Karlskrona - Szwecja, 3 dni w Skandynawii na Majówkę za 249 zł :)

Temat dostępny też na forum: Społeczność
Karlskrona - Szwecja, 3 dni w Skandynawii na Majówkę za 249 zł :)
Ktoś chętny na wypad do Karlskrony? G

Słuchajcie ludziska właśnie skończyłem po dłuższym czasie zlepiać wyprawę. Jest to na pewno dobry pomysł dla osób którego chcą poznać nowe osoby oraz dla tych, którzy zaczynają robić coś w kierunku podróż. Opcja jest dla ludzi z całej Polski, ale wiadomo najbliżej mają mieszkańcy Pomorza. Przejdźmy do rzeczy. Pierwszy raz w życiu podjąłem się organizacji dla większej liczby osób niż dla tylko paru znajomych do Pragi, która okazała się wielkim sukcesem :) Pojechało łącznie 9 osób z czego wszyscy byli zadowoleni i kontakty utrzymujemy do dziś. Tak więc podbudowany poprzednim wyjazdem organizuje kolejne dwa :). Karlskrona o to cel podróży pewnie niejeden z was tam był, ale zapewne jest też druga podobna grupa ludzi, która nie miała tej okazji wybrać się do tego bądź co bądź ciekawego miejsca. Termin wyprawy (piątek) 03.05.2014 po 19 z Gdyni promem Stena Line, Wieczorem odpływamy z Gdyni, ten moment jest moim ulubionym etapem podróży, kiedy się wychodzi na świeże powietrze i patrzy jak odpływamy z Polski wpatrując się w Gdyńską stocznię, następnie wracamy na prom gdzie nas czeka wiele atrakcji, nocą muzyka na żywo lub impreza. Następnego dnia jesteśmy już w Szwecji, ubieramy się i jedziemy do centrum miasta, albo płyniemy małym statkiem. Na miejscy jest milion rzeczy do robienia (wyspa ASPO, Świetne Muzeum Marynarki Wojennej w języku Polskim , Twierdza Królestwa Szwedzkiego spacer po przepięknych uliczkach czy też zakupy szwedzkich smakołyków i wiele innych), późnym wieczorem wracamy na prom i obiecuję, że w tym momencie większość stwierdzi "muszę tu wrócić" Prywatnie od 2012 płynę tu 8 raz :) Uwielbiam to miejsce i gorąco polecam tym bardziej, że mamy świetną cenę wynegocjowaną dla grup :) Tak więc kto zainteresowany, proszę do mnie pisać lub dzwonić 730 766 730. Chętnie odpowiem na wszelkie pytania. Koszt na stronie to 299, ale za grupę jest zniżka 50 złotych :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Karlskrona

Niestety w tym miasteczku nie ma co oglądać. To tak jak byś trafił do Tczewa. Małe miasteczko z kilkoma sklepikami ot i wszystko. Pływałem tam co tydzień przez trzy lata. Mizerota.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Karlskrona

m... jeżeli mówisz że w Karlsskronie nie ma co oglądać lub zwiedzać to chyba nigdy tam nie byłeś!!!Albo poprostu pływałes do pracy w Szwecji lub Norwegi i widziałeś to miasto z okna samochodu!!

Tu masz co nieco napisane:http://pl.wikipedia.org/wiki/Karlskrona
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0