Kamizelka odblaskowa "jestem z Gdańska" gdzie kupię?

Temat dostępny też na forum: Rowery
Szukam kamizelki, widziałam parę osób na rowerach i też bym chciała taką, moze ktoś wie gdzie mogę zakupić lub odkupie od kogoś
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 11

Re: kamizelka odblaskowa"jestem z Gdańska" gdzie kupie?

Zapytaj w referacie mobilności aktywnej, może mają jakieś zapasy z akcji promocyjnych.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: kamizelka odblaskowa

Kciuk w dòł niby za co? O to ze grzecznie pytam
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 6

To jest internet, nie przejmuj się :)
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 4

gdyby sie nie udalo znaleźć to zerkinij na alledrogo, koszulki z nadrukiem mozna zamowic, podpowiadam koncepcyjnie..
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

swoją drogą ci którzy dają kciuk w dół muszą mieć niezłe g. pod czaszką.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 8

amen

Jednakowoż statystycznie i naukowo udowodniono, że kierowcy omijają istotnie większym odstępem rowerzystów z napisem sławiącym inne miasto, to nadodrzańskie, gdzie mieszka szanowny pan Aleksander Doba i gdzie robią nawozy. Ich herb jest też ładny, może być całkiem nieduży..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

może ktoś uważa, że inwestujesz w bezpieczeństwo opierając się na oświetleniu innych, często niezrównoważonych kierowców samochodów - jeżeli chodzi o jazdę po ciemku lub o zmierzchu. Bo kamizelka świeci tylko światłem odbitym, i to nie zawsze.
Bo podstawa to DOBRE oświetlenie własne. O tej porze roku także i w dzień. Słowo DOBRE nie musi oznaczać DROGIE, tylko np. dobre świeże baterie w zwykłych lampkach.
Poza tym jeżdżąc w kamizelce nie kwalifikujesz się do Cycle Chic ;)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

Popatrz sobie zza kierownicy swojego samochodu na kurtki policji, ratowników i straży. Żadna lampka tak nie świeci jak DOBRY odblask. Warunek: samochód musi świecić w kierunku materiału odblaskowego, a odblask być skierowany na kierowcę. Czyli obcy samochód nie oświetli innym, tylko samemu sobie.
Najlepszym wyjściem jest światło własne I JEDNOCZEŚNIE odblaski. W niektórych warunkach widać lepiej lampkę w innych odblask, w sumie jesteś widoczny w większej ilości przypadków.
Także nie zaniedbujmy odblasków, ale nie polegajmy wyłącznie na nich.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kamizelki najlepiej dzialają, jak policjant, krasnoludek, strażak LEŻĄ.

Serio, dlatego w moim wdzianku służbowym swiecą nogawki, a nie np. kołnierz, bo to one są na wysokości świateł mijania. W mieście reflektory są zakazane, a kamizelki ledwie widoczne.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

pitolicie krasnoludku

No patrz... a jakoś dziwnym trafem znaki drogowe umieszczone wysoko ponad moim kołnierzem pięknie świecą gdy się do nich zbliżać samochodem. Magia siakaś..
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

a jesteś z Gdańska? ;-)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

a trzeba być, żeby taką mieć..? ja mam taki odblask (dostałam od kolegi), ale przejechałam z Krakowa do Gdańska...i tak "przekornie" używam i lubię tę opaskę...http://nakreconakreceniem.blogspot.com/2015/01/nad-morze-cz1-krakow-gdansk.html
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ciężko uwierzyć, ale poświadczone zdjęciami. Łezka się w oku kręci na wspomnienia z lat turystycznych. Samotna jazda na długim dystansie ma coś magicznego.

I bardzo dobrze... używaj na zdrowie.

A wycieczka.... muszę Tobie powiedzieć, że... no no :)

Ja ciągle jeszcze jestem na etapie myślenia nad wyruszeniem gdzieś na południe... albo zachód... po przeczytaniu Twojej relacji nabrałem jeszcze większej ochoty, dzięki.

Obejrzałem tę relację z wypiekami na buźce i ABSOLUTNIE ZDUMIEWA mnie jak malo mialaś bagażu (i gdzie trzymałaś aparat fotograficzny, żeby niedyskretnie nie pytać o np. śpiwór).

Troche w życiu sobie pojezdzilem, nawet popelnilem rekord wynikajacy z jazdy ponad dobę bez dłuższych przerw i z odczynków na promach (znad Vatten w poludniowej Szwecji, przez całą Zelandię, potem przez Fehmarn, a nocleg dopiero przed Lubeką) i z tego, ze to był koniec długej trasy, gdzie codziennie przez miesiąc pokonywałem dystanse w trudnym terenie, ale przenigdy nie jezdzilem na trasy bez sakw, albo z drażniącym garbem plecaka. Twoja fotofelcja burzy moją wiedzę :-) Gratuluję, jest kapitalna, doskonała!

