Jarosław Wałęsa kandydatem PO na prezydenta Gdańska

Opinie do artykułu: Jarosław Wałęsa kandydatem PO na prezydenta Gdańska.
Artykuł na temat: Wybory samorządowe 2018

Zgodnie z przewidywaniami Jarosław Wałęsa został dziś oficjalnym kandydatem Platformy Obywatelskiej na prezydenta Gdańska.

Kilkanaście minut po godz. 12, rada powiatu miasta Gdańska Platformy Obywatelskiej podjęła decyzję, że jej kandydatem w wyborach na prezydenta miasta będzie deputowany do Parlamentu Europejskiego Jarosław Wałęsa.

O tym, że Platforma Obywatelska postawi na Wałęsę mówiło się od dawna. Pierwotnie zarząd PO swojego kandydata miał ogłosić wczesną wiosną. ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zobaczył jak funkcjonuje Europa Zachodnia

i teraz te standardy przeniesie do Gdańska. Gdyby siedział ciągle w Gdańsku, to skąd miałby wiedzieć, że u nas taki syf jest, skoro nigdy nie byłby w innym mieście dłużej niż turystycznie?

Ja też nie mieszkam w Gdańsku od urodzenia. Przyjechałem tu z Warszawy. Myślisz, że nie mam pomysłów jak ulepszyć Gdańsk, na podstawie doświadczenia z Warszawy, tylko z tego powodu, że za krótko tu mieszkam?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 9

Popieram!

Mam nadzieję, że PO wygra wybory w całej Polsce a na Wybrzeżu to bezapelacyjnie!
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 49

Kto wie

....kto wie...
Niewinny nie ma się czego obawiać...
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Twój Kacperek przegra w I turze wyborów.

Drugiej tury nie będzie. Wygra koalicja Platformy i Nowoczesnej.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 10

Niestety nie.

Głosy mieszkańców Gdańska, którzy nie chcą Pisu i Plazynskiego w swoim mieście rozłożą się Na dwóch kandydatów (kojarzonych wyłącznie z PO!) zamiast skoncentrować się na jednym i po prostu wygrać z mniejszością, jaka sa zwolennicy PIS w trojmiescie. Nie znam się ale tak mi się wydaje.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Sprawdź sobie wydatki państwa. Są dostępne w necie. Żebyś się nie zdziwił. Każdy z nas (z naszych podatków) płaci za 500+ ponad 500 zł. Ty też. Pomijam to, że płacimy za to również w podniesionych vat, cit, benzynie i innych cenach. Państwo czyt. rząd nie ma swoich pieniędzy. Tak to jest jak ludziom można kit wciskać. Ludziom którzy nie mają pojęcia o ekonomii i finansach państwa. Płacimy dużo więcej za 500+.
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 9

Zamilcz lewacki kolaborancie.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 5

A Kacperek obu cwaniakow wydoi i będzie rządził, skończy się w końcu Sycylia zlodziejska w mieście
popieram tę opinię 47 nie zgadzam się z tą opinią 17

skończy się jedno, zacznie się drugie, trzeba być niezłym idiotą, żeby wierzyć politykom.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Każdy jest dobry i lepszy od pis dzielca!
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 47

Koniec z "betonowaniem" Gdańska? To znaczy koniec z inwestycjami i rozbudową miasta? Liśćmi z parków się nie najem! Głosuję na Adamowicza.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 40

Paweł za ddługo potrzeba świeżej krwi a PISiorom Gdańska nie oddamy
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 11

niestety

Ale poglądy ma bardzo doktrynerskie, w stylu tzw. "działaczy miejskich" co źle wróżyłoby miastu w przypadku wygranej..
Poza tym mało wygadany, raczej milczek i nie wiadomo czego się spodziewać.
Do ciężkiej pracy na stanowisku Prezydenta sie nie nadaje
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

Kolejny cwaniak z bandy szambiarzy
popieram tę opinię 43 nie zgadzam się z tą opinią 9

Jarek jest najlepszy dosyć ukladów układzików uprzywilejowanych deweloperów
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 7

Ustawić sobie prawo tak, żeby potem mówić, że nagrody były "zgodne z prawem".
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 6

W Gańsku: PO i Nowoczesna tworzą koalicję.

Dobrze, że Platforma i Nowoczesna dogadały się w Gdańsku. Teraz nawet w I turze da się pokonać PiSowską wydmuszkę Kacpra. Ewa Lider była świetną przewodniczącą rady dzielnicy Wrzeszcz Dolny.
Jej potencjał powinien wykorzystać Jarosław Wałęsa po wygranych wyborach.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 52

Żeby zrobić coś dla "swojego najbliższego otoczenia społecznego" nie trzeba nigdzie kandydować. Co więc zrobiłeś dla swojego osiedla/dzielnicy?
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 10

Nie wiem kto przyjdzie,wiem że Gdańsk zapchany

Budyniowiczami.Upchani w urzędach miasta i miejskich spółkach. Sami swoi.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2