***KUPIĘ ***FOTELIK CHICCO KEY 1 lub Maxi Cosi Priori 9-18 kg

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko
FOTELIK CHICCO KEY-1
X-PLUS
od 9 do 18 kg
bez isofix-u

image

Maxi Cosi Priori
image

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: ***KUPIĘ ***FOTELIK CHICCO KEY 1 lub Maxi Cosi Priori 9-18 kg

czemu akorat taki i w dodatku choco?? my mamy ten drugi i niezbyt bylismy zadowoleni maly siedzial w nim nie cale pol roku i musielismy kupic od 9-36 od razu lepiej

Przejrzelismy dostępne testy fotelików ( przewaznie ze stron niemieckich - oni maja hopla na punkcie takich rzeczy) i wśród najlepszych czyt. najbezpieczniejszych fotelików były te dwa + Romer Duo plus + Kiddy.
Romer ma kosmiczną jak dla mnie cenę - 1200zł, Kiddy jest super fajny, ale nie ma 5-ciopunktowych pasów dla dziecka tylko jest na pasy samochodowe więc też odpada niestety
Nasze priorytety co do wyboru:
- bezpieczeństwo w testach ( te ww. mają ta samą liczbę ptk-ów)
- 5 punktowe pasy
Zostały więc te dwa foteliki. Teraz mamy Chicco i jestesmy bardzo zadowoleni. Nasz maluch ma prawie 10 kg ale jest dość wysoki wiec nożki już mu się nie mieszczą, gdyż fotelik jest zakładany tyłem do kierunku jazdy.

Przejrzelismy tez foteliki 9-36 kg ( też te najwyżej ocenione w testach)Mozna je nazwac "uniwersalnymi" wiec sądzę ze lepiej kupić jeden pośredni i np. później sprzedać a potem kupic ten 18-36 kg
Najwazniejsze co nie podoba mi się tez w takich fotelikach to to, że żeby je "wydłużyc" na większe dziecko po wysunięciu przy dolnej części pleców nie mają oparcia ( tylko jakis ortalionik) - cos ja ten poniżej Kiddy:
image
image
image

Poniżej testy niemieckie
image

A możesz napisac dlaczego wam Maxi Cosi nie pasował???? Dlaczego tak krótko wasz malec w nim jeździł????

dokładna tabela testu fotelików ze strony
http://www.adac.de/Tests/Kindersicherung/Kindersitze/default.asp?ComponentID=184236&SourcePageID=130822

wiem ale czesto za testami idzie wygoda powiem ci szczerze ze ja jakies pol roku temu czytalam ze wlasnie firma chicco robi nie zbyt dokladnie ale drogo my teraz mamy fotelik firmy Cybex rewelacja i w tym tescie tez obok Romera wypadl najlepiej

no fajny ten wasz fotelik A czy ma możliwośc regulacji oparcia w kilku poziomach?? Zapomniał o tym napisac,a le to tez dla nas wazne bo synek jest jeszcze maleńki

NApisz prosze co ci nie odpowiadało w Maxi Cosi