Język angielski, szkoła policealna, jaki poziom?

Muszę iść do jakiejś szkoły na język angielski. Na szkołę językową funduszy nie mam, dlatego zastanawiam się nad szkołą policealną. Nie wiem tylko jaki tam jest poziom w takiej szkole? Zależy mi jednak na tym żeby się sporo nauczyć, żeby nauczycielom zależało itd...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Język angielski, szkoła policealna, jaki poziom?

Zajrzyj na strony szkół policealnych. Z tego co wiem, koszta są niewielkie. W Progresie np ok 95 zł miesięcznie. Jeżeli chodzi o poziom to nic ci nie powiem, ale wydaje mi się, że jak będziesz chciała się nauczyć, to się nauczysz.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kończyłam co prawda niemiecki, ale też w szkole policealnej, konkretnie w Progresie. Języka jak Ci zależy, na pewno się nauczysz. Wystarczy się przykładać do nauki i chodzić na zajęcia. Ja niestety kilka opuściłam, ale tam jest tak, że musisz mieć obecności powyżej iluś tam procent, a mnie nie było tylko w sumie 2 czy 3 weekendy więc niewiele. Ogólnie zależało mi żeby chodzić, bo jednak chciałam się nauczyc, potrzebowałam tego do pracy.

Zapisałem się na angielski do Progresu. Poziom zależy oczywiście od tego do jakiej grupy trafisz, ale generalnie nauczyciele są wymagający. Musisz mieć obecności, musisz robić prace na zajęcia i jeżeli nawet nie bardzo chcesz, to musisz się przełamać i starać się po angielsku mówić. Mnie się podoba.

Kończyłam angielski w szkole policealnej i poziom jest po prostu jak w szkole. Zadają prace domowe, są zajęcia, gdzie uczysz się gramatyki, są takie gdzie uczysz się mówić i takie gdzie piszesz wypracowania. Poziom zawsze zależy od tego jak bardzo nam się chce uczyć. Mnie się zawsze chciało, bo wychodzę z założenia, że język jest po prostu podstawą i trzeba go znać.

Nie rozumiem za bardzo, dlaczego zamiast wybrania nauki w domu która daje możliwość nauki kiedy chcemy i tak dużo osób wybiera stacjonarną naukę. Nie poruszam kwestii finansowych, bo za te pieniądze można by mieć co najmniej kilka kursów do nauki online. Przynajmniej siadając do nauki języka w domu skupiamy się na jednym i możemy się uczyć nawet po 10 minut dziennie a coś wyniesiemy.

Jeden lektor nie jest wstanie ,,okiełznać'' tak licznej grupy. Każdy ma inne potrzeby i nie da się tego pogodzić inaczej. Tutaj widziałam bardzo ciekawy wątek o kursach online https://forumnauka.pl/forum-jezyk-angielskie/kurs-tutlo-czy-enlinado-jakie-opinie/

Nie uważam, że szkoły językowe są złę, bo każdy ma prwo wybrać własną metodę nauki. Tylko mam znajomych, którzy chodzili i mam wrażenie, że ja umiem od nich więcej. Ktoś może powiedzieć, że to po porostu zależy od przypadku.

W szkołach policealnych na kierunkach zawodowych zawsze jest w programie już język obcy w zawodzie. I to jest spoko przedmiot. A niektóre z nich np. Cosinus oferują różne zniżki do szkół językowych, ja w Krakowie mam do wyboru jako ich słuchacz ProfiLingua i Speak Up. Fajnie to zorganizowali :)

Polecam szkołę ProfiLingua, gdzie niedawno podjęłam się nauki na kursie języka angielskiego. Jeśli chcecie również uczyć się angielskiego online, co jest bardzo wygodny rozwiązaniem to zachęcam do skorzystania z oferty https://www.profi-lingua.pl/kursy-jezykowe/angielski/online.

Zdecydowanie mogę Wam polecić sprawdzic stronę, na której znajdziecie ofertę najlepszej i nowoczesnej szkoła języków obcych wrocław Walk&Talk we Wrocławiu. Wszystkie informacje o ich ofercie oraz kontakt znajdziecie na stronie.

Inne tematy z forum

GASP (5 odpowiedzi)

Czy ktoś się orientuję ile wynosi obecnie czesne w Gdańskiej Autonomicznej Szkole Podstawowej ?...

oszukanakursantka - opinia (3 odpowiedzi)

Dramat. Odradzam wszystkim tę pożal się Boże szkołę. Koncepcja braku gramatyki przy nauce języka...

Prawo jazdy - jak zrobić? (18 odpowiedzi)

potrzebny mi mały instruktaż jak obecnie robi się prawo jazdy? Niestety do dzisiaj się nie...