Jutro szosa

Jutro o 10:00 rondo przy obwodowej ruszam na szosę około 80 km jak ktoś jest chętny to zapraszam. Tępo spokojne max 27 avs. Oczywiście jak będzie taka pogoda jak dzisiaj jak będzie lało to nie jadę.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Jutro szosa

szkoda ze tak późno....:/

no szkoda. wczeseniej dawaj znac o jedzie

No to wstępnie zapowiadam, że w najbliższy weekend będzie okazja, żeby pojeździć z Killersami. Sobota i niedziela, traski na około 3-4 godzinki, szczegóły pod koniec tygodnia na www.sopotkillers.pl

Seba..w sobote jest spin maraton w akademosie :) 5h.. :) beda chlopaki z Treka :)

Ooo, rewelka :-) Dzięki za info.

Buuu, wolnych miejsc brak ;-(

no tak to smutne,:D:D 5 H pedalowac w miejscu i w dodatku tego co ejst przed Toba i tak nie dogonisz no chyba ze masz pierwszy rzad to wygrywasz

Sebastian, jak w weekend robicie szosę, to chętnie się dołączę (jeszcze z jednym kolegą). Już od dawna zapowiadałem się Wojtkowi, na jazdę Wami, ale dopiero teraz mam wolny weekend. Pozdrawiam

to jak jezdzicie w weekedn? niedziela? gdzie i o ktorej?

Cześć,

W sobotę 10 III o 10.30 spotykamy się na stacji paliw BP w Sopocie. Jedziemy na szosę, trasa na Ostrzyce, +/- 120 km. Kto się nie załapał na spining, niech wpada :)

W niedzielę, 11.00 stacja paliw BP w Sopocie. Trasa na Łebno, szosa, +/- 90 km.

Pozdrawiam
gg. 4858604

www.sopotkillers.pl

a jaka sugerowna srednia ? bo nie mam rowerka szosowego :-( o kondycji nie wspomne....jesli bedzie > 27 to bez sensu, bo bym tylko spowalnial wycieczke...

heheh, no mnie tez avs ciekawi, bo poki co nie dorobilem sie szosy, a bryknac rowerkiem zawsze fajnie by bylo... ;-)

pozdrower

Średnia uzależniona od wiatru i trudno tutaj sprecyzować jak to wyjdzie, ale wstępnie >= 28 km/h z paroma akcentami na górkach :)

Witam!
Bardzo dobry pomysł z tą przejażdżką. Mamy dziś piękną pogodę i pewnie się utrzyma jeszcze przez weekend, więc będzie trzeba to wykorzystać.
Mam nadzieję, że się jutro zobczymy!
Pozdrawiam!

Cieszymy się, że propozycja wspólnego treningu spotkała się całkiem sporym zainteresowaniem. Oby tylko pogoda dopisała. Do zobaczenia.

Super! Zapowiada się dosyć liczny peleton. A'propos pogody, to na początku dnia ma być podobno niezbyt przyjemnie, ale później pogoda ma się zdecydowanie poprawić.

to sie pewnie jutro zjawie :D

heja na sobote niestety wypadam, ale w niedziele stawie sie. do zob.

Z powodu dzisiejszej porannej pogody odpadło jeszcze kilka osób łącznie ze mną. Wojtek był twardy i pojechał, więc jeżeli pomimo pogody ktoś się stawił na BP to się nie zawiódł :-) Mam nadzieję, że jutro pogoda będzie bardziej łaskawa.

Czołem,
Trasa na Ostrzyce zaliczona :) Ile dokładnie wyszło wie Szak. Szkoda, że nie udało się dojechać w jednej grupie, ale dziękuje za kolarski klimat w sześcioosobowym peletoniku :) Dajcie znać jakie trasy zrobiliście.
Do zobaczenia jutro! Pozdrawiam

www.sopotkillers.pl

Dane:
dyst. 126,86km
time 4:23:31
avs 29,00
max 55,8
Traska super. Dała mi w kość, szczególnie ostatnie kilometry....Ahhh ten wiatr :( Ale zawsze mogło być gorzej :) Ostatecznie trening udany, dzień dobrze spędzony na dwóch kółkach. Dzięki za wspólną jazdę i pozdrawiam :)

Szak napisał(a):

