Karmisz gołębie? To po nich posprzątaj

Opinie do artykułu: Karmisz gołębie? To po nich posprzątaj.

- Wystarczyło kilka dni lepszej pogody, by gdyńskie chodniki znów pokryły się odchodami. I to nie psów, ale nie wiadomo czemu dokarmianych gołębi. Może ci co tak chętnie je karmią, także po nich posprzątają? - pisze nasza czytelniczka, pani Katarzyna.Pani Katarzyna jest na urlopie wychowawczym i codziennie spaceruje po Gdyni ze swoją dwuletnią córką. I jest zdegustowana postępowaniem wielu osób, bezmyślnie - jej zdaniem - dokarmiających ptaki w mieście. Oto jej opowieść:Wystarczyło kilka dni ...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

W Gdańsku...

...zdarzają się za to mandaty.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

chyba chodzi o drabine Jakubową

ale w Krzyzakach Sienkiewicza był ktos kto to sprzedawał
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jesteś leśnikiem?

Nie? Tak właśnie myślałam. Miasto to nie las
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

I kupy po psach proszę zbierać!

Na Obłużu trzeba uważać miny kupowe, wszystkie tereny zielone są obesr.ne.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mewy powinny być nad morzem,

a nie siedzieć na osiedlach i wyczekiwać, aż ktoś im wyrzyci jedzenie!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Na rybki.

Na zanęte przerobić nadmiar i na rybki nad jezioro. Relaks. Nie trzeba sie denerwować innym kłopotu też nie zrobimy.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

To po co go czytałeś,widocznie Cie zainteresował.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

takich beretow na osiedlu to ja mam dostatek, ich powinno sie posprzatac...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

A o kotach ktoś pomyślał?

Gołębie nie są aż takim problemem... Ale jeśli już idziemy tym tropem, to może wziąć by się lepiej za właścicieli kotów, które ich kochani właściciele 'wywalają' na podwórka czy do ogródków (z reguły cudzych). Ja mam psa i po nim sprzątam, może by tak się wziąć za właścicieli kotów?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

ptaki

gołębie zawsze były i będą a swoją potrzebę muszą załatwić. A Wy ,, Miastuchy'' nie bądźcie takimi snobami. Czyż nie macie większych problemów od tych małych istot.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

tragedia

panią kasie optakał s**** i afery robi
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

karmienie ptaków

Ptaki , jak i inne dzikie zwierzęta potrzebują dokarmiania w okresie bardzo mroźnej zimy .Robią to- po za tym myśliwi i inni ludzie za to odpowiedzialni.
Spleśniały chleb należy wyrzucić a nie karmić nim ptaków. Suchy chleb z kolei należy wyrzucić do kosza -- przy pojemniku na śmieci i już . Nie udawajmy takich wspaniałych i dobrych ludzi . Pomóżcie lepiej ludziom potrzebującym---zwierzę da sobie radę lepiej niż wam się wydaje--dobrzy i wspaniali ludzie ......pozdrawiam
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 7

taaa. - wilgotnosc d.py chyba.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 10

To teraz przytocz pare faktow na temat tak powszechnie lubianych wiewiorek...

Zdziwisz ludzi bo roznosza dokladnie takie same paskudztwa, ale "oswieconym" ludziom nie przeszkadza gdy ich latorosle z piskiem zadowolenia uganiaja sie po parkach za sympatycznymi rudymi stworkami. Dokarmiajacych wiewiorki tez nie raz widzialem.
A to dokladnie takie same szczury, tyle ze nie latalajace a skaczace po drzewach i z puszystymi ogonami! :-D
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 5

Ale PROBLEM

naprawdę widać, że nie ma Pani większych problemów....może jak się Pani tak nudzi to proszę poszukać sposobów na zmniejszenie głodu w Afryce a nie wyliczać o*rane chodniki.... zazdroszczę życiowych problemów! nie jeden chciałby takie mieć!
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 8

Widać że ludziom na urlopie brakuje zajęć. Pani nie ma już większych problemów?

Czas najwyższy zakazać i karać za dokarmianie ptaków. Czytelniczka wskazała chodniki i deptaku ale trzeba pamiętać, że wspomniane przez ,,agresora,, ,ptaki nie wybierają i wszystko w tym piaskownice też brudzą swoimi dochodami i to na masową skalę.
Ludzie wasza troską o ptaki niszczy same ptaki oraz środowisko
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

g.prawda

Mi bardziej psie g.przeszkadza
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 6

...

Gołębie roznoszą więcej chorób niż szczury
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3