Re: Jakie krzesełko rowerowe dla 3-latka?
hamax chyba model siesta, można je trochę położyć jak dziecko zaśnie. Mam tego hamaxa, w którym jeździ młodsze dziecko i przyczepke peapod gianta (dwuosobową), w której jeździ starszy. W dwójkę do przyczepki z trudem się mieszczą i jest im tak ciasno, że zaczynają się bić. Podobno croozery sa szersze.
Zalety i wady fotelika: wygodniej (mi ) się jeździ, w lesie mam jeden ślad, a nie trzy więc łatwiej po wertepach jechać, lepsze wyczucie roweru, można szybciej jechać, w domu nie zajmuje tyle miejsca co przyczepka, dziecko szybciej zmarznie niż w przyczepce.
W przyczepce cieplej (jeździłem z dzieckiem przy 5-6stopniach i było mu ciepło, w foteliku przy 10stopniach marznie), poza tym jest ciężka sama w sobie(mój peapod waży chyba 15kg), po dziurach niewygodnie się jeździ i albo jadę rowerem po płaskim, a przyczepka wali po dziurach, albo odwrotnie, ale dwoma kółkami przyczepki ciężko trafić jednocześnie w równy teren. Do tego jak jadę z otwartą folia to na dziecko leci wszystko z mojego tylnego koła (błotnik na sztycę nie pomaga, może pełny jak w rowerach miejskich by coś zmienił). Ciężki i duży kloc pomimo, że się składa
0
2