Jakie krzesełko rowerowe dla 3-latka?

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko
jak w temacie.

jakie krzeselko rowerowe polecacie dla 3 latka na krotkie wycieczki ?

cena nie gra roli.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: jakie krzeselko rowerowe dal 3 latka??

najlepiej bezcenne....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Model przedwojenny produkowany do dziś.
http://www.cykelpartner.dk/barnesaede-bulldog-oversize-sort-til-herrecykel_49-10.html
Trzylatek to dawno powinien sam śmigać.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

my mamy takie dla obu dzieci - córka w zeszłym sezonie miała 4 latka, synek 2,5 i jeździło im się wygodnie

http://www.decathlon.pl/fotelik-dziecicy-smiley-id_8197441.html

Z pięknym widokiem na du... przepraszam... plecy tatusia/mamusi.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Jakie krzesełko rowerowe dla 3-latka?

co to za hejt?? 3 latek powinien jeździć już na rowerku? chyba nie masz człowieku dziecka albo "wybitnie uzdolnione" jak po Tobie to współczuję.
a wracając do tematu to z decthlonu jest dobre(polecone wyżej) posiadamy podobny

my mamy bellelli i jesteśmy zadowoleni szybko się demontuje i montuje rowerek dla niej jest też jednak na krótkie spacerowe wyjazdy kiedy jedziemy w trasę dłuższą młoda jedzie w foteliku
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

3 latek sam ,może przed domem na placu np ja jeżdżę z 5 latkiem bo On by rady nie dał parę km przjechac tak ja my jeździmy na wycieczki rowerowe, tym bardziej ze teren nie łatwy bo mieszkam w Norwegii. My mamy hamax ten sam co u góry w linku i jest ok chyba jest do 22 kg.

Właśnie w Oslo 2 lata temu widziałem, że ludzie używają tego przedwojennego modelu siodełka. Nie przypuszczałem, że to jest nadal produkowane. Mnie na takim ojciec woził 65 lat temu. W Polsce nie do pomyślenia, bo za tanie.
http://www.cykelpartner.dk/barnesaede-bulldog-oversize-sort-til-herrecykel_49-10.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jeden 5cio latek nie da rady pojechać w własnym siodle kilkunastu kilometrów, drugi nie da rady usiedzieć za czyimś siodłem kilkunastu minut. Warto sprawdzić jaki typ pięciolatka posiadamy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mamy hamaxa i pomimo że spełniał swoją rolę , dziecko woli jeździć w przyczepce. Jeśli cena nie gra roli to polecam także i tę opcję sprawdzić.

Takie pięciolatki będą, jakie będzie dwulatków chowanie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

"w tej pięciolatce dekla
rujemy wykonanie 150% normy"

No ja swojego dwulatka posadziłem na biegowy, jak się zrobił z niego trzylatek to już jeździł na normalnym 12". teraz jako 6cio latek zasuwa na 20" jak szatan. Trzylatka siadła dopiero na biegowy, teraz jako pięciolatka na 16" posadzona została, no niestety jeszcze sama nie śmiga.
Więc masz rację, dwulatka/kę trza sadzać na biegowy.

Jak najbardziej. Ale przedtem, albo i równolegle warto powozić pociechę na krzesełku przednim. Takim, że delikwent trzyma łapki na kierownicy, co daje mu złudzenie współuczestnictwa i zachęca do jazdy rowerem w ogóle. Rowerek biegowy to wspaniały wynalazek, szczególnie dla jego producentów. Ja na długie lata przed jego rozpowszechnieniem stosowałem czarodziejską metodę uczenia szkrabów jazdy na normalnym rowerku bez użycia jakichkolwiek dodatkowych przyrządów. Czas nauki kształtował się różnie, ale niektórzy jeździli już po kwadransie.

hamax chyba model siesta, można je trochę położyć jak dziecko zaśnie. Mam tego hamaxa, w którym jeździ młodsze dziecko i przyczepke peapod gianta (dwuosobową), w której jeździ starszy. W dwójkę do przyczepki z trudem się mieszczą i jest im tak ciasno, że zaczynają się bić. Podobno croozery sa szersze.
Zalety i wady fotelika: wygodniej (mi ) się jeździ, w lesie mam jeden ślad, a nie trzy więc łatwiej po wertepach jechać, lepsze wyczucie roweru, można szybciej jechać, w domu nie zajmuje tyle miejsca co przyczepka, dziecko szybciej zmarznie niż w przyczepce.
W przyczepce cieplej (jeździłem z dzieckiem przy 5-6stopniach i było mu ciepło, w foteliku przy 10stopniach marznie), poza tym jest ciężka sama w sobie(mój peapod waży chyba 15kg), po dziurach niewygodnie się jeździ i albo jadę rowerem po płaskim, a przyczepka wali po dziurach, albo odwrotnie, ale dwoma kółkami przyczepki ciężko trafić jednocześnie w równy teren. Do tego jak jadę z otwartą folia to na dziecko leci wszystko z mojego tylnego koła (błotnik na sztycę nie pomaga, może pełny jak w rowerach miejskich by coś zmienił). Ciężki i duży kloc pomimo, że się składa
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

co za baran dał mi minusa?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Bo to baran, co się dziwisz?

+++ porównanie. Nie wspomiałeś o asp. prawnym. Przyczepka powyzej 90cm robi z zespołu "wózek", nie rower, 'Nie nada' na DDR, ani na CPR - jak trafisz na cjanta kretyna, to sam wiesz co. No i szerszym chyba faktycznie łatwiej w coś wyrżnąć, ale tu nie mam osobistych dośw. Jeździlem tylko z różnymi fotelikami, czasem z dwojgiem Kurdupli, stąd moje zdanie nt. przednich vs. tylne.

Ile cm szerokości całkowitej ma twoja przyczepka peapod?

Rzucam myśl a Wy ją łapcie. Przyczepka odwrócona. Dzieci jadą tyłem, są osłonięte od błota spod koła, a i widok mają ciekawszy.

chyba niecałe 80. Drzwi w windzie mam 80 i wchodzi na styk

Co za głupie gadanie, że 3latek powinien już sam śmigać... Moja w zeszłym sezonie 5,5-6 latka bez problemu jeździła sama w trasy max 2x7km z przerwą na plac zabaw, ale jak jechaliśmy w trasę 2x20km to bez wahania pożyczyliśmy od znajomych fotelik i sobie jechała z wujkiem.

My na stanie mamy dwa foteliki bellelli model chyba pepe i jesteśmy zadowoleni, dzieci też (w poprzednim sezonie miały 3,5-4 i 2-2,5).

Głupie gadanie czy chamskie pisanie? To mój pogląd poparty doświadczeniem. Śmigać można blisko (i coraz dalej). A własne przyjemności odłożyć na później.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2