Re: KRETA na podróż poślubną, sierpień 2013, na własną rękę
zosiasamosia17
(11 lat temu)
Chętnie pojechałabym w innym, tańszym miesiącu niż sierpień, ale tak się składa, że jestem nauczycielką i urlop (=wakacje) mam narzucone odgórnie - lipiec, sierpień, a ślub jest w sierpniu, dlatego chcieliśmy od razu dzień lub dwa po wylot i relaks. Jestem przerażona cenami hoteli na Krecie. Byłam w Neckermanie, Tui i w Travel planet i wszędzie 2tyg w miarę luksusowym hotelu (braliśmy pod uwagę co najmniej hotele 4 gwiazdkowe i opcję all inclusive, albo przynajmniej sniadania i kolacje) to jakieś 5600 zl od osoby! dość sporo. Przy wyborze tego samego hotelu, ale rezygnując z all inclusive cena spada nagle z 5600 do 4000, albo 42000, więc różnica jest wręcz kolosalna!! i to wszystko cena tylko dla jednej osoby, więc wybierając opcję śniadania i kolacje jesteśmy "do przodu" ok 1500zl! Koniecznie chcieliśmy wynająć samochód i pozwiedzać wyspę i z tego co się orientuję, to takie wypożyczenie np. na tydzień to też wydatek rzędu 300 euro plus paliwo, więc niemało. Dodając to do kwoty za 2tyg pobyt w hotelu, wychodzi już całkiem niezła sumka, stąd też moje zainteresowanie ewentualnym zorganizowaniem sobie tej podróży na własną rękę. Jeśli ktoś ma jakieś doświadczenia z Kretą, może polecić jakieś sprawdzone, klimatyczne, romantyczne hoteliki, apartamenty, kwatery, raczej poza centrum dużych miast, to proszę o porady! :)
O traktowaniu Polaków jak turystów drugiej kategorii też się już trochę nasłuchałam, więc coś faktycznie musi w tym być, że to właśnie nam wciska się najgorsze pokoje. Może ktoś sam organizował swoją podróż poślubną na Kretę i mógłby polecić jakieś konkretne hotele/kwatery?
0
0