Janosik albo Na Szkle Malowane

Temat dostępny też na forum: Janosik albo Na Szkle Malowane
Opinie do spektaklu: Janosik albo Na Szkle Malowane.
Przedstawienie przybiera formę trzech obrazów „na szkle malowanych”- narodziny, miłość i śmierć Janosika opowiedziane poetyckim, stylizowanym nieco na ludowość zabawnym, lekkim językiem z właściwą góralskim bajarzom poetyką. Znakomitym dopełnieniem tekstu Brylla jest muzyka Katarzyny Gaertner – oscylująca pomiędzy folkiem góralski a bluesem.Z przedstawienia pochodzą przeboje: ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Anioł!!!!

Słyszałem, że Ola Meller zagra Anióła!!Nie mogę się doczekać!!Jestem jej fanem po Ani z Zielonego!!Niesamowity talent i potencjał!!Czemu tak rzadko wykorzystywany???Olka, daj czadu, choć ta rola chyba trochę pod włos dla Ciebie, co?Dla tak temperamentnej dziewczyny.Bardzo się cieszę!

Ola!!!

Podzielam poprzednią opinię!!!Olka ma wielu wielbicieli, niewazne czy gra rolę czy nie, zawsz jest widoczna!!!No i ma fajnego faceta!

z****iście!!!

Bomba spektakl!!!!!!Kameralny, żywy, z*******y!!!Jerzy Michalski super!!Zakochałem się w Aniele!!Wzruszył mnie strasznie, co za perfekcja wykonania!!!Brawo Ola!!!!!Muszę zobaczyć to jeszcze raz!Diabełek też fajny.

Podobało mi się

Spektakl jest naprawde udany. Możemy podziwiać piękną scenografię, przemyślaną reżyserię i duże zaangażowanie zespołu aktorów. Na największą pochwałę zasługuje wspaniała choreografia - żywiołowe tańce "zmuszające" do gromkich braw. Serdecznie pozdrawiam zespół TM, życzę samych sukcesów i widzom przedstawienie serdecznie polecam!

No proszę .

Spektakl ładny i w tepie zagrany ale ...... jedna osoba była "super" nawet nie znała tekstów piosenek, jak na tancerza to lipa wszystko w półnogi i bez werwy. Szkoda bo przy takiej liczbie ludzi na scenie widac wszystko :) i do tego w scenach powaznych gupawy usmiech panie Kryszyłowicz bardzo słabo. Pozdrawiam !

eeeeeh

hmmm, jak czytam te opinie, to mam wrazenie, ze tu wszyscy sie znaja, a sadzac po powyzszej opinii, to Buba jest pewnie znajoma tego pana K.
Skoro wszyscy sie znaja, to trudno o obiektywizm...
trzeba bedzie samemu isc i zobaczyc, co ma wspolnego Janda z goralami :)

Super widowisko

Bardzo miło sie zaskoczyłam, ładnie śpiewał Janosik, diabeł był bezkonkurencyjny a anioł zagrał po mistrzowsku.... Polecam gorąco....

zajebistE

aniołek i djabełek są naprawde boscy... świetnie razem gracie

Mam nadzieję

Mam nadzieję, że mówicie o Aniołku Oli Meller, bo ten drugi to nie bardzo!

:-)

Byłem wczoraj i bardzo mi się podobało... nie ma to jak górale znad morza ;-) Ola Meller rewelacyjna a i Diabeł, którego grał Mateusz Brzeziński, też niczego sobie. Czekam na druga obsadę, ale to chyba dopiero w listopadzie.

polecam

widziałam spektakl dwa razy i naprawde aniol w wykonaniu Oli Meller był rewelacyjny co do drugiego... Jednak moje oczy glownie skierowane byly na diabla ktory naprawde najlepiej odegral swa role.

przedstawienie było naprawde fajne, o czym świadczyła ilość bisów i owacje na stojaco!!

A WIĘC.................

