Karmisz gołębie? To po nich posprzątaj

Opinie do artykułu: Karmisz gołębie? To po nich posprzątaj.

- Wystarczyło kilka dni lepszej pogody, by gdyńskie chodniki znów pokryły się odchodami. I to nie psów, ale nie wiadomo czemu dokarmianych gołębi. Może ci co tak chętnie je karmią, także po nich posprzątają? - pisze nasza czytelniczka, pani Katarzyna.Pani Katarzyna jest na urlopie wychowawczym i codziennie spaceruje po Gdyni ze swoją dwuletnią córką. I jest zdegustowana postępowaniem wielu osób, bezmyślnie - jej zdaniem - dokarmiających ptaki w mieście. Oto jej opowieść:Wystarczyło kilka dni ...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

a posiadasz moze szczebel z drabiny która sniła sie sw. Antoniemu ? (CHYBA)

A MOZE TO BYŁ KOLIBER ?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

powiedz gdzie to robisz

ciągle szukam frajera, który da mi kasę na lakierowanie auta, a widzę, ze sie nadajesz robic za frajera
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ptaszki

Przed blokiem w którym mieszkam (ul.Mostek) sz....ą,s...ą i ż....ą menele.Czy ptaszki mogą być gorsze?Straż Miejska nie reaguje.Mieszkam przy szambie,które stwarzają ludzie?!!!!
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

ta, nie ma ja kilogram chleba na trawniku. zdecydowanie wyględą estetyczniej niz na chodniku. gdyby miejsce chleba był na trawnikach to nie siali by traw tylko rozsypywali okrucy!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

lubię dokarmiać

ja gdy widzę, że sąsiad umył auto, czekam do wieczora i obsypuje pojazd ziarnem i kawałkami chleba. ptactwo zabiera się za to o świcie obficie racząc guanem lakier. mina tego nowobogackiego kretyna przy kurtuazyjnym Dzień dobry bezcenna.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 15

Co to za artykuł jakaś durna baba z durnym problemem idzie do pismaka i powstaje jeszcze bardziej durny artykuł. Nie macie o czym pisać tylko o takich głupotach. Poziom dna a nawet mułu, gorzej niż wp czy onet
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 6

a teraz sikorki wprowadzają się do domku na tarasie :-)

jak nabrudzą to posprzątam...
widok z kanapy jak się uwijają przy urządzaniu - bajka :-)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

kupą mości panie...

Jedni sprzątają po pupilach.Dzisiaj spotkałam sie z nowym trendem. Mianowicie to co zawinięte, zostawione tam gdzie popadnie. Młodzież szkolna posprząta w ramach akcji sprzątanie Ziemi. Lalunie w adikach, rabanach, nikach ignorują odchody swoich pupili......
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Finalnie to jego kupa jest pod moim butem...

...na ubraniu moich dzieci i ich rękach. Kazdy właściciel psa powinien mieć na niego dokument toższamości i płacić dodatkowy pieniądz za sprzątaniee podwórek.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

Zgadzam się

Zgadzam się z Panią Katarzyna w 100 procentach.Moja córcia raz na spacerze na Skwerze biegła przed nami i odganiała ptaki, to się jakiś moherowy beret na nią rzucił- na 4 letnie dziecko, że ptaszki straszy!
dodam jeszcze, że denerwują mnie właściciele psów, co po swoich pupilkach nie sprzątają !
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 17

A jak wiaterek cię owieje to też powiesz że nad morzem to wichury że się mieszkac nie da?

Spadaj spowrotem na wschód jak ci nadmorze nie odpowiada
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

Gdyby mojej sąsiadce jakiś ptak nasrał na balkon przez mój karmnik to bym z sądu nie wyszedł. jej przeszkadza klamerka która mi

Z kupami kłopotu nie ma
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Jesteś funkcjonalnym analfabetą

Ktoś wcześniej napisał że ptaki s****ą tam gdzie jedzą a inny płacze że ma o****ne auto. Gdzie tu logika? Gdyby ptak s**** tam gdzie zajada to auto byłoby obstukane a o****ni byłoby niczym
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6

Sądzę że mam.

Karmienie ptaków nie jest patologią gdyż ptaków z miasta nie wypędzisz. Nie dasz im jedzenia to same sobie wezmą choćby ze śmietników. Ty pewnie w sowjej mądrości gimnazjalnej uważasz że jak nie rzucisz chleba to ptaszki uciekną na Kaszuby i będą wydziobywać nasionka z pola. Zamiast odwracac uwagę próbując tworzyć problem, który nie istnieje, należy zająć się faktyczną PSIĄ patologią. Przed blokiem mam 3 ławki. Nikt tam ptaków nie karmi. Nawalone jest tylko na jedną z nich gdyż stoi pod drzewem. Ptaki nie walą tam gdzie jedzą (na drzewach nikt chleba nie wykłada). Tylko tam gdzie siedzą i się nudzą najedzone
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 17

Ptaki, koty i inne zwierzaki też chcą żyć

to ludzie się panoszą a nie zwierzęta
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 6

mandat

Jestem za wprowadzeniem mandatów za dokarmianie gołębi (min. 300 zł.)
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 6

Nie betonu, Betonie!

Guana za dużo, guana!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3