Jakie auto kupić???

Doradzcie jakie auto kupić,potrzebuje czegoś do jeżdzenia po Trójmieście z dzieckiem.Zastanawiam sie nad Renault Clio 1 bo podobno mało pali,ale podobno awaryjne autko a ja potrzebuję czegoś mniej awaryjnego mozę golf 2 z gazem? Doradzcie coś proszę
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Jakie auto kupić???

do jakiej kwoty? bo wszytko z rocznika golfa II jest juz niestety awaryjne. Co kolwiek kupisz swoje lata przejezdzily wiec istnieje ryzyko usterki...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Szukam czegoś do pięciu tysięcy,czasem ogladam i zastanawiam sie nad golfem 3 i sama już nie wiem co mozna kupic za tą kwotę.

Tanie w eksploatacji, nie rdzewiejące i niedrogie w naprawie? Fiat seicento! Tylko niech do głowy tobie nie przychodzi matiz - rdzewieje w zastraszającym tempie. Każdy i to w elementach odpowiedzialnych za bezpieczeństwo.

Fiata w cenie 5000 zł będziesz mieć z ok 1999-2001 roku. Tylko silnik 1.1 bez gazu. Na pewno użytkowanie będzie tańsze niż wyeksploatowanego golfa.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

20 letni samochód? Lepiej kup 10 letnią skodę felicię. Tylko w tym aucie zwykle trzeba powstrzymać korozję. Jak już zrobisz rdzę, auto będzie praktycznie bezawaryjne. Cena ok 5 tys zł + malowanie klapy i nadkoli, ew. naprawa przedniego i tylnego podszybia. Ja zmieściłem się w niecałych 200 zł za materiały, ale robiłem sam. Lakiernik weźmie za to 1000-2000 zł.

Dzięki za odpowiedz myslałam o Seicento juz dawno ale wszyscy odradzają ale teraz po twoim poscie zaczne szukac jakiegoś Seicento.Ja jestem miłosniczka Mercedesów tych starszych typu 124 w automacie itp ale ze wględów finansowych muszę na razie coś innego kupic.A czemu golf jest drogi w eksploatacji?

Golf drogi w eksploatacji nie jest póki nie jest nadmiernie zużyty. Tylko znajdź nie bitego, z prawdziwym przebiegiem. Golf jest szczególnie lubianym autem młodzieży. Ci ludzie są niedoświadczeni i z reguły samochód traktują bardzo brutalnie, do tego brak funduszy utrudnia zachowanie kultury technicznej. Poza tym golf, felicia, seicento mają niedrogie części.

A dlaczego odradzają seicento? Niedobrym autem było cinquecento 0.7 - kłopoty z gaźnikiem i zapłonem. Seicento nie ma tego silnika.

Nie pamietam już dlaczego ktoś mi odradzał.Mam jeszcze jedno autko na oku to Nissan Micra 1.Moj znajomy ma juz taką Micrę z 15 lat,w dodatku w automacie i cały czas nią śmiga.Od 15 lat nie zepsuła sie ani razu,a przez ostatnie dwa lata w ogóle juz o nią nie dba i traktuje jak auto do zajeżdzenia ale Micra dalej śmiga bez zarzutu.
Co myślisz o takim autku jak micra? Pozdrawiam i dziekuje za pomoc.

to moze polo te od 1995r. wg. raportow jest na gorze listy samochodow najmniej awaryjnych z tych rocznikow. No i ceny czesci do vw wiadomo ze tanie. Konstrukcja prosta jak przyslowiowy cep. polecam 1.4 i 1.6 . 1.0 raczej bym odpuscil. mala moc i spalnie dosc duze.Ktos wyzej pisze na temat rdzy. w tym wieku to raczej juz nieuniknione niezalezie od marki...

Patrzyłam na polówki ale one cenowo dobrze stoja tzn.drogie są w porównaniu chocby do Golfa 3.

moze opel corsa...za 5000 kupisz ...ja mam nie narzekam smiga super.
i czesci tanie...

seicento 2003 1,1....jak interesuje to sie odezwij

Dla kobiety Nissan micra to dobry samchód japonskie auto sa bardzo mało awaryjne jak twój wymarzony mercedes 124
a golfa 2czy 3 bym sobie odpuscił sa to juz dosc awaryne auta jesli potrzebujesz pomocy w zakupie napisz pionex5@o2.pl
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

reno clio jest bezawaryjne polecam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Rewelacyjna jest również skoda, a skoda części są tanie szczególnie w Czechach.

Inne tematy z forum

pierwszy samochod (12 odpowiedzi)

czy seicento to dobry pomysł? a może polecacie coś innego, małego?

Gdzie w Trójmieście warto kupić używany samochód? (38 odpowiedzi)

Tak jak w temacie. Szukam używanego i chciałbym je kupić w Trójmieście, ewentualnie okolicach....

gdzie kupic oc, oraz które najtańsze (41 odpowiedzi)

jakie polecacie oc? bede kupoał niedługo i chciałbym poronac opinie