Spektakl był przecudny. Najlepiej zagrali Mateusz Brzeziński i Miłka Małecka, jeśli chodzi o śpiew to Jurek Michalski i Dorota Kowalewska. Ale to nic i tak nikt nie przebije górali w składzie: Maciej Gąsienica-Mracielnik, Andrzej Różak i najcudowniejszy na świecie Wojtuś Mrożek......(całuski dla Wojtusia)....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ale the best i tak był żandarm Maciej Dunal........... :)

Do Buby !!!

Myślę,że podając moje nazwisko szerokiej rzeszy oglądających te strony powinien Pan/i podać swoje nazwisko,a nie ukrywać sie pod kretyńskim pseudonimem "Buba".Z zaciekawieniem obserwuję Pana/i karierę internauty i jestem przekonany,że jest Pan/i związany z Teatrem Muzycznym.Ja również serdecznie pozdrawiam i życzę wielu sukcesów,bo te dokonane na tej stronie internetowej są raczej mizerne i nie dorównują nawet mi,tańczącemu "w pół nogi"....( w tym miejscu pojawił się szczery uśmiech współczucia).

Brawo Marta Kawała

rewelacyjna postać diabła, ogólnie cały spektakl rewelacja, pozdrawiam drugą obsadę, byliście świetni

Do p.Kryszyłowicza

Oglądanie pana na scenie sprawia mi duzo "radosci" . Podpis ??? Prosze bardzo :)

Buba

???

Jaka praca ? Jaka kondycja ? Wypowiedziałam sie na forum i to wszystko . Myslę że o to chodzi , a te ataki jestem zaskoczona :(

Dobre przedstawienie!

Miałam okazję obejrzeć Janosika 2 razy i niestety 2 razy trafiłam na tę samą obsadę (z paroma wyjątkami), ale to nie jest istotne. "Janosik..." to pierwsze od bardzo długiego czasu przedstawienie w TM, które jest tak dobre! wszystko od początku do końca zaplanowane jest w najmniejszym szczególe, każdy ruch perfekcyjny. Piosenki świetnie przygotowane, od przedstawienia bije ciepło i z przyjemnością się to wszystko ogląda. Aktorzy też się postarali, widać jak chcą to mogą, calośc przypomina śliczny górski obrazek, nie męczy (wydawałoby się, że 3 akty to troche za dużo, ale wszystko tworzy zgrabną całość i czas szybciutko umyka). Troche szkoda tylko, ze scenografia nic a nic się nie zmienia. przedstawienie jest dynamiczne, nie nudzi i nie kuleje, ma w sobie tę iskierkę (czego brakowalo poprzednim produkcjom TM). Gdy ogląda się spektakl czuje się rękę znawcy (myśle tu o Jandzie). co do aktorów...wszyscy wypadają BARDZO dobrze. Świetnie tańczą i śpiewają, a niektore z tych góralskich tańców wyglądaly na trudne...Rewelacyjnie wypada Śmierć (Kowalewska), podobna do zwyklego człowieka, świetny pomysł z ostatnim tańcem z Janosikiem w śniegu. całe prowadzenie spektaklu przez gospodarza i jego żonę (Ostrowski i Drejska) też wypada ciekawie, utzymane w klimacie zartu. Słowko o aniele i diable....to postaci, które bedą bawić niezależnie jak bedą zagrane, ale mimo wszystko tutaj oboje są świetni, zarówno Ola Meller z koślawą nóżką jak i M. Brzeziński jako diabeł (nie wiem może się myle, ale to chyba była mimo wszystko kobieca rola...). Nie wspominam już o samym Janosiku, no bo był rewelacyjny (Michalski), rola jakby pisana pod niego, doskonale się wpsaował. aaaaa...jeszcze słowko o Lisawej (Trębacz/Smuk), wygląda to znakomicie, nowoczesna góralka, niby inna,a od tradycji oderwać się nie może. Brawa też dla zbójnickich absolwentów studium....panowie są rewelacyjni (Kaliszuk, Czerny). tak więc plecam wszystkim gorąco janosika, naprawdę warto się wybrać HEJ

