Kiedy byłam w SP zorganizowano nam wycieczkę na dzień otwarty do tego właśnie gimnazjum. Byłam zachwycona wyremontowanymi salami i korytarzami, pracownią językową ze słuchawkami, tablicami multimedialnymi i tym, że wszędzie było idealnie czysto.To wszystko są pozory, robione pod publikę. Z wyposażenia sal nie korzystaliśmy ANI RAZU, lekcje były tak nudne (poza jednym wyjątkiem), że na samą myśl robi mi się niedobrze. Poziom zorganizowania jest na bardzo niski,przez cały czas były zastępstwa,a zwłaszcza w ostatnich miesiącach (w czerwcu przychodziliśmy tylko po to, aby siedzieć w ławkach i patrzeć tępo w ścianę), absolutnie żadnych wycieczek. Reklamują się wycieczką do Włoch, ale nie martwcie się i tak nie pojedziecie. Bardzo niemiła atmosfera. Szkoła ma bardzo niski próg oceniania, praktycznie żadnych wymogów do przyjmowanych pierwszoklasistów, dlatego trafiają tam w 95% ludzie którzy nie myślą absolutnie o niczym, no chyba, że o facebooku, gwałtach lub youtuberach. Wiekszość nawet przy takim poziomie ledwo zdaje z 2 zagrożeniami (których i tak powinno być więcej) i nagannym zachowaniem. Nie dajcie się nabrać na profile klas - to tylko nazwa. Wzorowo spisują się panie sprzątaczki