Jestem młoda

mieszczę się w granicy wieku 18-32
iiiiiii...
swoje komórki jajowe spożytkuję jedynie w małżeństwie.

irytuje mnie i oburza ta reklama powyżej.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 13

Re: Jestem młoda

nie obrażaj kobiet i szczeniaczków ..... tu był krótki opis randall , ale jak przeczytałem co mi serce podyktowało to aż się przeraziłem i skasowałem za brutalne, powiem tylko randall to bez krucyfiksu, litra wody święconej i gazu pieprzowego nie wyjdzie nawet do Biedronki po kartofle.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tu jest ważna etyka proszę państwa,nie religia.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Moje zasady etyczne są częściowo tożsame z nakazami moralnymi zawartymi w przykazaniach,aczkolwiek ja staram się przestrzegać moich zasad etycznych, ale po was widać że wy macie te 10 przykazań w d..ie zresztą nie potrzebnie się dziwię gdybym miał możliwość "wyczyszczenia sobie konta" idąc po prostu do spowiedzi lub/i dając 100 na tacę to prawdopodobnie też miałbym na to wylane. ;)

Panie H, randall jest kobietą i na pewno nie wieku "szczeniackim"...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

@randall - zachowujesz się jak niewychowany prostak z miodem w uszach. Sugeruję abyś jednak poszedł po rozum do głowy, bo jak będziesz dalej się tak zachowywać, to skończysz z banem jak stąd do Katmandu.

Naucz się szczeniaku dyskutować, a potem przyjdź na forum i przeproś.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tak, bo ty się trzymasz 10 przykazań :P

Te !!!! chrześcijanie !! byli, obecni, praktykujący i nie praktykujący nie skaczcie sobie tak do oczu bo to komicznie wygląda - moglibyście się chociaż trzymać tych 10 przykazań, do 10 to chyba każdy z was policzy jak nie w pamięci to na palcach :P

Ty masz u mnie od zawsze^^
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

W takim razie, jestem pod wrażeniem. Masz u mnie dużego plusa:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Tak, popieram.

Mój pseudonim jest zupełnie przypadkowy.
Za to nie obrażam i zachowuję kulturę wypowiedzi.
Niektórym wolność słowa z chamstwem się mylą.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

jesli rozumiesz ...swoj pseudonim - disneyowski Tinker Bell - to rozumiesz tez ironię swojego komentarza...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

W tych czasach społeczeństwo nie potrafi samodzielnie myśleć, czekają aż ktoś wskaże palcem... Manipulowani mediami. Każdy ma swój rozum i każdy sam wie co dla nas dobre a co złe.

Jestem katolikiem ale mam swój rozum!! I żadna mafia w koloraktach nie będzie mi wciskała kitu że jak nie dam 300zł na tace to do nieba nie trafie...:D
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Po osobie pod pseudonimem Randall widać jak bardzo miłosierni są prawdziwi katolicy. Bardziej katoliccy od papieża ;]]]
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

hm...
co to ja "STRASZNIE CHCIAŁAM" (???)
konika na biegunach, ze złotą grzywą i złotymi kopytkami...

Ludzie, niektórzy z Was wypisują takie głupoty, że jesteście największym i najlepszym dowodem na istnienie cierpliwego i miłosiernego Boga, który mówi "Proście a będzie wam dane"
Proście więc o rozum, bez którego z większymi darami, jakim są dzieci nie poradzicie sobie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

kiedyś nie było problemu GMO i problemu wszechobecnej chemii. Ludzie byli zdrowsi, kobiety zajmowały się domem, zachodziły w ciąże, nikt się nie zabezpieczał zbytnio. z czasem modyfikacje genetyczne zaczęły sprzyjać problemom z ciążą i chorobom, spójrz, że kiedyś dziecko to była norma, teraz dziecko to luksus, na który nie mogą sobie pozwolić wszyscy bo albo ich nie stać albo nie mogą z przyczyn zdrowotnych. świat idzie do przodu, żeby zapobiec niżowi demokratycznemu musimy się rozmnażać aby gospodarka dalej się rozwijała...więc dlaczego utrudniać to osobom, które tego chcą?

Poprzednie pokolenia nie miały takiego daru jak dziś. Choroby cywilizacyjne.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hal, czyli popierasz taką formę "zachodzenia w ciążę"?

A jak ludzie pierwotni żyli bez prądu? :D Z upływem czasu, technologia, metody leczenia itp idą do przodu
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

...jak poczujesz instynkt macierzyński ;)

widzisz, ja także jestem młoda i póki co nie chcę mieć dzieci i ich nie lubię...mimo wszystko nie chciałabym się znaleźć za 10 lat w sytuacji, w której nie mogę mieć dziecka z mojego powodu. wtedy chciałabym otrzymać taką komórkę. ale życie nie polega tylko na braniu, trzeba także od siebie dawać. dlatego uważam, że inicjatywa jest bardzo słuszna. dawstwo jak każde inne.
ktoś wspominał o adopcji...oczywiście, bardzo szlachetna rzecz...tyle, że trzeba spełniać bardzo wiele wymogów, poza tym nie oszukujmy się (tu nie zamierzam nikogo urazić) ale zupełnie inną miłość odczuwa się do dziecka adoptowanego a do dziecka urodzonego. Przy porodzie wydzielają się hormony, które przywiązują matkę do dziecka, stąd instynkt macierzyński (gdyby go nie było to połowa matek nie wytrzymywałaby i oddawałaby swoje dzieci bo kto zdrowy wytrzyma płacz non stop przez miesiąc a i takie dzieci się zdarzają). dlatego kobiety chętniej decydują się na in vitro, pobór komórek jajowych czy spermy niż na adopcję...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Inne tematy z forum

Samotna mama, czy ktoś ją zechce? :D (477 odpowiedzi)

Wiem, że takich wątków już było mnóstwo, ale cóż... Do jego założenia "zainspirowała" mnie...

Para szuka pary (16 odpowiedzi)

Hej, chcielibyśmy się spotkać z fajną parą na drinka- inteligentni i zadbani - ona 34 on 42....

Poznamy Panów/ Parę/Panią (3 odpowiedzi)

Cześć! Jak i gdzie znaleźć chętne osoby do zabawy w większym gronie? Jesteśmy parą znajomych po...