Na szkle Malowane

Nie widzialam spektaklu ale interesuje mnie kontakt z MAGDALENA SMUK! jestem jej kolezanka z podstawowki i sredniaj szkoly i jestem w USA przez 8 lat. Od znajomych wiem ze wystepuje w teatrze muzycznym i tak przeczytalam jej nazwisko szukajac wszedzie w " Na Szkle Malowane".
Magda daj kontakt pod Izka75@yahoo.com
Gratulacje

Do MAGDY SMUK

Jeszcze raz to ja bo nie wiem jak tym sie obslugiwac. Gratulacje ze doszlas do tego co zawsze kochalas.
daj znac do Izy z 5-8 D z podstawowki numer 9 w Glogowie pod Izka75@yahoo.com
Super Super Super

"wirtualna inteligencjo"

Na sekude tylko znizam sie do Panstwa poziomu.
W Teatrze Muzycznym,jak i winnych tego typu instytucjach,na deskach mozna zobaczyc wszystko.Od amatorstwa do profesjonalizmu.Wspomniany wczesniej Pan "K"ma talent i to jest jego bron.Pozostali,zacznijcie od nauki "trafiania do celu".

Gratuluje

Zaintgeresowany opiniami o spektaklu (w szczególności "Buby") nie mogłem sobie odmowic zobaczenia przedstawienia. Diabeł-rewelacja. Głupawy usmiech Pana Kryszylowicza tez był. Faktycznie teksty piosenek nie douczone. Wstyd Panie Kryszyłowicz

Norma...

Ja także widziałam ten spektakl...jaki przystojny był ten Janosik...praktycznie nie odrywałam od niego oczu...hmm...reszta? norma....jak zawsze... ogólnie siuper musical... szkoda ze moja polonistka-pani Lucyna Gozdek tego nie widziała razem z nami...jej by sie na 100% podobało ;] Jazda.......:D:D:D

Fajne i tYle

Chociaż nie rozumiałam niektórych słów po góralsku to musical bardzo mi się spodobał a najbardziej przypadł mi do gustu DIABEŁ
sErDeCzNiE zAcHęCaM dO oBeJrZeNiA tEgO sPekTaKlU

Czy???

Może ktoś wie... kto zagrał Janosika na spektaklu 30 września????????????????????????????? pRosZe o OdPoWiEdź

pS. bYdGoSzCz rUlEzZzzZzzZz !i!i!i!

Aniołku!

Cudowny ten Anioł p.Oli Meller.Naprawdę!!Wzrusza i bawi!Nóżka jest urocza i tak konsekwentnie trzymana do końca!No pokochać można.Gratuluję!

Przeczytałam sobie te recenzje!

Po obejżeniu przedstawienia jestem pewien,że ktoś ma tu jakieś "prywatne" anse do tego Pana "K".Prezentuje się b.dobrze i on sam jak i jego uśmiech.Teksty są tak samo wypowiedziane jak u innych.Czasem widać,że nie śpiewa,ale chyba to normalne,bo on tańczy.Powiem szczerze,że na tej scenie martwi mnie co innego...brak męskości,takiej prawdziwej!Połowa ,może nawet więcej facetów na tej scenie jest miękka jak diabli i Pan "K" na tym polu wypada dość dobrze,choć ja osobiście nie lubię tego faceta,bo jest makabrycznie zarozumiały i pewny siebie,ale może właśnie tak trzeba....

