Karczemki opinia

Witam,
Zastanawiam się nad kupnem domku na Karczemkach. Chciałam spytać jak na chwilę obecną wygląda sytuacja z korkami? Rano od której godziny zaczyna się korek i jak jest po południu gdy wszyscy wracają do domów?
Dziękuję za opinię.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Karczemki opinia

Zależy o jakie korki Tobie chodzi? Na rondzie z Kartuską? Na obwodnicy? Na AK w storę Centrum? Na Słowackiego? Ogólnie w okolicy korki jak wszędzie. Generalnie w godzinach szczytu w 30 min z wrzeszcza i z centrum. Nie jest źle. Myślę że dobre miejsce na zamieszkanie w domku. Na osiedlu jest wszystko co potrzeba.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Żeby odebrać polecony musisz jechać do urzędu pocztowego na ul. Gronostajową. Tak, jest super!
Mogę drwić bo tylko wynajmuję tu mieszkanie:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 8

No tak, ale nie samą pocztą człowiek żyje. Osobiście staram się unikać przesyłek pocztowych. Jak ktoś przyśle polecony - oznacza,że jest niewtajemniczony.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja na Suchanino a mąż na przystanek PKM
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Na PKM ma być autobus osiedlowy od jesieni. Pewnie będzie jechał z 10min niezależnie czy Kiełpinek czy Matarnia (bo jeszcze nawet nie wiadomo jak będzie jeździł). Można też pieszo - 15-20 min. Niestety mimo bliskości PKM Kiełpinek miasto nie pomyślało o dobrym dojeździe/dojściu z osiedla. Na Suchanino to rano korki tylko przed Łostowicką, ale nigdy nie stałem tam więcej niż 10min. Także w 20 min można dojechać.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Lada moment beda robic dwupasmowke do Zukowa, co w znacznej mierze odkorkuje drogi na Karczemkach plus nowa Inzynierska (skrot na Kokoszki).
Uwazam ze lokalizacja jest super. Niedlugo sie przeprowadzamy na to osiedle :)

Ponoc przy nowej Inzynierskiej ma byc LIDL?
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kawałek bliżej bloków - przy serwisówce idącej wzdłuż Kartuskiej. Ale pewno zbudują go dopiero, jak przedłużą Kartuską. Czyli trzeba będzie jeszcze na to poczekać.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czy w planach jest może opcja że jakiś autobus będzie wjeżdżał do dzielnicy? Bo tak to na przystanek chyba jest kawałek?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Bez przesady, aż tak daleko nie jest nawet z samego końca osiedla :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

z bloków od wyjścia do przystanku po drugiej stronie ronda, żeby pojechać w stronę GD, to trzeba liczyć 15 min spokojnie. więc niby blisko i nie blisko. zrobili duży węzeł, duże rondo i niestety zapomnieli że ludziom zależy na czasie. podobno ma jeździć przez osiedle minibus, ale nie znana jest dokładna trasa. warto przejrzeć wcześniejsze posty. było tam sporo takich tematów...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

gdzie jeszcze tutaj autobus na tych wąskich zatłoczonych uliczkach. Rano lub po południu i tak ciężko przez osiedle przejechać, a ugrzęznąć koło szkoły to standard
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Minibus czyli coś zdecydowanie mniejszego od autobusu. I na jakich zatłoczonych uliczkach? Mieszkamy na tym samym osiedlu? :D
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Tak, jest taka szansa. I to duża. Prawdopodobnie będzie to linia łącząca Smęgorzyno z Karczemkami i przystankiem PKM w Kiełpinku. Ale "chwilę" trzeba jeszcze poczekać.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

W co inwestować w XXI wieku? (26 odpowiedzi)

Witam, Dział dotyczy deweloperki i nieruchomości są oczywiście dobrym kapitałem, lecz nie każdy...

dobry stomatolog - kogo polecacie? (131 odpowiedzi)

jak wyżej, zależy mi na dobrym stomatologu (dobrym pod względem jakości usług i ceny), najlepiej...

Psy bez smyczy mam juz dość! (240 odpowiedzi)

Codziennie wracam z dzieckiem z pozytywnej szkoły na Kokoszki i nie ma dnia abym nie musiała...