Karbala

Temat dostępny też na forum: Karbala
Opinie do filmu: Karbala.

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kanał !!!!!!!!!!!!!!

słabiutki nie njest szer Rayan
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 32

?

Po jakiemu to napisane - myśli zabrakło na 1 sensowne zdanie pepipo?
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 1

w skali 1-5 obstawiam 3+
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jak dla mnie - film jest zbyt emocjonalny. (i tani..)

Nie chce mi się wierzyć, żeby żołnierze byli takimi mazgajami.
Po wyjściu z kina żałowałem, że nie jestem kobietą, bo wtedy skupiałbym się na rozwleczonych emocjach - nie na niespójnościach.

Reżysera nie stać było na zrobienie para-dokumentu - to wcisnął skróty i emocje.
Oryginalnie żołnierze mieli inne środki ogniowe (mocniejsze). (Nie tylko nędzne honeckery i stary, ale też bwp + pomoc predatora + karabiny snajperskie)
Przedstawienie walki jest za krótkie - nie oddaje realnego zagrożenia i wyczerpania.
W firmie jest pewna akcja, gdzie żołnierze mogą coś zrobić, co robią, ale nie kończą.

Jeżeli jesteś facetem, to kup książkę - filmu nie oglądaj.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 22

Żałuj dalej przeżyłaś wojne wiesz jak wiesz gdzie chyba nie lala

Q
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Polecam

Przy tak małym budżecie film bardzo dobrze zrobiony.Realistyczny, bez zbędnych fajerwerków.Opowiadający prawdziwą historie polskich żołnierzy w Iraku.Polecam.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 17

Opowadający ZMYŚLONĄ artystycznie historię o obronie prawdziwego miejsca.

Wszystko było inaczej:
- żołnierzy było więcej
- mieli lepszą broń
- nie byli odcięci - były dostawy i zmiany
- walki trwały dłużej
- zginęli tam Amerykanie (trzech)
- atakujący nie używali żywych tarcz
- PL żołnierzy nie porwano
- po zakończeniu Bułgarzy ponieśli straty w zasadzce
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

Topa - mistrz

Królikowski - drewno.... a szkoda
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 4

Trzeba przyznać, że Bartłomiej Topa bardzo odciął się od roli ze Złotopolskich - super, a jeżeli chodzi o Antoniego Królikowskiego to za nim nie przepadam, lecz w tym filmie naprawdę nieźle się zaprezentował.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Polecam

Jestem kobietą, więc sądziłam, że film mnie nie zainteresuje, a jedna... Polecam. Warto.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 8

BARDZO DOBRY FILM - wg mojej osobistej opinii

Jak dla mnie film, to emocje. A w tym filmie ich nie brak. Obraz pokazuje, że człowiek, a w tym wypadku żołnierz nie jest i nie musi być doskonały,( jak każdy z nas). Co do Królikowskiego nie zgodziłbym, że "drewno" . Super, że jest inny niż w poprzednich rolach., a jego rola wcale nie jest łatwa, Jak napisałem bardzo dobry film i nie należy go oglądać w kontekście do innych filmów. Polecam !!!, dwie godzin,y wg mnie, dobrego kina.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 11

Wreszcie dobry film wojenny od dłuższego czasu.

Po filmie Miasto 44, na którym się wynudziłem, a jeszcze bardziej znużyłem patosem, efektami na siłę i miałkością filmu, doczekałem się prawdziwego męskiego filmu wojennego w polskim wykonaniu.
Ponad dwie godziny filmu minęło bez nudy i to jest sukces polskiego filmu.
Dialogi nie przynudzały, akcja dynamiczna.
Mały minus za Królikowskiego, który nie potrafił wzbudzić w widzu emocji, ale rola kapitana świetna, nie pamiętam nazwiska.
Prawdziwie męski film. A zdziwieniem dla mnie było , że mojej żonie również bardzo się spodobał.
Jednym słowem, polecam.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 12

"Po filmie Miasto 44 ... doczekałem się prawdziwego męskiego filmu wojennego w polskim wykonaniu" - a co spodziewałeś się powstańca typu "Rambo" rozwalającego szkopów, a na końcu wygrania powstania przez Polaków? Film pokazywał prawdę, że bez pomocy z zewnątrz powstanie było skazane na porażkę. Powstańcy nie mogli równać się z wyszkolonymi i w pełni uzbrojonymi jednostkami niemieckimi. Nie licząc początkowego efektu zaskoczenia, musieli cały czas przegrywać, chociażby z powodu braku amunicji.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

pewnie lipa?

OD jakiegoś czasu nie chodzę na kinematografię polską ( wyjątek - Bogowie z Kotem )...Myślę, że większość polskich filmów to wielkie dno...zastanawiam się skąd mają fundusze na robienie takich badziewiaków...
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 8

nie chodzisz na kinematografię polską to nie masz porównania

więc się nie wypowiadaj o całości kinematografii polskiej
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

mam duże porównanie, gdyż chodzę na inne filmy

popatrz ile jest wpisów negatywnych odnośnie tego filmu, miłośniczko TANDETY
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Pozytywnie zaskoczona

Byłam na Karbali i nie pamiętam kiedy oglądałam tak dobry film wojenny. Brawo za grę aktorską, zwłaszcza Topy i Królikowskiego
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 8

Mega kino akcji

Byłem na "Karbali" i nie rozczarowałem się. Świetne emocje - wbija w fotel i trzyma do końca, choć z góry jest wiadomo jaki będzie finał. Polecam bardzo.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 11

mordowanie

mordowanie rdzennej ludnosci przez polskiego okupanta nazywasz kinem akcji?rsjlsi
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

POLECAM

Byłem dziś w kinie i jestem pod wrażeniem - film trzyma w napięciu do ostatnich sekund. Super
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 7

Polecam ten film a jestem kobieta.Mnie zaciekawil i nie zaluje ze sie na niego wybralam.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

wTopa

Byłem, widziałem. Nie rozumiem jak taki aktor jak Bartłomiej Topa mógł się zgodzić na zagranie w tym filmie. Choć z drugiej strony nawet najwybitniejsi aktorzy zza oceanu nie uchronią się od grania w gniotach. Moim zdaniem reżyser chciał na siłę zrobić Polski "Helikopter w ogniu", no ale niestety nie wyszło. Kamera śmiga jak na teledyskach w mtv, aktorzy jak Rasialdo na boisku(drewno),dialogi jak w klanie,no i ta pompatyczna końcówka (poczułem się jak bym oglądał Niezniszczalnych). Ogólnie nie polecam.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4

Polecam na męski wypad do kina

film zdecydowanie dla faceta, bardzo dobra obsada,cieszy fakt że Polskie kino akcji podnosi się z kolan.Dobrze spędzony czas w kinie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Inne tematy z forum

Amadeusz (13 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Amadeusz . Przeczytaj o filmie.

Skarbek (8 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Skarbek . Przeczytaj o filmie.

Avatar: Ogień i popiół (14 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Avatar: Ogień i popiół . Przeczytaj o filmie.