Widziałem i się zgadzam z Panią/nem

Tu coś ostro śmierdzi!Pan "K" jest całkiem dobry i też go nie lubię,ale nie mogę powiedzieć złego słowa o jego tanecznym profesjonalizmie.Uważam,że jest dobry jak na te warunki.Ale zastanawia mnie też opinia o męskości....tu też muszę przyznać troszkę racji.Widać to było szczególnie po stronie górali,czy jak tam ich zwać.Poza tym widziałem też jednego faceta ,który miał więcej do roboty wygłupiając się niż zabawiając publiczność,a może to było w konwencji-raczej nie.

Bez tytułu !

Widziałam to przedstawienie trzy razy, na Chicago byłam 5 razy, na Draculi 2 razy, ale na Klatce wariatek w Teatrze Miejskim byłam aż 9 razy. Uważam te opinie na temat Pana Igora za zwykłe chamstwo i leczenie własnych kompleksów. Jeśli jest ktoś w tym Teatrze, kto tańczy lepiej od niego chętnie pójdę na takie przedstawienie. Wiem, wielu z was napisze Opentaniec...., Ale szczerze mówiąc nie ma w tym przedstawieniu takich osobowości, jaką jest niewątpliwie w/w osoba tam brak osobowości, bo o talencie tanecznym ciężko mówić, jeśli głównym zadaniem tancerzy jest stanie w miejscu, chodzenie po pieńkach lub odtańcowywanie finału. Nie znam się na sztuce tak jak moi przedmówcy, ale słyszałam kiedyś o kulturze osobistej i widzę, że wymieniając tak otwarcie kogoś z nazwiska i do tego oceniając go niesprawiedliwie, takowej nie posiadacie. Poza tym, jeśli tak oceniacie tego człowieka to, co powiedzieć o reszcie? Ten facet jako jedyny zatańczył wszystko z pasją i nie widać było u niego wysiłku, tak samo jak u Pana Jurka M.. Reszta się miotała, a "narrator" często się mylił. Dwóch górali było tak mocno zainteresowanych stołkiem, że jeden z nich drugiego zepchnął, a reszta nie ukryła przed widzem rozbawienia tą sytuacją, inny - z czubem na głowie, cały czas był odwrócony plecami do widowni i też miał nie ciekawy wyraz twarzy(bardzo zadowolony), ciągle był poza akcją sceniczną.... Takich "kwiatków" zauważyłam więcej, ale nie piszę tego po to by zwrócić komuś na to uwagę tylko pokazać, że widz nie jest ślepy i widzi więcej jak wam aktorom by się zdawało.

Nie rozumiem dlaczego ktoś czepia się kogoś, bo ten błąd. Czyż my ich nie popełniamy? Do "BUBY": Soro tak bardzo ci się nie podobał pan "K" to trzeba było zamykać oczy i zatykać uszy. Rozumiem, że istnieje w naszym kraju wolność słowa, ale to chyba z umiarem. Mnie osobiście jak i moim toważyszom podobał się spektakl i tak już pozostanie. Gorące pozdrowienia dla całej obsady szczególnie dla Mateusza Brzezińskiego(diabła) Byliście wspaniali!

dzieki

Fajnie,ze znalezli sie ludzie,ktorzy podzielaja moje zdanie na temat Pana"K"...Na sztuce trzeba sie znac,zeby o niej mowic.Czekamy na kolejna rewelacyjna kreacje Panie Igorze!

super

A więc, wczoraj byłam z klasą na Janosiku . Przedstawienie super, naprawde polecam, poprostu odjazdowi aktorzy, scenografia i teksty... Szczerze to jeszcze przy okazjii pozdrawiam Tamasz Więcka , który zrobił duże wrażnie na paniach w tym i na mnie, i Magdalene Smuk , która spodobała sie wszystkim chłopakom z klasy i nietylko .

ja was proszę o powagę!