> Dane:
> dyst. 126,86km
> time 4:23:31
> avs 29,00
> max 55,8
> Traska super. Dała mi w kość, szczególnie ostatnie
> kilometry....Ahhh ten wiatr :( Ale zawsze mogło być gorzej :)
> Ostatecznie trening udany, dzień dobrze spędzony na dwóch
> kółkach. Dzięki za wspólną jazdę i pozdrawiam :)
>
>
Dziękuję kolegom za wspólną i mocną wyprawę. Jako, że dla mnie była to pierwsza szosa w tym roku, to tak jak przewidywałem, dostałem nieźle w kość. Może jak na otwarcie sezonu, trasa była trochę za długa ale za to piękna i ciekawa. Przejeżdżając przez Ostrzyce przypomniał mi się ostrzycki triathlon "Tylko dla orłów". Wiatr, faktycznie był dosyć mocny praktycznie na całej trasie. Droga powrotna raczej z górki, więc było nieco szybciej. Ogólnie jestem bardzo zadowolony.
Dane z mojego zegara: 117 km, 4:30, max 54,5.

Hej, no niestety, (wszystko przez tego Snickers'a:) ostaniego kolarza (Kuba???) mialem w zasiegu wzroku tuz przed Kartuzami, no wiec zrobilem zwrot akcji i pojechalem tak:
Kartuzy, potem skrecilem w prawo na Żukowo, Miszewko, nastepnie na Chwaszczyno, Dąbrowa, Karwiny..I o 14.00 siedzialem w wannie :-)
Odczyt licznika:

Trip DIST: 84km
AVS: 25.41 km
Trip TIME: 3h 20min

Dzieki i o zobaczenia :-)

Krótkie info z dzisiejszej jazdy:
O 11 na BP stawiła się piątka bikerów, trójka z ::SK:: Wojtek, Dargi i Seba oraz jeszcze dwójka chętnych do wspólnej jazdy: Michał i Piotrek (o ile dobrze zapamiętałem imiona). Wojtek z Dargim od razu narzucili spore tempo czego efektem było to, że Michał odpadł już na Reja... ojjj nie mają litości chłopaki :-/ Po drodze do Łebna, w Przodkowie odłączył się od nas Dargi, więc dalszą drogę pokonaliśmy w trzy osobowym składzie. Trzeba zaznaczyć, że właściwie całą drogę do Łebna jechaliśmy pod wiatr a wiało dziś naprawdę mocno... muszę przyznać, że nieźle się ujechałem. Droga powrotna wiodła przez Szemud, Kielno, Koleczkowo, Wilczno i Karwiny. Odcinków pod wiatr właściwie nie było można było zatem trochę "odpocząć", zgodnie z planem na górkach było jednak sporo ognia więc lekko nie było. Podsumowując przejechaliśmy nieco ponad 90km w niecałe 3.5h, wypad bardzo udany. Za tydzień powtórka, szykować łydy bo Wojtek zapowiada, że tym razem tempo będzie treningowe a nie rozjazdowe jak wczoraj i dziś ;-)

To podziwiam za odwage. Pogoda dzisiaj rano byla jeszcze gorsza niż wczoraj, a tu prosze... :D

Szaku tym razem faktycznie od Łebna mieliśmy z wiatrem:) nie tak jak wczoraj:), więc opłacało się trochę pomęczyć w jedną stronę. Podsumowując też jestem troszkę zajechany, ale ogólnie rewelacyjny weekend.
Patrząc na ICMie, jaka jutro ma być pogoda można stwierdzić: prawie Majorka -> u nas nie ma padać:)

no dokladnie :) upały idą.. :D Szkoda tylko że w domu dopiero o 16 bedę...:/

A ktoz to zbladzil, i zawital do ekipy na petli trojlejbusowej, szykujacej sie jednak na lesny wypad ;) (tyz umowlismy sie o 11:00 ;) )
pozdrowienia od forumrowerowe.org ;)
(te forum tez czytuje, a chyba na obydwu sie malo ujawniam ;) )

cholera, to ja sie cieszylem ze zrobilem 108 km w sobote a Wy chopaki jak zwykle czad :-)

Chyba w koncu trzeba bedzie sie zdecydowac na szosowke... tylko co na to moja zona ? !! ;-)

