Jednostka ciepła

Temat dostępny też na forum: Dom i mieszkanie
Dzień dobry,

Ile mniej więcej płacicie za jednostkę ciepła na podzielniku? Niedawno kupiłem mieszkanie, jeszcze nie rozliczałem ogrzewania i nie wiem na co się przygotować :)

Mieszkamy przy ulicy Więckowskiego we 2 osoby, mieszkanie na 1 piętrze z 4, 64m2. Podzielniki Brunata.

Dzięki za pomoc
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Jednostka ciepła

TO kompletnie nie ma znaczeni ile inni placa - to jest podzielnik a nie licznik ciepla. Mozesz rownie dobrze placic 1 PLZ jak i 1000PLZ. Zalezy od podzielnika, rodzaju ogrzewania, ocieplenia budynku, ulozenia mieszkania w budynku, od temperatury jaka panuje w pomieszczeniu i jeszzce pewnie wielu innych rzeczy.

-i zalezy od "jasnie pana prezesa" spoldzielni ,czy w tym roku bedziemy rozliuczac z metrazu ,czy tez ze wskazan podzielnikow...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja mieszkam pod SM Chełm i co roku jest po 1200-1500 zł do dopłaty a w mieszkaniu zimno jak diabli. Jak jeden rok grzaliśmy naprawdę to było > 2000 zł do dopłaty, dlatego sprzedajemy tu mieszkanie i wynosimy się gdziekolwiek. Takie rzeczy to się pyta sprzedającego, nie musi ale w dobrym tonie jest pokazać rachunki, niegłupio też sąsiadów spytać, to nie boli. Nie wiem czy na Więckowskiego to też SM Chełm ale droższej spółdzielni to chyba nie ma w całym Gdańsku.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Pewnie ze trzeba zapytac o rachunki (z dwoch lat przynajmniej najlepiej). Jak nie pokaze to pewnie z jakiegos powodu nie chce.... sam zgadnij z jakiego.
A jak pokaze - to decyzje podejmujesz sam.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Rachunki widzieliśmy - z tym że poprzedni właściciele nie mieli podzielników. No nic, jak będzie dopłata to je zdemontuję i tyle.

A tak z ciekawości - ile jednostek się wam nabija podczas sezonu grzewczego? 10? 100? 1000?

Ja mam metraż 74 . Mam 4 podzielniki. W dwóch pokojach mam 0, w kolejnych około 180. W zeszłym roku mniej więcej też tyle i miałam 400 zł. do zwrotu. To jest przy oszczędzaniu na maksa. Mieszkanie nie jest jakieś super ciepłe. W pierwszym roku kiedy sie wprowadziłam miałam ogromną kwotę do dopłaty około 1500-2000. Liczników nie ściągniesz, bo musi się zgodzić na to większość mieszkańców z bloku, albo klatki nie pamiętam dokładnie.

Inne tematy z forum

Galeria Chełm (3 odpowiedzi)

Czy to potwierdzone że galeria Chełm działa tylko do 31.12?

Przyjaciele? Zwierząt (3 odpowiedzi)

Myślą że dokarmiają ptaki a demoluja ich układ pokarmowy rzucając im chleb.

Kurczak z rożna - gdzie w okolicach Ujeściska? (8 odpowiedzi)

Czy jest gdzieś w okolicach (tak do kilku km) ulicy Płockiej jakiś punkt gdzie można kupić...