Janosik to najgorszy z musicali wystawionych w Teatrze Muzycznym w Gdyni. Od początku- akcja- nuda, brak dynamiki i ekspresji, wykonanie tanców (jakich tańców bo mówimy o dwóch w sumie) pozostawia wiele do życzenia, jedynie humorystyczna postać diabła lekko ratuje odbiór musicalu. Nie widać rzadnego kunsztu K. Jandy. Generalnie jedynie połowa biletów wyprzedanych mówi sama za siebie. NIE IDZCIE, szkoda kasy! Pozdrawiam A&T

Przepiękny spektakl

Nareszcie doczekaliśmy się wspaniałego polskiego musicalu.Przesyt kulturą zachodnią dobiega końca.Brawo Dyrekcjo teatru, trwaj tak dalej! ,bo nasze jest naprawdę piękne. Byłam zachwycona całością przedstawienia.

Ciekawe

Bardzo ciekawey spektakl. Warto bylo ogladnąć

szkoda, ze wszystko kiedys uchodzi

cudownie spiewane, cudownie tanczone - zebyscie jeszcze takimi ludzmi byc mogli w rzeczywistosci jak na tej scenie - premiera byla bajka; szkoda tez, ze tyle siedzen bylo jeszcze pustych w teatrze podczas przedstawienia; wyuczeni jestescie robic swoje jak trzeba

fantastyczne

ja oglądałam pierwszą wersję "Na szkle...", jeszcze z K.Jandą, D.Stalińską, D.Trafankowską, E.Kamińskim... to było coś... naprawdę super!!! do dziś to wspominam, choć byłam wtedy malutka... :> fantastyczne, gorąco polecam!

diabel

diabel byl nieziemski i on i ona widzialam oboje MISTRZOSTWO!!!! calosc tez wspaniala jestem pod wrazeniem pozdrawiam

! Fenomenalny Spektakl !

Fenomenalny spektakl w brawurowym wykonaniu młodych, świeżych niemalże wychowanych na folklorze i wprost urodzonych do grania tych ról artystów pod wspaniałą opieką takich mistrzów jak Krystyna Janda, Michał Jarczyk oraz Romana Krebsówna. Na szczególny poklask załuguje jednak najbardziej z pewnością choreograf całego przedsięwzięcia-mistrz Michał Jarczyk. Człowiek ten nie tylko pomógł artystom dojść do perfekcji w tańcu i ruchu scenicznym, ale też włożył w swoją pracę niezwykłe serce i przekazał aktorom coś z siebie, ze swej duszy-duszy, która zdumiewa-duszy wspaniałego artysty oraz człowieka. Między nami mówiąc postać ta powinna przejść do historii. Jest on najlepszym choreografem jakiego dotąd zobaczyć mogliśmy. Reżyseria oraz zajęcia wokalne prowadziły Krystyna Janda oraz Romana Krebsówna. Śpiew piękny, reżyseria świetna. Przedstawienie to wzbudziło wielką aprobatę widzów. Na mnie osobiście wywarło kolosalne wrażenie.Obyśmy mieli jeszcze w życiu wiele takich okazji do oglądania takich wspaniałych wydarzeń kulturalnych jak to. Serdecznie zachęcam i polecam...

Zgadzam się z Joanną

,Byłem widziałem , było super,pójdę jeszcze raz.

Bomba

Cieszę się na samą myśl że znowu zobaczę Janosika .To cudowne nasze ludowe,takie żywiołowe, barwne ,znakomicie wykonane . Dusza rośnie z dumy ....Kochajmy naszych Górali to Oni sa solą tejżiemi.

Ja tez idę

Ja idę dzisiaj już nie mogę sie doczekac. Idę pierwszy raz. Później napiszę jak było

Dużo muzyki i tańca

Czyli brak fabuły za to duzo muzyki i tańca, co naprawdę jest godne obejrzenia. Polecam. Z drugiej strony jednak bardzo zawiodłam się na osobie, któr apodała mi, że w piątek wystapi na scenie dana obsada a jak się okazało w trakcie spektaklu wystąpiła inna. wyobraźcie sobie moje zdziwienie. Czy ktoś miał może podobny problem albo wie coś na tenm temat?

