Kamica nerkowa.

Poszukuję dobrego urologa.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Kamica nerkowa.

Pij duzo wody. B. Duzo

tak i piwo.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

piwo, sok z żurawiny i bedzie ok
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wy się dobrze czujecie? To żart? Nie śmieszny.
Szczerze mówiąc wiem, że można mieć do siebie dystans, ale z pewnych rzeczy się nie żartuje. Sama miałam kamicę nerkową, parę lat temu. Ból niesamowity. Nigdy wcześniej nie doświadczyłam takiego bólu. :( Ostatnio przeczytałam artykuł, że kamica może powracać i nie wiem, co mam robić. Nie chcę przeżywać tego jeszcze raz ...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

To o piwie i żurawinie to nie jest żart. Mi tak samo swego czasu lekarka po ataku poleciła piwo i ciepłą kąpiel. Piwo działa moczopędnie, a ciepło rozszerza przewody moczowe i latwiej urodzić kamienie, czy wydalić piasek.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

No wlaśnie to jest niedobry sposob bo piwo nadwyreza nery i nie jest to najzdrowsze. Mozna np. rozbic kamienie laserem, gdzies o tym slyszalem tylo nie znam szczegolow

No, raczej wolałabym ten sposób, chociaż nie ukrywam wolałabym najpierw poznać PRZYCZYNĘ problemu niż się ciągle zaleczać.

Sabina, jeśli jesteś z Gdańska, to polecam Ci wejść na stronę euksi.org. W Gdańsku powstał niedawno Instytut do walki właśnie z tym problemem. Podobno jest to Instytut unikalny w skali europejskiej. Myślę, że w Twoim przypadku nie warto czekać.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dzień Dobry, można prosić więcej informacji tak z pierwszej ręki :) Bo wiadomo, na stronie jest napisane, że wszystko jest idealnie, a jak to wygląda w rzeczywistości to nie wiem.

Składasz u nich na stronie zamowienie, nastepnie kontaktuje sie pani i zamawia kuriera po odbior Twojego kamienia. Jesli nie masz kamienia to mozna wyslac im wyniki z dobowej zbiorki moczu. Ja wysylalam kamien. Po okolo 30 dniach dostalam zwrot od dr Jerzego Michajłowskiego - kierownika instytutu z wynikiem. Jest tam opisany skład kamienia, co mogło byc przyczyna kamicy i zalecenia od doktora. Ja akurat dostalam ze musialam zrobic jescze dodatkowe badania i wtedy zalecenia profilaktyki od dr Jerzego. Polecam, bardzo jestem zadowodlona. :)

Dużo piwka i ok

Kurcze to nawet nie wiedzilam i jaka jest cena takiej kuracji?

To nie kuracja tylko badanie. Sprawdz na stronie, nie pamietam ;)

Odkwaś organizm, a żaden urolog nie będzie ci potrzebny - kamień sam się rozpuści po kilku miesiącach. Znam taką kurację.

do urologa zawsze warto iść, aczkolwiek jedz też dużo kapusty kiszonej i sok z kapusty oraz z ogórków kiszonych

Urologa nie polece, ale dobrym nefrologiem jest Sławomir Lizakowski. Nie do końca wiem, kiedy idzie się do urologa, kiedy do nefrologa, ale myślę, że to gość z tak dużym doswiadczeniem, że na pewno dobrze Ci doradzi.

Jeśli szukasz dobrego urologa polecam https://ranking.abczdrowie.pl/

Ja moge polecic nefrologa dr Slawomir Lizakowski - super gosc!

Nefrostone jest świetny w przypadku kamicy nerkowej. Łagodzi objawy dzięki czemu aż tak nie odczuwamy choroby. Lek jest bezpieczny nie uzależnia i nie powoduje skutków ubocznych.

oprócz urologa polecam skonsultować się z dietetykiem - ale nie byle jakim tylko takim który zna się na temacie - ja z moją kamicą nerkową zgłosilam się do pani dietetyk Beaty Ślebzak-Cebuli, która przygotowała mi indywidualny jadłospis i byłam pod jej stałą opięką - w tym momencie świetny spokój, bóle ustały, kamica znikła (co prawda pani Beata jest z Poznania ale ma konsultacje online przez skype)

5 litrów płynów i już

konsultacje on line - dobre :D nei slyszalem zeby ktorys powazny lekarz robil takie rzeczy

W trojmiescie najlepiej to chyba iść po prostu do Jerzego Michajłowskiego na aniołkach. Doktor bardzo przyjemny człowiek, klinika pachnie nowością, jak juz mialbym isc to wlasnie tam znowu.

Inne tematy z forum

Wrażliwa skóra twarzy (56 odpowiedzi)

Jaki żel do mycia twarzy skóra wrażliwa będzie najlepszy? A może coś innego np.jakieś mleczko?...

Trądzik różowaty - jak sobie z nim radzić? (153 odpowiedzi)

hej, od ponad 4 lat borykam się z problemem skóry- trądzik różowaty są etapy że jest zaleczony i...

Problem ze wzwodem (8 odpowiedzi)

Mam 40 lat i problem ze wzwodem robi sie coraz bardziej uciazliwy dla mnie i partnerki. Bedac...