Kamień

Temat dostępny też na forum: Kamień
Opinie do spektaklu: Kamień.
Mariusa von Mayenburg
Kamień
Przekład: Jacek Kaduczak

"Kamień" to polska prapremiera najnowszej sztuki Mariusa von Mayenburga, jednego z najbardziej cenionych dramatopisarzy niemieckich młodego pokolenia, autora między innymi "Brzydala", czy granego w Teatrze Wybrzeże w 2000 roku "Ognia w głowie". Opowiada on wielopokoleniową historię domu, który zasiedlają kolejno rodziny żydowskie, ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

hmm

Byłem, widziałem - jednym słowem REWELACJA!
Wreszcie teatr ostry i antymieszczański. Trudny i odważny. Długo trzeba było czekać, ale warto było.
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 0

zmierz bogow

lepsza ma obsade i b.na czasie
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 11

Bardzo dobra sztuka - warto zobaczyć!
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 0

Rewelacja

Byłam, widziałam, dawno takiego spektaklu nie było w Teatrze Wybrzeże!!! Rewelacja, Warto obejrzec i samemu ocenic jaki to spektakl.
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 0

...

Spektakl, który zmusza do zatrzymania. Porusza i niepokoi. Wielowymiarowy, wielopłaszczyznowy. Historia, przemiany społeczne, polityczne. A przede wszystkim rodzina, pokolenia. I wszystko, co dzieje się między kobietami.. W słowach i poza nimi..

trzeba bylo anity z bydgoszczy

nikt jej w tym roku nie przebije swietny tez cezary w roli biskupa choc w przegranej roli od poczatku
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 12

aż tak dobrze to nie było..spektakl był dobry, ale w zadnym wypadku nie poruszał i nie rzucał na kolana..
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 17

czytałam czytałam i...

i nie rozumiem..byłam wczoraj na "kamieniiu". nie podobało mi się, jeden wielki wrzask, krzyk i kociokwik..w trakcie sztuki aktorki pytały się wzajemnie, która teraz czyta daną rolę, a która w scenie występuje..najstarsza pani chyba nie do końca nauczyła się tekstu..i do tego głośno informowała wszystkich, ze musi wyjac okulary, bo tekstu nei widzi.. jakoś mnie to nie przekonuje..
nie podobało mi się, sztuka mnie znudziła, nie wzbudziła żadnych emocji, poza irytacją..
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 24

Z tymi pseudoniedociągnięciami (kto teraz czyta, co teraz robimy) to taki zabieg. To było celowe:-) Ale każdy ma prawo do własnej opinii.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Też byłam wczoraj i bardzo mi się podobało. Jedna z najlepszych sztuk w Wybrzeżu, polecam.

wszelkie komentarze i czynności,które wykonywały aktorki "wychodząc z roli" jak myśle były zamysłem reżysera.
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 0

Świetnie

Klimat i zmieniające się napisy podczas wyciemnień , ciekawe podejście interpretacyjne i doskonała gra aktorów. Polecam

to nie mieszczuchy

to korupcja jest kamieniem
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

spektakl byl w miarę dobry, przynajmniej na tle tego co ostatnio pojawia sie w Wybrzeżu. natomiast czy był najlepszy to raczej nie sadze. byc moze to kwestia gustu, ale jak dla mnie to nadal daleko temu do "Matki" czy "Zmierzchu bogów"
tak czy inaczej polecam, bo jednak jest ciekawy, nawet pomimo swoich kilku słabych stron.. ;)
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 1

Przerażająca muzyka. Nawet jeśli nikt aktualnie nie gra na żadnym instrumencie, w tle słychać podnoszący włoski na karku pisk, jakby zaraz miało wydarzyć się coś strasznego. Emocjonalny i "popaprany". 4 różne postaci, psychologiczna zagadka, dodatkowo pogmatwana tym, że rozmieszczona została w trzech różnych punktach czasowych. Tuż przed wojną, zaraz po niej i "dzisiaj". 3 punkty czasowe, jedno miejsce, cztery kobiety, powiązane jedną historią.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 16

Sztuka bardzo dobra i swietnie zagrana chociaz na scenie same kobiety - warto zobaczyć.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

super

świetna sprawa.Polecam.Biorąc pod uwagę repertuar innych teatrów...Wybrzeże wygrywa.Czekam na następne.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

w koncu

W koncu wyszedlem z teatru Wybrzeze zadowolony !
Dobra sztuka, pozornie zawinieta historia, ale swietnie przedstawiona, wciaga i oddaje klimat...taki troche gdanski :) W koncu, bylem na spektaklu, nie byl to striptease !!!
Swietna gra wszystkich Pań !

dziękuje
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Prometeusz (3 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Prometeusz . "Prometeusz" - akrobatyczne widowisko rozpoczyna nowe tournée...

Dlaczego nie lecimy do gwiazd (13 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Dlaczego nie lecimy do gwiazd . PREMIERA - "DLACZEGO NIE LECIMY DO...

Rodzanice (3 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Rodzanice . RODZANICE wg "KRABOSZEK" Barbary Piórkowskiej O SPEKTAKLU:...