Najlepszy był Diabeł

Dla aktora grającego Diabła najszczersze gratulacje, super. Anioł też był fajny. Cały spektakl też ok.

Górale -Górale.

Góralska muzyka ,nie ma takiej drugiej ni kaj,,itakich chłopców jak nasi Górale;pięknych ,z mocnych z ikrą nie ma na calutkim świecie.Janosik jest super-można się zakochać.Góralki -pełne wdzięku i urody, dumne i wzgierne,-a jakie piękne! Spektakl pełen urody Wszystko doskonale przemyślane, reżyseria ,choreografia scenografia pod każdym względem doskonałe WIDOWISKO.wielkie BRAWA '''''''POLECAM''''''' HEJ.

FANTASTYCZNE WIDOWISKO!

Jeśli jeszcze nie widziałeś to koniecznie idż!

Pomocy

Jak byliście w czwartek lub sobotę (teraz w kwietniu) proszę pomóżcie. Kto grał Janosika w te dni, chociaż powiedzcie czy w krótkich włosach czy długich. Będę bardzo wdzięczna.

POMAGAM !

Byłam wcześniej killa razy.Jesli w długich włosach to JERZY MICHALSKI (wnuk pani BADUSZKOWEJ) Jeśli w krótkich to TOMASZ WIĘCEK (solista TEATRU "ROMA "w WARSZAWIE)

Dzięki, ale to nie to

To ja wiem ale dzięki, chodzi mi dokładnie o to kto grał Janosika w czwartek a kto w sobotę teraz w kwietniu. Ale dzięki bo nie wiedziałam, że Michalski to wnuk Baduszkowej.

janosik

cieszę się na 13 maja bo znowu zobaczę ' JANOSIKA' to piękne pod każdym względem 'WIDOWISKO'bardzo polecam!!

NASZA GRUPKA TEŻ

cieszy się tak samo idziemy 14 maja .Będziemy mocno oklaskiwać. ;Janosika , i wszystkie postacie szczegulnie Diabła, ;Anioła, i całą resztę świetnych postaci .Jesteśmy pod urokiem. hej. przeyłamy całuski!!

Moniko

Obie obsady są znakomite ;zobacz obie i porównaj. Wedle gustu HEJJJJJJJJJJJJJ.

Dzięki

Dzięki ze ktoś się zainteresował moim pytaniem. Widziałam Janosika z Michalskim, lecz wolałabym z Panem Więckiem, niestety muszę kupowac bilety wcześneij i nie wiem jak się dowiedziec kto bęzdie w danym dniu grał. Nie wiem na ile wcześnie ustalają obsadę na dany dzień.

Pytaj w kasie tel.centr.; 620-95-21 lub ;621-78-16 --,621-60 24- fax 620-33 47 myślę że pan Więcek bedzie 14 maja bo on prawdopodobnie jest w drugiej obsadzie .życzę powodzenia

Janosiku

KIEDY WYRUSZYSZ W POLSKĘ?INNE MIASTA TEŻ CHCĄ CIĘ ZOBACZYĆ .JA WDZAŁEM W WARSZAWIE DAWNO POTEM W CZĘSTOCHOWIE TO BYŁ SZOK.CIEKAW JESTEM CZY GDYNIA TEŻ DAŁA CZADU? KRAKÓW CZEKA>CHODZĄ SŁUCHYŻE BOMBA ! ???

my też prosimy o Janosika !!!

Zabrze prosi o Śpiewogrę ;;Na SZkle Malowane' Przybądż do nas !

Brawo!!!

Wielkie brawa dla Diabełka (Mateusz Brzeziński), super gra i super zabawa na scenie. Dzięki niemu całe przedstawienie trzyma sie kupy i daje z*******y efekt.

CUDOWNA PARA

Anioł I Diabeł ,świetnie komponują się w całość przedstawienia. Janosik - znakomity .Kapitalna Śmierć w tańcu z Janosikiem .Wszystko bardzo dobrze opracowane .brawo!!!!!!!!!!!!

