Kanary w ZKM a ZTM Gdańsk - moje spostrzeżenia

Chcę zauważyć parę kwestii jeśli chodzi o kontrolerów w sieci ZKMu a sieci ZTMu. Nie tylko sposób ale i podejście do pasażerów w czasie kontroli. I nie mówię tu o osobach które faktycznie zasłużyły by otrzymać opłatę dodatkową. W Gdańsku najczęściej kontrolerzy rozpoczynają kontrolę dopiero kiedy wszyscy skasują już bilety, a podczas kontroli widzę często jak starają się załatwić sprawę ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

ZKM w sieci ZTM? O co ci chodzi?
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 7

Moja prośba do kontrolerów

to aby poprosili o przesunięcie ekranu w telefonie a nie sami klikali po ekranie mojego tel gdy nie mają czytnika lub jest niedziałający
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 3

To ich popros
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

To jest w Twoim obowiązku przesunąć ekran
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie gdy mają czytnik który powinni nosic

Dopiero na ich prośbę mam obowiązek przesunąć ekran. Nie powinni dotykać ekranu pasażera a poprosić o jego przesuniecie
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mieszkam w Gdyni, miałem niejednokrotnie kontrolę biletów. Nigdy nie miałem z tym problemów, bo rzeczywiście kasowałem bilet fizyczny bezpośrednio po wejściu do pojazdu - nie raz kiedy w autobusie jeszcze były otwarte drzwi i inni pasażerowie też wchodzili jeszcze do pojazdu. Nigdy nie trafiła mi się sytuacja, w której kanary od razu zaczęły sprawdzać bilety, zanim wszyscy ich nie skasowali. Za to wiele razy zdarzały się sytuacje, w której młode osoby kasowały bilet dopiero po zobaczeniu kanara, i to wtedy, kiedy już wyciągał legitymację, a autobus już dawno był w ruchu.
Potem przesiadłem się na jednorazowe bilety elektroniczne, które kupuję w swojej aplikacji bankowej - zasadą kupowania takiego biletu jest to, aby kupić go jeszcze przed wejściem do pojazdu (nie zawsze to robiłem, czasem kupowałem jeszcze w trakcie wchodzenia do pojazdu), ale też nie miałem z tym nigdy problemu podczas sprawdzania biletów przez kanary.

Więc pisanie, że dostałeś opłatę za zakup biletu już po wejściu do autobusu 33 jest w pełni zasadne (sam napisałeś: "kupiłem po wejściu do pojazdu"). Późniejsze tłumaczenie, że kontrola miała miejsce 10 minut później jeszcze bardziej wskazuje, że to co piszesz jest wyssane z palca: kanarzy nigdy nie sprawdzają biletów 10 minut po wejściu do pojazdu, tylko zaraz po ruszeniu pojazdu, więc jeżeli weszli oni do autobusu 10 minut później nie mieli oni zielonego pojęcia o tym, na którym przystanku wsiadałeś.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 4

W skm jest kultura widziałem jak pomagał kontroler pani w odpaleniu aplikacji i wszystko bardzo grzecznie i bez niepotrzebnych krzyków aż miło
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Opinia

Masz rację to jest nieprzyjemny burak. Byle jak ubrany i chodzi w czapce z daszkiem. Jest niemiły. Nigdy nie powie Dzień Dobry Proszę Dziękuję. Powinni go zwolnić.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ty sie ciesz, ze nie macie w Gdynii buców z Renomy!

Chamscy, agresywni, wyłudzają mandaty, zastraszają dzieci, starszych, wyjorzystuja niewiedzę turystów w chorych przepisach!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ktoś chyba dostał mandat i marudzi

Wszystko fajnie, tylko dlaczego kanary nie kontrolują kibicowskiego bydła? Strach? Nie potrafią poradzić sobie z tępymi troglodytami?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

Serio ZTM wyparował?