Kafelki a płyta OSB

Witam
Mam taki problem w kuchni będę kładła (znaczy się fachowiec ) kafelki na płytę OSB i pan majster pozwiedzał ze są 2 metody jedna np. Grunt specjalny - koncentrat CN 94Elastyczna zaprawa klejąca CM 17 "SuperFlex" Spoina elastyczna, CE 43 Grand’Elit albo druga SikaBond-T8 Wodoszczelny klej elastyczny to 2 rozwiązanie jest ponoć o 80% droższe jemu jest wszystko jedno co kładzie i powiedzał ze nie doradza bo później są do niego pretensje ze np. dał droższe rozwiązanie
Wiec proszę o pomoc w decyzji może już ktoś miał taki sam problem z płytą OSB
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Kafelki a płyta OSB

polecam kupno w chemi na grunwaldzkiej 363 na przymorzu

witam ,
dobry grunt+klej elastyczny+elastyczna fuga ,zdadza egzamin na osb ,wykonczenie poziomych spoin silikonem.
pozdrawiam

Adesilex P22 czysto bez gruntów, choć to nigdy nie zaszkodzi, i spoina elastyczna. Tylko dobra - Mapei albo Ceresit. Można się zastanowić w kuchni nad fugą epoksydową.

a moze

Sorki miało być a może taki zestaw ATLASA PREMIUM
1)WARSTWA KONTAKTOWA NA TRUDNE PODŁOŻA
2)GOTOWA MASA USZCZELNIAJĄCA
i na to CERESIT
klej CM 17 "Super Flexible i fuga CE 40 aquastatic

tak bym ja to zrobił (tak dla jasności nazwa Premium jest robiona dla Castoramy)jak ktoś chce atlasem do końca to trzeba poszukać ATLAS PLUS BIAŁY ale trudno dostępny w marketach bud
dobrze jest przeszlifować płytę papierem 40
wersja ze sikaBond jest bardzo dobra ale ma minusy
1 cena materiału wiaderko chyba 360 zł
2 powierzchnia musi być idealnie równa co nie zawsze wychodzi przy łączeniu 2 płyt a tym klejem jest ciężko wyrównać

Inne tematy z forum

Kto ma problem z sasiadami??? (294 odpowiedzi)

Dzień Dobry :) Zacznę od tego, że mieszkam w bloku 4 piętrowym i obok mnie mieszka stary dziad z...