Jedzenie Koszerne

Temat dostępny też na forum: Wesele
Witam mam pewien problem mój narzeczony jest muzułmaninem i zastanawiam się czy jakaś restauracja na terenie Gdańska jest wstanie przygotować jedzenie w takim stylu. Nie chodzi mi o dania ale o formę przygotowania mięsa. Jeśli ktoś posiada jakieś informacje była bym wdzięczna
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Jedzenie Koszerne

Najprościej chyba będzie zapytać narzeczonego, kogoś z jego rodziny lub jeśli on i jego rodzina tu nie mieszka to znajomych mieszkających w okolicach Gdańska. Do tej pory gdzieś się zaopatrują przecież.

Zobacz: http://www.banjaluka.pl/

Narzeczony i jego rodzina nie mieszkają w Polsce przyjdą tylko na wesele. I bardzo chciałabym jako przyszła żona robić mu niespodziankę.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tak dla scislosci, potrawy koszerne sa dla Zydow, a dla muzulmanow jest halal.
Wiem, ze w Polsce jest bardzo trudno znalezc mieso halal. Mozesz popytac w jakis restauracjach/fast foofach ktore sa prowadzone przez ludzi z bliskiego wschodu. Oni powinni wiedziec, czy jest mozliwosc zakupu miesa halal w Trojmiescie. Ale jesli tak to raczej bedzie importowane (mrozone), bo o ile sie nie myle w Polsce jest zakaz rytualnego uboju. Wiem, ze mieso halal jest przywozone do fabryk z zagranicy, przerabiane na jakies tam pasztety itp i potem eksportowane dalej jako wyroby halal.
Albo zadzwon do meczetu w Gdansku. Tam pewnie wiedza co i jak w trojmiescie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czy chodzi Ci o mięso z rytualnego uboju?.....Sama jestem ciekawa,która restauracja używa tego rodzaju mięsa i się do tego przyznaje. Proszę o pełną listę takich miejsc,myślę,że nie tylko Ty,ale jeszcze parę instytucji będzie nią zainteresowanych...Z sądem na czele,bo w Polsce na szczęście jeszcze ciągle ubój rytualny jest nielegalny.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6

Marta, przeciez napisalam ze jesli maja to tylko importowane. Czytaj ze zrozumieniem.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Jak się wam mieszka (6 odpowiedzi)

szukam mieszkania w tej okolicy

Odkryj Piknik Naukowy z Polskim Radiem! (4 odpowiedzi)

Cześć, fani radia! Już w najbliższą sobotę, 28 maja 2025, Polskie Radio i Centrum Nauki Kopernik...