Jest jak jest...

Szkoła ogólnie spoko, największym minusem jest że na Administracji niektórzy wykładowcy zaniżają poziom. Obawiam się, że za kilka lat jak bardziej nie przycisną studenciaków to zacznie krążyć o tej uczelni taka sama opinia jak o Wyższej Szkole Humanistycznej na Biskupiej Górce, czyli że jest to swoista przechowalnia na matołów tylko nie wiem przed czym teraz będą przechowywać? skoro do woja nie ma przymusu:)) Z tego co zaobserwowałem po znajomych którzy chodzili na wydział ekonomiczny na GWSA to tam poziom mieli znacznie lepszy niż na administracji i socjologi... Ale kolega mówił mi że część kadry tam również pasuje do tarcia chrzanu, za bardzo litują się nad matołami i ich przepuszczają z litości na 3 po czwartym podejściu. Jeżeli nasze kochane prywatne uczelnie nie podniosą poziomu nauczania to za kilka lat magister będzie tyle wart co przedwojenne gimnazjum. Już dziś widać jak zdewaluował się tytuł doktora nie mówiąc o magistrze... co będzie dalej zależy wyłącznie od poziomu wykładowców i podejścia do rzetelności egzaminatorów. Teraz każdy matoł któremu ktoś napisał prace, udało mu się ściągnąć na egzaminie przez głupotę wykładowcy i dostał pytania od swojego promotora ma dyplomie ma "5" i uważa się za geniusza, jednak życie na szczęście potrafi zweryfikować ziarno od plew. Na koniec pozdrawiam Prof. Polaka za profesjonalizm, choć muszę dać małego minusa za wieczne spóźnianie na wykłady itp:))) Największym profesjonalistą jest dr Fierek, ten potrafi wyplewić matołów i postawić ich w odpowiednim miejscu w szeregu. Mam nadzieję że zła polityka uczelni polegająca na odpuszczaniu matołom nie zepsuje tego świetnego wykładowcy!!!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

zgadzam się........

Kolega ma rację w 99% Skończyłem jeden z kierunków na wydziale ekonomicznym i muszę przyznać że część wykładowców jest na wysokim poziomi. Zdarzali się również wykładowcy z przypadku, ale tacy długo miejsca nie zagrzali. Doktor Mariusz Fierek za moich czasów trzymał poziom, nie wiem jak teraz? Może nie zabrzmi to skromnie, ale jako jedyny miałem u niego 5 z egzaminu. Dr Wojciech Wiewiórowski wielki szacunek, gość również ma wiedzę, ostatnio gwiazd-uje jako celebryta TV. Profesor Waldemar Polak jak to Polak ma dni lepsze i gorsze, za to głowa jak sklep z wiedzą. Profesor Adam Karpiński ten to gość, lubiłem jego wykłady na GWSA i UG choć byłem zwolniony ze względu na to że miałem u niego względy:))) Ogólnie za moich czasów było fajnie, jak ktoś podchodził profesjonalnie do nauki to mógł przez cały okres nie płacić za studia, ponieważ dostawał stypendium naukowe. Owszem pisie z Administracji jęczały jak u nich jest ciężko, ale prawda jest taka gdyby wybrały kierunek ekonomiczny to może tylko kilka by z nich dotrwało do końca. Pozdrawiam wszystkich wykładowców, a studenciakom życzę wytrwałości w dążeniu do celu!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

Re: Jest jak jest...

Tylko dlaczego pan dr fierek z wielkim hukiem był zmuszony opuścić mury kilku uczelni w bydgoszczy????
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0