podstawowe programy. Kto mi będzie w stanie doradzić coś ciekawego..

Nie obejrzysz ligi mistrzów w tvp, ani w tym sezonie, ani najprawdopodobniej w dwóch następnych. Wyłączność na pokazywanie ligi mistrzów w PL ma platforma nc + jeszcze przez 3 lata, tok temu odsprzedali tvp sublicencję na jeden mecz środowy, teraz już tego nie ma.
Natomiast nc + takową sublicencję w tym sezonie odsprzedało tvp na mecze Legii i Lecha w lidze europejskiej,ale czy warto to oglądać,to już sam ocenisz.
W sieciach kablowych można dokupić kanały canal + może to dla Ciebie jakaś opcja, zawsze pozostaje jeszcze sopcast.Pozdrawiam