Peter :: SK :: napisał(a):
> Chyba w koncu trzeba bedzie sie zdecydowac na szosowke... tylko
> co na to moja zona ? !! ;-)

musisz kupic 2 szosówki ;)

chyba raczej tandem ;)

PS: pomysle nad tym po powrocie do 3M :-)

Już dziś wstępnie zapowiadam, że w najbliższy weekend również będzie okazja żeby potrenować razem z ::SK:: Dystanse będą podobne czyli w sobotę ~120km a w niedzielę ~90km, jak na razie nie piszę gdzie jedziemy bo trasy są w trakcie generowania ;-) Mam też nadzieję, że nikt nie wziął na poważnie mojego głupiego żartu (kilka postów wyżej) na temat wzrostu tempa. Zatem prędkość jak w zeszłym tygodniu, raczej mocniej niż słabiej ale bez przesady, nie mamy zamiaru ani siebie ani nikogo zajechać. Więcej szczegółów zapewne podamy w piątek.

Seba.C napisał(a):

(...)"Mam też nadzieję, że nikt nie wziął na poważnie mojego głupiego żartu (kilka postów wyżej) na temat wzrostu tempa"(...).

Ja trochę wziąłem.....:). Z chęcią znowu się z Wami wybiorę, ale jak uda mi się kupić i wymienić kasetę oraz łańcuch do niedzieli (nie ma głupich, więcej nie jadę z Wami na Kaszuby z moją obecną "nizinną" kasetą). Jeżeli się pojawię, to w niedzielę, ponieważ w sobotę wybieram się na bieg na 15 km w Kołobrzegu. Tak więc jeśli wszystko pójdzie dobrze w kwestii technicznej i nie pobiegnę za ostro na zawodach, to będę na 100%. Pozdrawiam

Sobota (17.03):

- godz. 11:00 BP Sopot
- wstępny przebieg trasy:
Sopot -> Osowa -> Rębiechowo -> Miszewo -> Przodkowo ->Kartuzy-> Miechucino -> Sierakowice -> Klukowa Huta -> Borucino -> Ręboszewo -> Kartuzy -> Przodkowo -> Czeczewo -> Kielno -> Koleczkowo -> Dąbrówka -> Sopot
- tempo: jako, że trasa jest długa, na moje oko to ponad 120km więc prędkość raczej umiarkowana... poza górkami oczywiście ;-)

Niedziela (18.03):

- trasa: jeszcze nie ustalona, najprawdopodobniej standardowa na Łebno czyli ~90km
- tempo: zależne od tego jak mocno umęczymy się w sobotę :-)

Zapraszamy !!!

Dzisiejsza (niedzielna) jazda odwołana.

Why ? A tak chciałem sie z Wami przejechać :D

A jakoś za dużo dziś słońca, baliśmy się udaru ;-)

Przeciez wiosenna lekka bryza z gradem jest idealnaaa :) PRzestraszyliście sie pogody ?? :D

Przyznaję, ja się wystraszyłem :-) Wczorajsza bryza była tak idealna, że dzisiejszej już nie miałem ochoty doświadczać.

Dobry sztormiak, wysokie kalosze i jazda jak ta lala :D

Weekend coraz bliżej, pogoda zapowiada się ładna, więc nie pozostaje nic innego jak napisanie krótkiej informacji, iż:

- Sobota 24 III 07
- godz. 10:30 BP Sopot
- Wstępny przebieg trasy (uzależniony od kierunku i siły wiatru :) ) :
Sopot - > Osowa - > Rębiechowo - > Miszewo - > Przodkowo - >Kartuzy- > Miechucino - > Sierakowice - > Klukowa Huta - > Borucino - > Ręboszewo - > Kartuzy - > Przodkowo - > Czeczewo - > Kielno - > Koleczkowo - > Dąbrówka - > Sopot
- Trasa na Łebno
- Dystans około 90 km

Zapraszamy

www.sopotkillers.pl

Nooo, nareszcie pogoda dopisała :-) Kto dziś będzie ?

Inne tematy z forum

Czy są jakieś prowizje i haczyk? (3 odpowiedzi)

Szukam kasyna, które nie będzie miało ukrytych opłat i problemów z wypłatami. Skąd mam wiedzieć,...