Pani Krystyno

DZiękujemy za świetne widowisko. Jest Pani naszą Gwiazdą,i wspaniałym Reżyserem. Janosik to potwierdza .

warto udać się na janosika. Fajnie i unowocześniony spektakl. Bardzo ładne aktorki. i roztańczeni, rozśpiewani aż miło było posłuchać.

PIekielny, -Niebiańsko -cudny !

Obrazek znakomicie w całosci udany. Wielkie uznanie za pomysł dla Twórców,Wykonawcow.,Pod każdym względem świetne WIDOWISKO! Brawa dla Baletu !!!

Diabełek Stalińska

to teraz Diabła gra mezczyzna? :( Dorota Stalińska vel. Diabeł - nie widze lepszych, fenomenalna kreacja :D

lorelej !

idż i zobacz inne wykonanie diabełków obydwie są doskonałe. bawią do łez. Stalinska to pierwowzór znakomity ,ale to przeszłość!!!!!l

Pewnie ze Stalińska to przeszlosc, ale naprawde byla w tej roli swietna :) I chyba faktycznie powinnam sie wybrac i zobaczyc, jak Na szkle... wyglada obecnie... (koniecznie z Tomaszem Więckiem :D ). Bo od premiery (ile to juz lat?!) moglo sie cos zmienic ;)
Swoja droga czemu w Muzycznym nie graja teraz takich klasyk jak Jesus Christ Superstar (podobno licencje na to Teatr ciagle posiada), Les Miserables, czy Hair?! Mysle, ze jak zwykle znalazloby to tlumy amatorow (na pewno to lepsze niz Dracula, choc i na Dracule warto sie wybrac). Pozdrawiam!

Zgadzam się

powinni wznowić troche klasyków w koncu to teatr muzyczny!!!!!!!!! Les Miserables albo choćby Hair!!!!! Bylam na Janosiku i też gorąco polecam. Fenomenalny spektakl!!! ukłony dla całej obsady ( w szczególności dla Tomka Więcka)

diabeł w ludzkiej skórze

mowa o roli MARTY KAWAŁA. godna zauważenia interpretacja roli. młoda dziewczyna z dużym potencjałem!!! rewelacja

cieszy nas wiadomość

że Janosik znowu pojawi się w Waszym Teatrze.To godne widowisko,warte ponownego obejżenia.Polecam gorąco i zachęcam serdecznie

Diablica była BOSKA!!!!!

I cały spektakl rewelacyjny!!!!!!

HEJ

GORALE-BYŁO BOSKO HEJJJJJJJJJJJJJJJJJ .

Diabełek był świetny:)

SUPERRRR

Cudne widowisko, polecam wszystkim nawet tym młodszym widzom. Koniecznie trzeba zobaczyć!

BRAWO,brawo ,BIS BIS BIS

ZA ŚWIETNY POLSKI SPEKTAKL IWONA

Można się dobrze wyspać

Scenografia jak na szkolnym przedstawieniu, piosenki wyrwane z kontekstu, zero fabuły.
Gdybym chciał posłuchać tylko piosenek to kupiłbym sobie płytę. Idąc do teatru muzycznego każdy oczekuje przedstawienia w profesjonalnym wydaniu z super scenografią, fabułą która ma początek i koniec, historią która opowiada. Tu nie wydarzyło się nic. Zwykłe przyśpiewki góralskie jakich możemy posłuchać w co drugiej karczmie w zakopanem, a tam przynajmniej jest jakiś klimat.
Dziwię się dyrekcji teatru, że wystawia takie chały.
Byłem ostatnio na Tańcu Wampirów w teatrze Roma - perfekcja pod każdym względem.
Czy nie stać Teatr Muzyczny w Gdyni na podobne przedstawienia??? Kiedyś było inaczej........

jakiś ty szczery

myślę że raczej zazdrosny i walczysz o swoje wypociny.PRAWDZIWY POLSKI . WIDZ

Diabeł

Naprawdę warto zobaczyć!! nie to co miernota z teatru warszawskiego!!
Diabeł(lica) pierwsza klasa!! Jak i cały zespół!!

ore

Świetna sztuka, bardzo dobra gra aktorów(ek) gorąco polecam!!!

