Kamienica

Temat dostępny też na forum: Kamienica
Opinie do spektaklu: Kamienica.
Kamienica
na podstawie książki Roksany Jędrzejewskiej-Wróbel

Spektakl dla dzieci w wieku od lat 10.

Spektakl na podstawie książki pochodzącej z Gdańska autorki znakomitych opowieści dla dzieci Roksany Jędrzejewskiej-Wróbel. "Kamienica" otrzymała nominację do tytułu "Książki Roku 2006" polskiej sekcji IBBY, wyróżnienie Donga w konkursie Fundacji "Świat Dziecka" na "Dziecięcy Bestseller Roku ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

zwierciadło

zobaczył się polak w zwierciadle i ma pretensje, że lustro pokazuje prawdę,
byłem, widziałem i gratuluje dla miniatury za odwagę
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 6

Piekne przedstawienie!!!

Byłem wczoraj z dziećmi - stwierdzamy wspólnie, że to jedno z najlepszych przedstawień jakie widzieliśmy. Pięknie przedstawione polskie społeczeństwo na przykładzie mieszkańców jednej kamienicy. Rozumiem jednocześnie, że mogło się niespodobać niektórym rodakom :) Cieszę się, że nie czytałem tych jadowitych opinii zanim poszliśmy bo pewnie byśmy wybrali inną atrakcję. Polecam wszystkich, którzy chcą żeby ich dzieci dojrzały coś poza jedyną słuszną drogą, na którą próbują ich od maleńkośći skierować nauczyciele, księża, rodzice , dziadkowie, politycy i cały otaczający świat pseudo mędrków. Spektakl mówi o tolerancji i o tym, że nie wszystko co robi i myśli większość musi być najważniejsze dla nas. Rozumiem, że większość katolików, którzy pisali jak sądzę wcześniejsze opinie nie dopuści do siebie myśli, że ktokolwiek inny może mieć prawo głosu, ale to tym bardziej budzi mój szacunek dla tego co zobaczyłem w Teatrze. Wielkie brawo i szacun dla Autora i Aktorów :)
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 6

Nie ciekawe , szyderstwo , malizna
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 5

Nie warto tego oglądać nuda..Aktorzy robili wstrętne miny .Spać mi się chciało od tego przedstawienia!!! Wstrętne ochydne i straszne..Dawid z malborka mam 10 lat.....Aktorzy byli wstrętni ..
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 6

Opinia pozytywna

Przedstawinie w skali 1 - 10 na 7-8. Każdy znajdzie coś dla siebie. Dzieci (oczywiście te od 10 lat, jak ktoś idzie z młodszym to niech potem nie pisze, ze sie nudziło), dobra zabawę i lekko podany moralitet o tolerancji, rodzicielstwie, buncie pokoleń. Dorośli znajda w przedstawieniu zabawę w skojarzenia (jak często w Miniaturze) i wspaniałe zakończenie dające wiele do myślenia, szczególnie dla fascynatow szeroko rozumianego Pogranicza. Żeby nie było za słodko, nie podobała mi sie scena z rzucaniem glutami przez Arnoldzika (Gombrowicz?).
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 4

Kontrowersyjnie

12 latek zazdrościł młodszemu rodzeństwu częstych wizyt w Miniaturze i gdy stwierdziliśmy, że nadarza się okazja i dla starszego dziecka, posłaliśmy jego na "Kamienicę". Wrócił tak poruszony, z tysiącami pytań i spostrzeżeń, że stwierdzamy konieczność wspólnego obejrzenia spektaklu z kimś dorosłym, by móc polemizować z naszym mądralą. Z tym co w kinie, w internecie - radził sobie. Coś w tym jest!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Świetny spektakl

Wspaniały spektakl piętnujący ludzkie wady. Uwielbiam :-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum

KONCERT SYLWESTROWY - REWIA 2000+ (6 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: KONCERT SYLWESTROWY - REWIA 2000+ . KONCERT SYLWESTROWY - REWIA 2000+...

Dlaczego nie lecimy do gwiazd (13 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Dlaczego nie lecimy do gwiazd . PREMIERA - "DLACZEGO NIE LECIMY DO...

Znaczek miłości (4 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Znaczek miłości . "Znaczek miłości" Doskonała komedia z czasów PRL-u w...