Porządne światła kup a nie kamizelkę. Kamizelka praktycznie nic nie daje, światła dają bardzo dużo.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 7

Pitolicie. Sam nie jeżdżę w kamizelce (dbam o baterie) ale dobra kamizelka nie jest zła i na pewno dużo lepsza od kiepskich światełek lub dobrych światełek z wyładowanymi bateriami. Piszę to z pozycji kierowcy. Cycle chic to jest dobry na Holandię lub Paryż a nie na dziurę zwaną 3miastem, tym bardziej w zimie.
Chyba że sie bujasz wyłącznie dołem w towarzystwie uniwersyteckich bananersów. Wtedy sobie zachowuj lans i szyk.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

W sumie tu chodzi o kamizelkę :"Jestem z Gdańska".
Nazywasz Gdańsk, stolicę Kaszub i metropolii, miasto Fahrenheita i Lecha Wałęsy dziurą? Gdańsk i tak ma już swój Cycle chic i jak najbardziej na niego zasługuje.
Co do światełek to potwierdziłeś powyższe opinie więc nie jesteś może takim drwalem na jakiego się kreujesz ;)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

Żeś pojechał z Bolkiem, królem buraków i pyszałków hie hie
Cycle chic mówisz? Jakieś przykłady?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 6

oj duzo przykladow jest. dużo
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Polecam strone www.kamizelkiodblaskowe.com.pl - kupiłam u nich kamizelki dla siebie i dla moich pociech :)

Kościerzyna ,Kartuzy - stolice Kaszub.

Gdańsk - nigdy nie był i nie będzie stolycą dumnych Kaszubów ponieważ Oni mają swoje centra w Kościerzynie, Kartuzach czy Wejherowie czy Redzie(Nordowie).
Masz słabe pojęcie o Kaszubach jegomościu ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Kościerzyna ,Kartuzy - stolice Kaszub.

A siedziba książąt pomorskich mieściła się w Miechcinie na Zielonym Stoku, chyba umrę ze śmidchu.

zenujaca jestes ja bym sie nie przyznawal ze jestem z gdanska (chociaz do miasta nic nie mam)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

podobnie żenujące są ramki do tablic rejestracyjnych z tym samym zdaniem :-)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

zenujące to jest ocenianie innych przez pryzmat swoich gustów i sympatii
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

ależ tak samo żenujące byłoby stwierdzenie "jestem z NY" bądź "jestem z Paryża". Nie o gust tu chodzi.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

moze od razu na czole sobie walnac ? po co tak skoromnie na kamizelce tylko?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Prawie każdy ma na twarzy wypisaną swoją inteligencję. Chwalenie się głupotą jest bardziej żenujące nawet niż obnoszenie się z szalikiem jakiegoś klubu. Chodzenie z flagą, w parzenicach, albo z napisem I love Kościerzyna jest tylko wyrazem swoich sympatii, a jako wieśniackie odbierane jest przez szczególny rodzaj miastowych. No chyba, że powinniśmy się wstydzić swojej wsi.

Rysiu
no i właśnie tu tkwi problem że to nie jest np. "kocham gdańsk" albo "moje miasto gdańsk", tylko bardzo pretensjonalne "jestem z gdańska".

i to takie problematyczne jest naprawdę i w oczy kole? w stawach was od tego strzyka czy jak?

nie ale ponieważ nożyce się odezwały...

ja kupiłem na stacji benzynowej

"Jestem z Gdańska" to wzór zastrzeżony akcji promocyjnej UM. Robili naklejki na samochody, ramki do tablic rejestr., odblaski i pewnie różne inne gadżeciki, w tym właśnie kamizelki (nie mam). Charakterystyczne liternictwo i stylizowany herb. Sam mam kilka, żadnej nie kupowałem tylko jakoś tak dostałem przy różnych okazjach. Większość moich rowerów ma te naklejki, robią za namiastkę tablicy rejestracyjnej. Na samochodzie nie mam od zewnątrz (jest sticker w kabinie, gdzie siedzi pasażer), bo widać GD a ramką wolę reklamować mojego dealera, bo im więcej takich samochodów jak mój ("rzadki" typ), tym łatwiej mi będzie o części.

Nie jest to robione na zamówienie. Jeśli ktoś w tym widzi pretensjonalność lub snobizm, to ma kompleksy i mógł by je leczyć, albo i nie, to wolny kraj. Ale chwalić się nie ma czym.

beka :-)
naklejaj gdzie chcesz ale prywatnie. Urzędowi Miejskiemu za takie akcje finansowane z moich podatkow dziękuję.

Inne tematy z forum

Przeróbki krawieckie Gdynia Obłuże, Pogórze Dolne- gdzie? (13 odpowiedzi)

Witam, mam do wymiany zamki w spodniach i kurtce jesiennej macie jakieś namiary na osobę...

Gdzie wynajem busa ? (12 odpowiedzi)

Polecicie jakąś firmę na wynajem busa ? Planujemy pojechać większą grupą do Zakopanego na kilka...

zarządzanie zasobami ludzkimi - studia podyplomowe (5 odpowiedzi)

Witam! Poszukuję osób, które skończyły zarządzanie zasobami ludzkimi na Uniwersytecie Gdańskim...