Jakie rękawiczki??

Lato się skończyło a wraz z nim letnie rękawiczki. Chciałbym kupić nowe, na sezon jesienno - zimowo - wiosenny , tzn. takie w których będę mógł pojeździć i nie martwić się o to że mi zmarzna paluszki. Szukam czegoś z "wind stoperem" w możliwie przystępnej cenie :-)
Oglądałem wczoraj jakiś "wynalazek" ale barierą była cena. Możecie podać jakieś konkretne modele i ew. ceny ??

pozdrower
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Jakie rękawiczki??

czy naprawdę wszyscy jeżdżą w zimę bez rękawiczek?? :-)

hmm, bo to jest chyba tak. Jak masz duzo $$ to sie nie musisz pytac wciskasz w koszyk wszystko z napisem fox, czy rudy project. Dla troche mniej zamoznych uzytkownikow dylemat czy zainwestowac kase w sprzet czy w zimowe rekawiczki oczywiscie w sprzet, zima nie najezdzisz tyle co w sezonie wlasciwym, a w sezonie wlasciwym nie najezdzisz wcale jak ci sie cos rozpirzy. Dlatego ja kombinuje w ten sposob zeby miec na czym jezdzic, potem w czym jezdzic w sezonie a dopiero na sam koniec mysle o super dodatkach na inne pory roku. Reasumujac moj wywod na taka pogode proponowalbym rekawiczki "polarowe" z hipermarketu a jak sie zrobi zimniej na nie wloz jeszcze takie zimowe ortalionowe tez nie za wygorowana kase - to dla tych co zastanawiaja sie w jaki sposob dysponowac swoja kasa, a innym zycze udanych zakupow :D

Ja kupiłem w zeszłym roku rękawiczki zimowe u bugi z jedyne 6 dych jakieś włoskie nie wyglądaja może zbyt bajerancko ale były jedne z nielicznych na mój rozmiar (mam dużą łapę). Spełniają w 100 % moje oczekiwania tzn trzymają ciepło i zarazem oddychają.

jeżeli szukasz rekawiczek na mokra, wietrzną jesień oraz zimę wybór jak dla mnie jest jeden - windstopperowe Biemme. Zerknij tutaj: http://www.mkbike.com.pl/rekawiczki.html ja swoje kupiłem 2.5 roku temu u Żuchlińskiego za 110 zeta, jeżdżąc w zimie nie żałuję ani jednej wydanej na nie złotówki. Jak mozesz weź windstopperowe a nie z A-texem.

Ja w pośpiechu i z oszczędności zakupiłem właśnie Atex-owe i przy temperaturze w okolicy 0 bywa juz zimno. W zwiazku z tym mam pytanie czy istnieja takie cienkie np polarowe lub strech zeby zalozyc je do srodka jako pierwsza warstwe?

mój sposób na jesień to dopóki jest wystarczająco ciepło to rękawiczki 3/4 albo coś w tym stylu, ostatnio nabyłem Axo Cortez i są ok, w zimie jeżdżę w rękawiczkach ocieplanych "narciarskich" 5 palczastych ... które są w miarę dobrze dopasowane
pozdrower

Kupiłem i zacząłem jeździć w rękawiczkach "Fullsport" /membrana Windstoper,wewnątrz cienka wyściółka ocieplająca /.
Sklep Giacomelli Sport w ramach przeceny czyli "promocji" cena 69,9 PLN.
Jednak wydaje mi się że w temp. ujemnych trzeba będzie coś cienkigo do środka dołożyć.

gdzie się mieści ten sklep??

Giacomelli mieści (Ł) sie w centrum King Cross w Osowej (Geant) ale zrobili wyprzedarz- i teraz go zamykają :-( ja kupiłem tam kilka rowerowych ciuchów i jestem zadowolony... a propos rękawiczek, mam Biemme WindStoper i są do bani, bo strasznie marzną w nich opuszki palców :-( a boje sie myśleć co będzie gdy temperatura spadnie poniżej zera... znowu ten cholerny śnieg (polecam zjazdy po stoku narciarskim z Łysej Góry) hardcore na maxa :-)

Hmm... w Łodzi w Galerii Łódzkiej i w Centrum Handlowym M-1/ tu totalna wysprzedaż cena spadła do 58 zł, koszlka z długim rękawem; przód Windstoper z 369 na 162 zł.
Tak nawiasem mówiąć to ile są rzeczyiście warte te wszystkie stroje dla nas rowerzystów, pewnie jeszcze 50% mniej.

ja sam jezdze w neoprenowych firmy magic guanto, kosztowaly mnie 42 zlote w budze (nie lubie tam kupowac ale gdzie indziej nie bylo rekawiczek XXL) mam duze lapki wiec kupilem XXL i mam jeszcze zapas by wlozyc pod spod zwykle wloczkowe (jezdze cala zime)

sa tacy co twierdza, ze neopren grozi hipotermia, jednak ja sie z tym absolutnie nie zgadzam, po rozmowach z nurkami nie znalazlem potwierdzenia takowych teorii

wy jestescie jakimis ciotami (z wyjatkami)????? "....nie kupuj tych rekawiczek bo mi opuszki w nich zmarlzy..." buahhahahahaha :]

Latem zakupilem rekawiczki SPECIALIZED ENDURO LONG. Choc nie byl to maly wydatek (ok.130 PLN), to jestem ogromnie zadowolony z zakupu. (kolejny raz potwierdza sie teoria, ze lepiej troszke dolozyc, niz kupowac pozniej po 3x). Jezdze w nich caly czas, nawet teraz - zima. Niestety nie sa to rekawiczki z zadna membrana, wiec po 2-3 glebach beda mokre. Mimo to polecam kazdemu jako produkt caloroczny, bo sa warte swojej ceny!!

Pozdro 4 all

Inne tematy z forum

Bagażnik na Hak (4 odpowiedzi)

Cześć, czy może jest szczęśliwym posiadaczem Bagażnika na hak firmy thule lub mont blanc a jeśli...

Lekki rower trekkingowy - jaki? (144 odpowiedzi)

Witam, Poszukuję nowego lekkiego(gdyby był do 13 kg to byłoby ekstra, bo póki co widziałam same...

Zabezpieczenia i drzwi do piwnicy (22 odpowiedzi)

Hej. Na wstępie zaznaczam, że jestem w pełni świadomy tego, iż w piwnicy rowerów się nie...