Joanna Szalona; Królowa

Temat dostępny też na forum: Joanna Szalona; Królowa
Opinie do spektaklu: Joanna Szalona; Królowa.
Joanna Szalona; Królowa
Jolanta Janiczak

Spektakl przeznaczony dla widzów od 16 roku.

Finalistka Gdyńskiej Nagrody Dramaturgicznej Jolanta Janiczak tworzy niezwykle nowoczesną choć opowiedzianą z perspektywy wieków, fantazję historyczną na temat Joanny Kastylijskiej, zwanej Szaloną. Charyzmatyczna bohaterka próbuje znaleźć swoje miejsce w okrutnym świecie politycznych i erotycznych intryg ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nihil novi

Ja także byłem na premierze. Mam małą wiedzę na temat teatru, ale w niedzielę nie zobaczyłem nic takiego, czego nie widziałbym wcześniej.
Mam pewne wątpliwości w kwestii wulgaryzmów na scenie, ale można to zrobić ze smakiem i w taki sposób, że sztuka na tym nie traci, a wręcz zyskuje (jak to miało miejsce na odczycie "Mój niepokój ma przy sobie broń" Mateusza Pakuły w piątek), albo mozna to rozwiązać tak, jak to widzieliśmy w niedzielę.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

słabe - szkoda czasu i pieniędzy

Wulgarne, lekko nudne, dominuje wątek seksu. Przerobione niby na nasze czasy, ale bez wyczucia smaku. Najgorszy spektakl teatru miejskiego w Gdyni jaki widziałam...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 7

polecam

Bardzo dobry spektakl!
Niesamowita rola p. Mrozińskiej.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

KONCERT SYLWESTROWY - REWIA 2000+ (6 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: KONCERT SYLWESTROWY - REWIA 2000+ . KONCERT SYLWESTROWY - REWIA 2000+...

Dziewczyna, która podeptała chleb (7 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Dziewczyna, która podeptała chleb . PIERWSZE PRÓBY DO SPEKTAKLU...

Anatomia Ciszy (3 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Anatomia Ciszy . Spektakl "Anatomia ciszy" to głęboka eksploracja...