stracona szansa
Film dla starszych dzieci, 12+. Wizualnie bardzo ładny, ale scenariusz, fabuła to ser szwajcarski - dziurawy, bez sensu. To są luźno powiązane sceny, nie wiadomo co i dlaczego. Od początku czekałem na jakiś główny wątek, ale niestety nie doczekałem. Postacie to są w zasadzie kukły dodane do scenografii. Główny bohater ma jedną kwestię, w której wypowiada się jak dziecko, w pozostałych rzuca jakieś wydumane kwestie. Dorośli zresztą podobnie. Większość filmu to pojedynek na zacięte miny w przydługawych scenach. O ile starszy widz może coś jeszcze z tego filmu wyciągnie, to generalnie nie polecam nikomu. Aż mi żal aktorów, że w wzięli udział w tej kiszce i musieli wysiedzieć na pokazie premierowym.
Jak można tak zmarnować potencjał filmu, który autentycznie mógł być polskim harry potterem? Polecam pani reżyser wykupienie pakietu na filmy festiwalowe kino młode horyzonty VOD, to zaledwie 90 pln za kilkadziesiąt filmów dla dzieci i młodzieży. Tam zobaczy jak się robi filmy dla widza 6+, 12+ które mają zarówno przesłanie, jak i akcję, fun, wizualia. Mowa o filmach europejskich a nie sieczce z USA.
0
5