Karmisz gołębie? To po nich posprzątaj

Opinie do artykułu: Karmisz gołębie? To po nich posprzątaj.

- Wystarczyło kilka dni lepszej pogody, by gdyńskie chodniki znów pokryły się odchodami. I to nie psów, ale nie wiadomo czemu dokarmianych gołębi. Może ci co tak chętnie je karmią, także po nich posprzątają? - pisze nasza czytelniczka, pani Katarzyna.Pani Katarzyna jest na urlopie wychowawczym i codziennie spaceruje po Gdyni ze swoją dwuletnią córką. I jest zdegustowana postępowaniem wielu osób, bezmyślnie - jej zdaniem - dokarmiających ptaki w mieście. Oto jej opowieść:Wystarczyło kilka dni ...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Człowieku wlasnie pije browca więc nie zesmaczaj mnie
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Racja

bo pracuje w piekarni i tarta bułke miesza się z tartym chlebem;p bo niby czemu potrawa na patelni zaczyna nam się palić?:PPP
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Najgłupszym zwięrzęciem jest człowiek który kala własne gniazdo

Prostactwo chcąc sobie poprawić samopoczucie i "zorganizować" wolny czas dokarmia bezmyślnie w centrach ptactwo i tym samym zanieczyszcza je odchodami. Powoduje to szybką degradację miejskiego środowiska i naraża mieszkańców na różne odzwierzęce choroby.
Parę lat temu w mediach informowano, co stało się w niektórych dzielnicach Rzymu i Neapolu gdzie samochódy stojące na parkingach pod drzewami w ciągu kilku dni pokrywane był warstwą guana.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Proste jak drut.

W miejscach dokarmiania stawia tablicę informującą o zakazie karmienia ptaków - czy wyprowadzania psów na danym terenie, gdzie podana jest wysokość kary za łamanie prawa. To samo dotyczy miejskich trawników dokumentnie udekorowanych odchodami.

tzn. mogą pić Żytnią
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ale mieszkamy w Polsce...

a nie w Afryce, jak będę chciał pomagać komuś w Afryce to wpłacę kasę gdzie trzeba, jeśli będę chciał chodzić po błocie i gów..ie, zamieszkam na wsi, na razie mieszkam w mieście podobno europejskim i oczekuję stosownego standardu a nie wszechobecnego syfu.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

A pewnie sama wysadza swoje dziecko na ulicy :/

głupia baba
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

....

A twoje odchody sa jakie ? Czy ty nie robisz kupy ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

prawda

To sie zgadza na starej slowackiego leżał prawie miesiąc zdechly potrącony kot i tylko był przerzucany w te i we wte w końcu ktoś raczył go " posprzątać"
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

mega problem

Boze kobieto widac ze Ci sie nudzi jak Ci ptactwo juz przyszkadza. Ja tez mam dziecko co nie raz weszlo w stolec i żyje. Jak sterylnie chcesz chować dziecko to siedź w domu. A najlepiej wez się do roboty bo widać nie masz większych problemów w życiu. Albo napisz petycję aby zlikwidować cale ptactwo w kraju. Kazde zwierzę s****ty zapewne też a gdzieś robić musza nieprawdaż ?????
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Przeklęte latające szczury tam potrafią nawet wyrwać ci precla z ręki. Turyści może je dokarmiają, ale krakowiacy ich nienawidzą

Polejcie mu!

:)

Jeśli p. Katarzyna jest zdegustowana,

to niech nie chodzi po placach, tylko zabiera dziecko na place zabaw albo do parków. Ciekawe, czy jakby tam wdepło w odchody żądałaby wystrzelania wszystkich zwierząt w lesie?
Bezmyślna to jest jej krytyka. Jak się nie ma co robić na urlopie wychowawczym siedząc w domu z dzieckiem (uprzedzając - nie mam na mysli wszystkich mam, tylko tą konkretną osobę), to sie wymysla pierdoły.
Niech się lepiej ktoś zajmie problemem padłych zwierząt w Trójmieście. Zgłaszałam to zarówno Straży miejskiej, jak i portalowi Trójmiasto.pl i nikt nie raczył ruszyć czterech liter w tej sprawie. Jak wiadomo, padłe zwierzęta też mogą rozprzestrzeniać choroby, są też "nieestetyczne", więc może najpierw zajmijmy się tą sprawą?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

JAKA PODSTAWA PRAWNA

Jaka podstawa karna za dokarmianie zwierząt przez mieszkańców Proszę podać bo nie wiem a w firmie przepracowałem 30 lat
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Najgłupszym zwięrzęciem jest człowiek i jego durne wymogi

Durnemu Polakowi wszystko przeszkadza to dziki, które przychodzą na osiedla bo wcześniej tam gdzie durny Polak mieszka był las, a teraz kolej gołębie i mewy. Durny Polak pisze na forum i mówi jak ludzie przestaną dokarmiać to one przestaną s**** - w rozumowaniu durnego Polaka . Ludzie czy niema innego tematu, Policja czy SM nie będzie interweniować proszę dać podstawę prawna nie dokarmiania ptaków ora z innych zwierząt a w tedy wypisywać swoje mądrości i spostrzeżenia.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 8

ty od mojego IQ to sie odfandzol

mógłbym cie obdarowac tym IQ i jeszcze twojej rodzinie by zostało
Ile to trzeba miec IQ , zeby nie odczytac drwiny z jednego zdania Mirando, znawczynio ludzkich charakterów ?

Może otworzyć w Gdyni restauracje której specjalnoscią będzie gołąb i mewa?

A przed restauracją trawnik na który będą mogły s**** właściciele psów i ich pociechy????
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0