świetnie

i bardzo dobrze -za Janosika -brawo -bissss

o boze co to bylo

ja nie wiem jakimmjezykiem oni mowia,bo napewno to nie jest goralski,poza tym wszystko jest sztuczne i chce mi sie plakac-hanba dla gorali,wstydzcie sie,najchetniej odebralabym wam wszystkim etaty,co za dyrektor wprowadzil to do repertuaru-CHYBA AMATOR!!!

"aktorko" z dramy wa- wa !

A mnie się bardzo i to bardzo podobało.doceniam ogrom pracy artystów,dobrze że folklor jest stylizowany bo inaczej nie byłby zrozumiały dla widzów nie' górali " lecz dla szerszej widowni. jeśli jesteś prawdziwą aktorką powinnaś zatem docenić wkład pracy artystów i mieć jakie takie rozeznanie w sztuce.Zatem wątpię w twoją opinię jest zbyt złośliwa , zastanów się najpierw ,pomyśl nim wydasz sądy pełne złośliwości "AKTORKO"

Taka jest prawda

Uważam że "Janosik" to dobre przedstawienie..I teraz się dowiadujemy, że kolejne dobre przedstawienie odchodzi..Już niewspomne o tym żeby sztuki były wystawiane na malrni..A od czego jest scena kameralna..Następną sprawą i uważam że ważną jest sprzedarz biletów..Ostatnio zauważyłam, że spektalke sa odwoływane..Choćby jeden Janosik i Kompot..A dlaczego??Bo panie które się tym zajmują i reklamą..Siedzą sobie i maja to gdzieś czy bilety zostaną sprzedane..I też możemy zobaczyć jak do tego wszystkiego podchodzi pan dyrektor..Czyli wogule..I możemy mu za to podziękować..Za zniszczenie tego ciepła który zapoczątkowała pani Baduszkowa i ciągneło się do czasów pana Gruzy..
Tyle mam do napisania..Taka jest prawda..

Janosik juz schodzi ze sceny !!!

Byłem na jednym z ostatnich spektakli było super.
Żałuje że już go więcej nie zobaczę.
Duże brawa dla Tomasza Więcka, Mateusza Brzezińskiego i dla całej obsady.
Brrrrrawooo i BIS, BIS, BIS ....

bardzo wielka szkoda

BO TO JEDYNE NASZE POLSKIE PIĘKNE WIDOWISKO BEZ NAŚLADOWANIA[ OBCOŚCI ] SZKODA I ŻAL

tematy podzielone

ale co by kto nie powiedział mi się bardzo podobało...i co z tego ze nie mówią po góralsku tak jak się komuś zachciało jak się nie ma czego czepić to sie czep szczegółu prawda? do dzis wspominam spektakl i moją ulubioną postać tj. diablicę przebiła wszystko;)dla mnie było ok

bardzo mi sie podobał mateusz brzeziński widac w tym młodym aktorze siłe i witalnosc młodego pokolenia

Janosik

Swietna Muzyka...rowniez gralam w Janosiku na scenie Teatru Muzycznego w Gdyni

Inne tematy z forum

Carmen (5 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Carmen . "Carmen" - opera Kompozytor - Georges Bizet Premiera w Operze...

Romeo i Julia is not dead (19 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Romeo i Julia is not dead . ROMEO I JULIA IS NOT DEAD na motywach dramatu...

Folwark zwierzęcy (3 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Folwark zwierzęcy . "Folwark zwierzęcy" według powieści George'a Orwella....